lux æterna
Zainteresovan član
- Poruka
- 173

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
[/SPOILER]
A oko studiranja... mi smo prilicno neobrazovani. Imamo tek 6% ljudi sa visim skolama i slicno i jos 6% sa diplomama faksova ili vecim. Samo 12% ima vise od srednje skole - a opet mi imamo bar pola populacije svrsenih srednjoskolaca koji upisu nesto.
Od tih 12% samo 12% necemu vredi, hocu reci konkurentno je na svetskom trzistu... Toliko o nasim fakultetima i nacinu vaspitanja mladih generacija!
_nobody_
Od tih 12% samo 12% necemu vredi, hocu reci konkurentno je na svetskom trzistu... Toliko o nasim fakultetima i nacinu vaspitanja mladih generacija!
_nobody_
Nisam sigurna sta je to sto je trenutno konkuretno, kako kod nas tako i u svetu. Imam osecaj da svega ima previse. Recimo kad bi sad ti birao, sta bi studirao i gde bi studirao? Na kom fakultetu i u kojoj zemnji?
Statistika nam je otprilike:
6% diploma faksa i vise
6% visa skola
oko 40% srednja skola
oko 30% osnovna skola
nekih 15% bez zavrsene osnovne ili bez skole
Davno je to bilo kada sam ja studirao... Izabrao sam poziv koji je bio u povoju, i koji je doziveo svoj zenit 15 godina kasnije...
Danas je moj posao cisto gladijatorstvo, samo sto ja u svemu tome ipak imam gvint22, jer sam poceo da budem intuitivan, tako da ogromne logicke sisteme resavam intuicijom... Slicno dobronamernom cika House-u:
http://www.*************/dr-house-o....com&utm_medium=referral&utm_campaign=linkeri
Direktori me zbog moje intuicije i trpe, inace (odavno bi me zveknuli cizmom u guzicu u jednom pravcu)...
Sta bih ja danas studirao? Psihologiju, mozda, posto sam otkrio da mi to najvise lezi (subjektivan sam, a sta cu)... Gde bih studirao? U Nemackoj, Svajcarskoj, i kao poslednju zemlju bih izabrao USA. Emotivni razlozi... Biram Evropsku odmerenost u odnosu na americku bahatost... Mada, ruku na srce, mnogo bolja radna sredina je u USA... Mnogo vise ima psihopata, i isti su prilicno materijalno sposobniji da izdvoje $100+ USD/h za privatnog psihologa... Jedino sto u svemu tome ima catch33...
_nobody_
Nisam sigurna da psihologija donosi bas puno para. Da bi radio to o cemu ti pricas moras prvo puno volonterskog rada da odradis da bi stekao neko ime pa tek onda.... a mozda sam u krivu. Ako ikad zavrsim ovo sto sam zapocela iz hobija, a je usko povezano s psihologijom recicu ti kako sam prosla na trzistu rada.
Ipak od svega najvaznija je sreca i da si na pravom mestu u pravo vreme...
Bro' platine, ti umes da i preterujes... Bash... Pa u mojoj generaciji na faksu nas je zavrsilo 70%, pa (ipak manjina) je magistrirala (i moja malenkost), neki su i doktorirali... Doduse, tada je BU i necemu vredeo, pola nas, diplomiranih, imali smo neka prakticno primenljiva znanja...
Danas je mnogo drugacije, sto se barem Srbije tice... Fakulteti su devalvirali, znanje je mnogo plice... A i visokoskolski poslovi u Srbiji su se vecinom sveli na manuelni, nekreativni rad...
_nobody_