Студенти у Београду

na zalost, ta informacija nije tacna- znam ljude kojima ni 1 ispit( da ne kazem3 godine) nije/su priznati pa su sve od pocetka morali- upisati fax pa dalje...
i, svi zavrsise, pa i specijalizirase, jadni proterani spaljenih ognjista, bez i tih 13kvm svoga krova

Ova informacija koju ti ja kažem je tačna jer sam sa tim ljudima studirao.
I nija to bila tajna.
Izađemo na ispit, on iz Knina ili Zg-a , ja iz Beograda, neko iz Kruševca, mi celu knjjugu, on "razlike" 100 strana i čeka da svi mi završimo, da oni sami u 4 oka uđu kod prof. da im praktično samo upiše ocene ili ih pita ako će veću tih 100str.
E, kasnije im je to ukinuto, niko nije budala, al kako tačno ne znam, ja završih oni ostadoše da daju ono što nisu mogli da lažiraju...

Ova informacija koju ti ja kažem je tačna jer sam sa tim ljudima studirao.
I nija to bila tajna.
Izađemo na ispit, on iz Knina ili Zg-a , ja iz Beograda, neko iz Kruševca, mi celu knjjugu, on "razlike" 100 strana i čeka da svi mi završimo, da oni sami u 4 oka uđu kod prof. da im praktično samo upiše ocene ili ih pita ako će veću tih 100str.
E, kasnije im je to ukinuto, niko nije budala, al kako tačno ne znam, ja završih oni ostadoše da daju ono što nisu mogli da lažiraju...

'95 nije postojao taj sistem, cak ni u Pristini( gde upisuje svako ko ne moze u Bg pa se prebacuje)
ja poznajem ljude kojima ni 1 god od 3 nisu priznali

a da su im tako delili ocene ne verujem, sigurno su imali index sa polozenim ispitima ili neki dokaz... Bg prof dele ocene samo na novcanik, nikako na izbeglica storiju

'95 nije postojao taj sistem, cak ni u Pristini( gde upisuje svako ko ne moze u Bg pa se prebacuje)
ja poznajem ljude kojima ni 1 god od 3 nisu priznali

a da su im tako delili ocene ne verujem, sigurno su imali index sa polozenim ispitima ili neki dokaz... Bg prof dele ocene samo na novcanik, nikako na izbeglica storiju

Nije obavezno da mi veruješ, nikada nikoga ne ubeđujem jer nema potrebe. Radi se nečemu što može da se proveri i o sistemu na Univerzitetu koji je bio vrlo blagonaklon prvo prema tim ljudima, pa su ih onda negde sasekli u jednom trenutku i rekli da to više tako ne može. Ali su u međuvremenu davali godine na bele oči. Trajalo je možda 2 godine, a onda se promenio odnos prema izbeglicama i stavljena je tačka-
Prištinske diplome ne pominjemo, znamo koliko one vrede i nema veze sa ovom pričom.

Kao što sam rekao da ne postoji nikakva diskriminacija između Beograđana i studenata iz unutrašnjosti, ( u moje vreme nije je bilo), tako govorim o ovoj jasnoj diskriminaciji. Nisam pristrasan, osim kad je stvarno reč o nečemu što me stavlja u građanina drugog reda. . Državni fax je u pitanju, da neko sl. ne pomene neke hibrid fakultete.

Ko je osim izbeglica bio jedno vreme privilegovan i gde je postojala diskriminacija.
Bila je sa stranim studentima koji su plaćali godine i nikad nisu izlazili na ispite. Nisu znali čak ni srpski :lol:

Poslednja izmena:
ja to ne vidim kao diskriminaciju, posto znam kako su dosli i zbog cega...
a diskriminatorno mi je sto nisu studentima priznali 3 zavrsene god. fakulteta!!! koji su oni ispocetka sve nadoknadili

Neće biti ;) dolazili su bez dokumenata u Beograd, a na faxove sa uverenjima o položenim ispitima gde su mogli da lažiraju kako vole...Prvo su rekli, okej, sve vam verujemo, ali su im tražili ipak neke razlike...kako kome i zavisi od zna se čega...
Ja se sećam da je 90-ih nestala cela dokumentacija na Arh. faxu, neko je ukrao i nikad je nisu našli. Sa tom dokumentacijom, lopov i svi koji su od njega kupili su mogli da zapale preko npr. u Kanadu, tamo važi diploma :mrgreen: pametni ljudi, nema šta :lol: Taj slučaj je ostao do dana današnjeg - nerešen..
Ko nije studirao 90tih, ne zna koja su to bila divljaštva i čega je sve tu bilo.
Ovo za izbeglice nije kasnije važilo za Bosance, RS, mada su oni imali blanko da studiraju, kao i sada u inostranstvu. jBeč je pun njihovih studenata, više nego Bg. i normalno, Kosovo., kasnije..verujem, al tad odavno nisam ni bio student..za njih što bi važilo....Samo za Hr i početak ratova
To sve ima veze sa politikom, a ne sa dobrom voljom, pravdom ili ne znam čim
Ne može neko da stručnost opravdava ratom, nego diplomom . Isti smo isti stručnjaci ili nismo i ja ovde i Nigerijac, Avganistanac ili Rus.. ;)
Izv. zbog kuckanja, žurim..

Poslednja izmena:
Neće biti ;)

Ko nije studirao 90tih, ne zna koja su to bila divljaštva i čega je sve tu bilo.
Ovo za izbeglice nije kasnije važilo za Bosance, RS, mada su oni imali BLANKO da studiraju, kao i sada u inostranstvu.

To sve ima veze sa politikom, a ne sa dobrom voljom, pravdom ili ne znam čim
Ne može neko da stručnost opravdava ratom, nego diplomom . Isti smo isti stručnjaci ili nismo i ja ovde i Nigerijac, Avganistanac ili Rus.. ;)
Izv. zbog kuckanja, žurim..

ja studirala '90tih, morala da trazim drzavljanstvo da bih mogla studirati, ne shvatam sta ti znaci- BLANKO? polagala sam prijemni, davala ispite kao i Bg-ani( doduse, radila sam i 2 posla paralelno sa zahtevnim faxom). Ne postoji BLANKO studiranje u Becu odavno ;)

moguce da je par osoba zloupotrebilo tu "povlasticu" ali vecina nije
.. podseca me ta afera nestanka papira sa aferama nepolozenih strucnih ispita profesora bg uni- glasine o kojima svi zubore a niko ne zna...

kada se radi o strucnosti, to ti je opravdanje za ne priznavanje polozenih god sa cro uni?:roll: dok pola srbije i crne gore radi fazon sa Pristinom

Poslednja izmena:
Blanko je termin da je dovoljno bilo da si iz Bi'aća pa da si dobrodošao kao student u Beču, za razliku od toga da, kao pripadnik istog naroda, ja to nisam mogao jer je moj Beograd bio satanizovan i nisi bio dobrodošao, niti si obj. mogao da dobiješ vizu, a kamoli idex sa univerziteta npr u Gracu. (govorim o prosečnim ljudima)
Niko mi ne smeta dok ima iste uslove kao i ja. Dok sam bio student da za njega važi isti Statut fakultetra kao i za mene A nije važio. Važio bi da su ti studenti iz Cro. uz index sa svog bivšeg faxa polagali ispite, a ne uz nekakav papir koji je mogao da overi svako ko je došao do pečata ili falsifikata o prethodno položenim ispitima...
Što se tiče sada toga da širiš priču na sada pripadnike drugih država.- za sve strance mora isto da važi.
Dok sam ja studirao, bili smo u istoj državi SCG
Ne znam više što pominješ stalno Prištinu. Ovo je forum Beograd i tema o studentima u Beogradu.
Ja sam govorio o tome šta je bila diskriminacija, a o tome kako stvari stoje trebalo bi da kažu sadašnji studenti

Poslednja izmena:
Blanko je termin da je dovoljno bilo da si iz Bi'aća pa da si dobrodošao kao student u Beču, za razliku od toga da, kao pripadnik istog naroda, ja to nisam mogao jer je moj Beograd bio satanizovan i nisi bio dobrodošao, niti si obj. mogao da dobiješ vizu, a kamoli idex sa univerziteta npr u Gracu. (govorim o prosečnim ljudima)

ovo nije tacno, svi sa prostora bivse Jugoslavije su do pre x god( kada su uveli i za au skolarine, bili protesti) imali pravo na besplatno studiranje, kao i au studenti- uz polozen prijemni svakako...
eto, i ti si mogao otici

Što se tiče sada toga da širiš priču na sada pripadnike drugih država.- za sve strance mora isto da važi.
Dok sam ja studirao, bili smo u istoj državi SCG
Ne znam više što pominješ stalno Prištinu. Ovo je forum Beograd i tema o studentima u Beogradu.
Ovo za izbeglice nije kasnije važilo za Bosance, RS, mada su oni imali BLANKO da studiraju, kao i sada u inostranstvu

kako su bosanci BLANKO studirali u Bg-u??? vec sam ti napisala kako su bosanci BLANKO studirali!!!
ne dajes odgovore a iznosis neistine i poluistine... spominjem pristinu zato sto spominjes izbeglice- u pristinu idu beogradjani i ostali koji ne mogu upisati fax na drugi nacin, a izbeglice su izbegle u srbiju kao i trac da profesori nemaju polozen strucni ispit- sto je nivo opaska vezanih za nestanak dokumenata i laziranje istih

verovatno ima isto toliko ostecenih cro koliko onih sto zloupotrebise situaciju

:eek::roll:Razumela bi da sada crnogorci dolaze kao strani studenti- sto je logicno, al' sto se na izbeglice navrste... BLANKO

Poslednja izmena:
Pa, to je kad imaš frku šta ti je država. Ja to vrlo dobro znam i nemam problema.Kad je počeo rat ko je studirao besplatno u Austriji iz Srbije? Šta pričaš? :lol:
Srbi iz Srbije nikad nisu besplatno studirali u Austriji, osim na nekim umetničkim akademijama kao talenti i to uz stipendiju! Kad je počeo rat, samo su Srbi, manjine van Srbije imali otvorena vrata Zapadne evrope za studije, za razliku od Srba
Na taj drugi pasus se bečiš iz nepoznatih razloga i nemaš pojma šta hoćeš da kažeš ni sama
I namaš pojma o čemu pričaš, blage veze niti bilo kakvi okrajci po drugim državama
Idi na politiku pa se tamo bavi propagandom, Nemoj da LAŽEŠ da sam napisao nešto što NISAM i da spajaš rečenice kako se tebi prohte van konteksta tako prevrtljivo i jadno :lol:
Kad govorim o blanko studiranju mislim na Zapadnu Evropu, to je inostranstvo, gde ste vi, rođeni po hrvatskoj i bosnama mogli da studirate, a mi Srbi iz Srbije ni da promolimo nos. Ni turistički jer je pola nas bila pod vojnom obavezom mobilizacijom, između svog jada i bede, dok su "studenti" Hrvati i Bosanci ali iste veroispovesti kao i mi, šetklali dupeta po Beogradu i "davali" ispite... Imala je, bre, MM pravo glede izbeglica, ali kasno.. :rotf:
A gde si ti uopšte studirala iz Hrvatske ili Bosne, u Beogradu?

Poslednja izmena:
:eek::roll:Razumela bi da sada crnogorci dolaze kao strani studenti- sto je logicno, al' sto se na izbeglice navrste... BLANKO

Nemoj da edituješ sada post, pročitao sam ja i odgovorio pre edita :lol:

moguce da je par osoba zloupotrebilo tu "povlasticu" ali vecina nije
Ovo je dovoljno što si napisala

I ne radi se o "povlastivci, nego o Povalstici sa velikim P za male p.... koje vam je omogućio odnašnji režim
Tako je bilo
Srećom, tek poslednjih godina postoji i za naše studente mogućnost da ponovo funkcionišei razmena, da naši studenti mogu da studiraju u inostrastvu i da se usavršavaju

Ti, konkretno, možeš svoja iskustva da pišeš ovde, kao što sam ih ja pisao,

Ovo za izbeglice nije kasnije važilo za Bosance, RS, mada su oni imali BLANKO da studiraju, kao i sada u inostranstvu.

trebalo bi te biti sramota sto prepravljas svoje postove, ali sam ipak uspela citirati
jos napadas da ja izvrcem! napad najlaksa odbrana

ja nisam izbrisala jednu svoju rec, dodajem

Poslednja izmena:
Da, i ponavljam: svi sa teritorije preko Drine mogli su i koristili su mogućnost studiranja, a zašto i ne bi, u inostranstvu- zemljama Zapadne Evropem u vreme dok smo mi grcali pod svim mogućim vrstama sankcija.Nema ničeg nejasnog. A ti i dalje ne odgovaraš na pitanje gde si studirala, mada o tome i govore tvoji postovi, mene ne zanima :)

Nemoj da edituješ sada post, pročitao sam ja i odgovorio pre edita :lol:

Ovo je dovoljno što si napisala

I ne radi se o "povlastivci, nego o Povalstici sa velikim P za male p.... koje vam je omogućio odnašnji režim
Tako je bilo
Srećom, tek poslednjih godina postoji i za naše studente mogućnost da ponovo funkcionišei razmena, da naši studenti mogu da studiraju u inostrastvu i da se usavršavaju

Ti, konkretno, možeš svoja iskustva da pišeš ovde, kao što sam ih ja pisao,
Па хајде...ако ћемо већ о режимима и повластицама...знаш ли како данас студирају многи из Бг-а?

п.с. ја сам из Бг-а

Па хајде...ако ћемо већ о режимима и повластицама...знаш ли како данас студирају многи из Бг-а?

п.с. ја сам из Бг-а

Znam od upisa pa nadalje dosta:
da se nisu morali pojavljivati na prijemnom a bice primljeni na fax
videla sam stvarno dosta i ne shvatam zasto ljudi imaju potrebu da sve svaljuju na najslabije- izbeglice koji sve zavrsavaju sopstvenim snagama... najlakse je na najslabijeg

Kada se setim onih sto se ne pojavljuju na obaveznim vezbama, i sve super na kraju.

Secam se kada mi se kolege hvalile pred svima kako anatomiju spremise za 10 dana- anatomija je njima logicna ( to je znak vise inteligencije ;)) :zcepanje:
zaboravise u tom trenutku da znam kako upisase fax,
i kako sa privatnim casovima ihahaj ne uspese poloziti neke ispite i 1god:zcepanje:
ali, to je visa enteligencija:)
i, onda se spominju zemljacke veze :dash:

Poslednja izmena:

Back