Studenti blokirali fakultet u Zagrebu

Kasno je baki.....jedino neka revolucija da se digne i da se opet izvrsi nacionalizacija kao posle WWII....to je jedino resenje za sve ali tesko ce to da se desi.

Ти као да си комуниста:thumbdown:.
Приватизација је права ствар, али у случају да држава гледа да извуче корист за себе и своје грађане, а не неког бизнисмена. Као што је већ неко споменуо, бесплатно школовање и здравство, нису у супротности са капитализмом.

meni su uvek isli na qurac ti studenti koji se stalno bune za neka sranja ,te skupo im je studiranje , te ovaj profesor je ovakav ,te onaj je onakav , te ocemo da putujemno za mufte , te ocemo manje ispita za uslov ,pa onda neka udruzenja,savezi ,zadruge i slicna sranja ,pa zahtevi tipa prenosenje rokova,uslova , peticije cuda muda
najvise obrazovanje je uvek bilo privilegija ili onih koji su bili ekstra pametni ili bar nadprosecni ili oni koji su imali da plate za isto (mada i to nije garancija ) ili u najboljem slucaju oba , mislim fakulteti nisu socijalne ustanove apriori,mada bi drzava trebala da pomaze najsiromasnije talentovane studente ,al nikako ne sme da se vrati onaj komunisticki sistem gde je svaka susa mogla za dzabe da upise i po 3 fakulteta i da studira po 20 godina

meni su uvek isli na qurac ti studenti koji se stalno bune za neka sranja ,te skupo im je studiranje , te ovaj profesor je ovakav ,te onaj je onakav , te ocemo da putujemno za mufte , te ocemo manje ispita za uslov ,pa onda neka udruzenja,savezi ,zadruge i slicna sranja ,pa zahtevi tipa prenosenje rokova,uslova , peticije cuda muda
najvise obrazovanje je uvek bilo privilegija ili onih koji su bili ekstra pametni ili bar nadprosecni ili oni koji su imali da plate za isto (mada i to nije garancija ) ili u najboljem slucaju oba , mislim fakulteti nisu socijalne ustanove apriori,mada bi drzava trebala da pomaze najsiromasnije talentovane studente ,al nikako ne sme da se vrati onaj komunisticki sistem gde je svaka susa mogla za dzabe da upise i po 3 fakulteta i da studira po 20 godina
Hebi ga,ja sam uvek govorio da kandidatima koji nemaju jako dobar uspeh na kvalifikacionim ispitima ne bi trebalo dozvoliti redovno studiranje i uvek su me svi napadali da vređam inteligenciju ove zemlje od koje 5% upisanih završi neki tehnički faks sa prosekom studiranja od 10 godina.

Poslednja izmena:

:ok::ok::ok:
to je to...
ostaviti ih par dana da blokiraju i nauce timsko nenasilno odlucivanje i ponasanje kao i nesto odgovornosti , i ako ne uzmaknu, policijski smrk i dobro ih istusirati...

Ти као да си комуниста:thumbdown:.
Приватизација је права ствар, али у случају да држава гледа да извуче корист за себе и своје грађане, а не неког бизнисмена. Као што је већ неко споменуо, бесплатно школовање и здравство, нису у супротности са капитализмом.

Какве то везе има са мојим постом?

Pročitaj šta si napisao u prvom postu pa uporedi sa poštenim privatizacijama društvenih preduzeća u Srbiji.

tzv. drustveni fakulteti, pravo, filozofija itd. imaju masovan pritok studenata, dok oni tehnicki, prirodni ne popunjuju brojeve, a upravo su takva zanimanja neophodna za razvoj drzave i drustva...za 10-ak godina imati ce mo taksiste filozofe i pravnike, ili svi misle u parazitsku politiku?
dobar zanatlija vise vrijedi u jednom drustvu nego 5 pravnika, sociloga i filozofa zajedno...

tzv. drustveni fakulteti, pravo, filozofija itd. imaju masovan pritok studenata, dok oni tehnicki, prirodni ne popunjuju brojeve, a upravo su takva zanimanja neophodna za razvoj drzave i drustva...za 10-ak godina imati ce mo taksiste filozofe i pravnike, ili svi misle u parazitsku politiku?
dobar zanatlija vise vrijedi u jednom drustvu nego 5 pravnika, sociloga i filozofa zajedno...

Tacno.A reci gdje da rade inzinjeri?U kojoj to elektro ili masinskoj industriji.U kojim rudnicima geolozi.Ljudi idu tamo gdje ce lakse naci posao.Sve se pretvorilo u trgovinu bofl robe.Kao da svi moramo mijenjati namjestaj sveke
- godine ili kompletno obnoviti garderobu svake sezone.Samo dokaz kako smo povrsni.

Tacno.A reci gdje da rade inzinjeri?U kojoj to elektro ili masinskoj industriji.U kojim rudnicima geolozi.Ljudi idu tamo gdje ce lakse naci posao.Sve se pretvorilo u trgovinu bofl robe.Kao da svi moramo mijenjati namjestaj sveke
- godine ili kompletno obnoviti garderobu svake sezone.Samo dokaz kako smo povrsni.

u pravu si, ali jedan dobar zanatlija (ili inzinjer, svejedno) otvoriti ce neki mali pogon , privredivati ce nesto, zaposliti ce u najmanju ruku svoju porodicu, za neko vrijeme ce od te male radnje moci postati tvornica itd. a o novim idejama u tehnoloskom smislu da i ne govorim...nove energije itd.
neznam kada cemo i da li u sljedecih nekoliko generacija uspijeti da se rijesimo kom. mentaliteta, obogatiti se preko noci, uvaliti se negdje u upravu i ispijati kavice i kriviti sve oko sebe jer nam je eto lose(malo pojednostavljeno i karikirano receno)
a za geologe mislim da je to jedan od zanimanja buducnosti

Da sa ovim poslednjim se slazem.
Ali ipak mislim da je moguce imati besplatno visoko obrazovanje, uz prethodan preduslov a to je naravno jaka privreda.
Sasvim je ok da drzava finansira redovno skolovanje u normativnom periodu predvidjenom za zavrsetak studija, npr.4 ili 5 godina, zavisno od fakulteta, dok bi posle sve troskove snosili studenti ako ne zavrse na vreme. Smatram da je to ok i da ne odudara previse od trenutnog modela, po kom je moguce da dvaput obnovis godinu i da si dalje na budzetu. Postavila bi se stroga pravila za upis, npr. ne moze neki fakultet koji ima tehnicke kapacitete za izvodjenje normalne nastave za 500 studenata da prima 1500 ili vise. To je slucaj na nekim fakultetima, a zna se i zasto i koliki to efekat ima po kvalitet studija. Ako nisi uspeo da udjes medju prvih 500 sibaj na drugi ili upisi privatni. tako bi se dosta rasteretio sistem i neki fakulteti koji su do sad bili u manjku studenata bi mogli dobiti nove brucose.
Ovo na pocetku ima istina i neistina, ali prevazilazi okvire teme i da ne sirimo pricu o tome. Samo cu reci da tako nevidjena korupcija i nepotizam vlada u tim studentskim organizacijama, a medju profesorima da ne pricam. Takodje bi trebalo malo preurediti organizaciju studentskih domova, za onaj Studenjak na NBG sam cuo da je najveci yebarnik na Balkanu, a ima i puno gejeva, mahom Crnogoraca. :hahaha:

Studenjak na NBG sam cuo da je najveci yebarnik na Balkanu,
:worth::worth::worth::worth::worth:

Пусти омладину да се.........."бичује и шиба"...........па кад' ће....... ако не тад!!!:ok::ok::ok:

a ima i puno gejeva, mahom Crnogoraca. :hahaha:
Ти баш решио да ...................."решнеш".................ЗИКЕА!!!:hahaha::rotf::hahaha::rotf::hahaha::rotf:

Ти баш решио да ...................."решнеш".................ЗИКЕА!!!:hahaha::rotf::hahaha::rotf::hahaha::rotf:

lol-030.gif
lol-030.gif
lol-030.gif

A moram malo, samo ja ne idem po postdiplomaca i pogotovo pravnika
smile-006.gif
smile-006.gif
smile-006.gif

lol-030.gif
lol-030.gif
lol-030.gif

A moram malo, samo ja ne idem po postdiplomaca i pogotovo pravnika
smile-006.gif
smile-006.gif
smile-006.gif
Морам да признам да помало патим што МИ га нема!!!:sad2::sad2::sad2:
Био ми је душевна храна..................рупица за пуњење.............сигуран "бод" ............увек!!!:hahaha::rotf::hahaha::rotf::hahaha::rotf:

П.С.
Појавиће се он већ, чим крену у неку кампањицу!!!
А и избори су близу!!!
Мораће да дође н
а ...........партију "секса"........и то брзо........."загорео" сам!!!:hahaha::rotf::hahaha:

u pravu si, ali jedan dobar zanatlija (ili inzinjer, svejedno) otvoriti ce neki mali pogon , privredivati ce nesto, zaposliti ce u najmanju ruku svoju porodicu, za neko vrijeme ce od te male radnje moci postati tvornica itd. a o novim idejama u tehnoloskom smislu da i ne govorim...nove energije itd.
neznam kada cemo i da li u sljedecih nekoliko generacija uspijeti da se rijesimo kom. mentaliteta, obogatiti se preko noci, uvaliti se negdje u upravu i ispijati kavice i kriviti sve oko sebe jer nam je eto lose(malo pojednostavljeno i karikirano receno)
a za geologe mislim da je to jedan od zanimanja buducnosti

Prvo za otvoriti mali pogon trebaju ti pare.Ne mozes na livadi otvoriti proizvodnju bilo cega.A inzinjer ih najcesce nema.I sto sad?Finansiraju se razni shopping molovi, a proizvodnja stop.Pitam se je li to slucajno?

Back