Студенти блокирали Немањину улицу

To jeste tacno...

Pa bas zato ne treba da cekamo vec da se bunimo. Ako se ne borimo za sebe, niko drugi nece.

Dajete prioritet pogresnim, trenutnim stvarima, a zapostavljate sustinu. Treba da se bunite, ali protiv nasumicnih reformi i nerealnih skolarina. Dovoljno je biti konstruktivan u kritici te nasumicnosti i onda je protest opravdan. Ali kritika promena i problema nije kritika iz studentskog ugla. Dake, vi treba da se trudite da ostvarite dobre rezultate u ovakvom stanju kakvo jeste i da ne postavljate pitanje zasto morate ovo ili ono, nego pitanje sta se radi na planu visokog skolstva a da ne valjda dugorocno...Ta pitanja treba preispitivati ne samo kada su na stetu studenata nego i kada su u pitanju neke medvedje usluge u smislu ustupaka studentima (a ima ih) koje dugorocno daju poluobrazovan kadar nakon fakulteta. Isto bi bilo opravdano i protestvovati protiv mnogih nepravilnosti na fakultetu koje studentima prijaju dok studiraju kao sto je npr. jedna knjiga jedan ispit. Medjutim, nisam cula da se iko od studenata ikad bunio sto mu profesor ne trazi da prostudira materiju iz vise razlicitih izvora za svako pojedinacno ispitno pitanje... a to bi zapravo bilo pravo studiranje posle koga dobijamo pravog uchenog choveka.

Dakle, protestvovati treba, ali smisleno i objektivno posmatrajuci skolstvo.

Poslednja izmena:
Oprosticete mi na ovom nabacanom pisanju, jer sam uzasno iznervirana tim vasim misljenjima kako studenti treba da uce, bla, bla, bla.. ko da mi samo blejimo tokom godine i zalimo se jer volimo...

Zašto bi ti bilo ko zamerio na iznošenju svojih stavova? To jeste suština rasprave.
Da, osnovno je, kad studiraš, da učiš. To jeste jedina obaveza studenta. Oni koji je ne ispune kako treba, nemaju dovoljan bodova, ispita, kolokvijuma... šta se već traži na kom fakultetu.
Ako ima problema sa "Bolonjom" onda neka svi studenti izađu na ulicu i štrajkuju. To je jedini način da se nešto promeni. Nije rešenje izlazak oko 150 studenata. Bolje da nisu izašli, nego da vas tako predstavljaju. Jasno ukažite na problem i svako će vas podržati.
Što se tiče ispita, naravno da je potrebno PRVO naučiti gradivo. Oni koji umeju bolje da se izražavaju, ili pišu i oni koji su spretniji, imaće malu prednost. To stoji i baš se takvi izdvajaju iz prosečnosti. Zato i postoji gradacija u ocenjivanju.
To što je tebi uradio jedan profesor je sramota za profesora, a muka za tebe. On nije ocenjivao tvoje znanje, već tražio "neznanje". A kod svakoga se može naći "neznaje", pa i kod tog profesora.
Inače, kad veće pišeš o tome, ja imam kontra argument. Nisam ni jedan ispit pao :whistling: Ne hvalim se, relativno davno je to bilo, nego ti pišem da je moguće preći sve prepreke. Isto tako sam bio student koji je imao najviše sukoba sa profesorima. Jednostavno moraš da se izboriš za svoj integritet.

On nije ocenjivao tvoje znanje, već tražio "neznanje". A kod svakoga se može naći "neznaje", pa i kod tog profesora.

Ja sam jednom to uradila shefici katedre na ispitu...Rekla sam nesto posle cega me je ona onako kao pronicljivo pogledala i pitala samouvereno odakle mi to spremajuci se da me ismejava izrazom lica...Kad sam joj navela izvor, zbunila se i samo nastavila dalje ko da nista nije bilo :mrgreen: Inache, to je jedna nadmena i nadrndana baba u vezi sa kojom sam tek kasnije kad mi je bila mentor na postdiplomskim, skontala da zna maltene samo svoj doktorat, a da u mnogo cemu drugom nije sasvim sigurna...i da se plasi svakog reizbora na faksu i zato gnjavi postdiplomce i zakazuje konsultacije na ne manje od cetiri pet meseci...a i onda je cekas sat dva ispred kabineta.:evil:

E pa vidis u kakvim uslovima studiramo kada nam je Bolonja spas...

Rekoshe na medijima i svi u to poverovase...dobro, aj nek vas spasava:neutral:...al nemojte posle da kukate kad budete trazili posao, a poslodavac trazi diplomce po starom sistemu jer su pouzdaniji i strucniji. A to je vec pocelo da se desava i to najvise kod poslodavaca privatnika, raspitaj se.:zper:

A jeste, sigurno..:lol: Pa nismo na privatnim fakultetima nego na drzavnim.. I nismo mi, studenti, uveli Bolonju..
I kakve veze to sad ima sa strucnoscu? :dontunderstand:
A ako ce da zaposljavaju te po starom sistemu, onda ce moci da zaposle samo one "vecite studente" ili pak neke sa biroa... Ostali su ili zaposleni ili studiraju...po Bolonji.:lol:
A da...mogu i da uvoze strucnjake iz nekih siromasnijih zemalja, koje nemaju vezu sa Bolonjom..:lol:

Ja sam jednom to uradila shefici katedre na ispitu...Rekla sam nesto posle cega me je ona onako kao pronicljivo pogledala i pitala samouvereno odakle mi to spremajuci se da me ismejava izrazom lica...Kad sam joj navela izvor, zbunila se i samo nastavila dalje ko da nista nije bilo :mrgreen: Inache, to je jedna nadmena i nadrndana baba u vezi sa kojom sam tek kasnije kad mi je bila mentor na postdiplomskim, skontala da zna maltene samo svoj doktorat, a da u mnogo cemu drugom nije sasvim sigurna...i da se plasi svakog reizbora na faksu i zato gnjavi postdiplomce i zakazuje konsultacije na ne manje od cetiri pet meseci...a i onda je cekas sat dva ispred kabineta.:evil:

Kad se vec prisecamo da se i ja prisetim. Bilo polaganje, mi dosli posedali kod njega u kancelariju i poceo ispit. Dosla ja na red i krenem da izlazem prvo pitanje koje sam izvukla, kad prekine on mene i kaze mi da napisem neku formulu i ja naravno napisem (u pitanju je malo komplikovanija formula), a on samo gleda sav crven u licu (zacrveneo se odjednom)...........Kud ce, sta ce priznao je da ne zna formulu na pamet i ne moze da proveri, a knjiga mu nije u blizini.:zcepanje: Stvar je sto ja jako brzo pamtim formule, brojeve....... i ne gube se lako u moru drugih podataka.:lol:
Expresno sam zavrsila polaganje, naravno ispit je bio polozen. Zbunio se covek.:zcepanje:

Back