Struja ubila majku i sina u selu kod Aleksinca

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Majka i sin (16) poginuli od udara struje u selu kod Aleksinca

Ranko Filipović iz susednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena pre mesec dana.

- Strašna tragedija. Struja im je isključena pre mesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Verovatno su hteli da se ugreju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dete je uhvatilo a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi - kaže Filipović. On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

- To je petočlana porodica, ostali su otac i dve ćerke. Sirotinja kao i mi ovde u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju - kaže Filipović.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Majka i sin (16) poginuli od udara struje u selu kod Aleksinca

Ranko Filipović iz susednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena pre mesec dana.

- Strašna tragedija. Struja im je isključena pre mesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Verovatno su hteli da se ugreju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dete je uhvatilo a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi - kaže Filipović. On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

- To je petočlana porodica, ostali su otac i dve ćerke. Sirotinja kao i mi ovde u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju - kaže Filipović.

sta je sa onima sto placamo prikljucenje. Ja sam ziveo jedne godine 5 meseci bez struje. Bilo do jaja. Jedino me **** sto ne radi zamrzivac i frizider

hvala bogu da su krenuli da iskljucuju struju neplatisama po tuznoj srbiji a ne samo nama u vojvodini!

Kakvi ste vi to neljudi postali pojedini? Ako meni crkne krava, daj da i drugome crkne a to sto nece biti ni meni ni njemu dobro, nikom nista?

@ tema

Tek sada videh uzrok inace retko citam crnu hroniku, pa ovo je strahota. Pa niko ne duguje zato sto ima, nego zato sto nema. I zar je vredna EPS-u ta sica, od ljudi kojih sada vise nema, umesto da jure bogatase i preduzeca neplatise? Da se coveku pripovraca od nepravde i toga sto zbog necije pohlepne guzice Srbija sve vise ostaje bez ljudi, da stvarno sticem utisak da je nekome (jako kvarnom i nepostenom) bas to i cilj, da se "resi" sirotinje, a to su svi koji primaju manje od pros.plate pa cak i oni.

Bog da im dusu prosti, neduzni ljudi stradali po hladnoci.

Poslednja izmena:
Ima i onih koji troše ne obazirući se na to koliko utroše e.energije, pa kada dođu da im seku struju pozivaju se na boga i ostalo. Znam ljude koji su u stanju da po nekoliko meseci ne plate ni dinara na e. energiju, možda nešto okvirno 2.000-3.000 din, a ostatak troše na čizme, cipele, tašnice, torbice, kladionicu, cigarete po tri pakle dnevno itd.

Ali to, nadam se, nije ova priča

Ovo je prvenstveno tragedija i ne bi trebalo koristiti istu da se paravaniše o politici.

Ima i onih koji troše ne obazirući se na to koliko utroše e.energije, pa kada dođu da im seku struju pozivaju se na boga i ostalo. Znam ljude koji su u stanju da po nekoliko meseci ne plate ni dinara na e. energiju, možda nešto okvirno 2.000-3.000 din, a ostatak troše na čizme, cipele, tašnice, torbice, kladionicu, cigarete po tri pakle dnevno itd.

Ali to, nadam se, nije ova priča

Ovo je prvenstveno tragedija i ne bi trebalo koristiti istu da se paravaniše o politici.

Nema sta da se "nadas", to nije ova prica, citaj link.

Žitelji Glogovice kažu da se radi o siromašnoj petočlanoj porodici. Oni ističu da je pre oko mesec dana sa naponske mreže isključeno oko 30 kuća u njihovom selu. Mnoge porodice koje imaju bolesne, decu ili stare ostale su bez električne energije i osnovnih uslova za život, tvrde stanovnici Glogovice.

A taman posla da neko ostane jos i go i bos kad nema od cega da plati struju kojoj dizu cenu kad kako im se cefne. Vajda treba neko samo da zivi za drzavu i njene cene? I jos da se pravda da li je sebi kupio cizme? More mrs!

Poslednja izmena:

Tuga !
Državo, sram te bilo !

Kakvi ste vi to neljudi postali pojedini? Ako meni crkne krava, daj da i drugome crkne a to sto nece biti ni meni ni njemu dobro, nikom nista?

@ tema

Tek sada videh uzrok inace retko citam crnu hroniku, pa ovo je strahota. Pa niko ne duguje zato sto ima, nego zato sto nema. I zar je vredna EPS-u ta sica, od ljudi kojih sada vise nema, umesto da jure bogatase i preduzeca neplatise? Da se coveku pripovraca od nepravde i toga sto zbog necije pohlepne guzice Srbija sve vise ostaje bez ljudi, da stvarno sticem utisak da je nekome (jako kvarnom i nepostenom) bas to i cilj, da se "resi" sirotinje, a to su svi koji primaju manje od pros.plate pa cak i oni.

Bog da im dusu prosti, neduzni ljudi stradali po hladnoci.

Tek sad stices utisak, aaaaa...
Ali svi udaraju u isti bubanj...
Evo pitaj koga god poznajes, svi se loze na optimalno , na uvodjenje brze naplate....
Znaci svi, samo svako na svom planu...
Opsta otimacina i pljacka...ko moze...
Samo sto niko ne primecuje svoje necovestvo, a primecuju tudje...

Sto se tice struje, meni smeta sto je zastavica na 5000din....od septembra je minimum porastao, pa je zeleni racun sad oko 2000din, sto ce reci dva meseca i eto te preko zastavice...i seca struje...A cesto se desava da se racun izgubi pa stigne 2 meseca kasnije...

A iako je zena ispala glupa i neznalica iz fizike, opet moras da je ispostujes, jer je nagonski rukama uhvatila dete da bi ga otela iz zagrljaja smrti, sto ju je i odvelo na isto mesto...
Iracionalno razmisljanje tj nerazmisljanje....ali sta ces...

Tako je u istom kraju ona zena sa bebom u narucju usla u reku da spasava starije dete, pa matica jaka pa izgubi i mladje....
Logika ne ispustaj malo dete iz ruku, plus logika starije mi se davi, minus saberi dva i dva i spusti bebu privremeno na zemlju i spasavaj starije....

Ali ne moze covek da ne postuje takvu majku....ebes ti ove feminaciste koji non stop udaraju u gledaj sebe i boli te dupe....jeste i za decu ih boli dupe, gledao sam u praksi, samo pocnu da se dernjaju i dizu buku , a ne znaju ni detetu zalogaj iz usta da izvade kad pocne da se gusi....valjda ceka da dodje hitna pa da strucno lice izvadi zalogaj.....ajd ti kazi detetu, smiri se dete i dishi na kredit dok ne dodje hitna za 15 min najmanje...

Radi se o porodici slabijeg materijalnog stanja kojima je struja bila isključena, a nakon dolaska hladnog vremena priključili su se na naponsku mrežu. Nažalost, vetar je žicu otkačio, žica je pala u sobu, dete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dete, i oboje su ostali na mestu mrtvi - kaže naš izvor.
mnogo nelgićnosti u svemu
ko ih je priključio? sami ? malo morgen !
žica se otkačila i pala u sobu?
ja prvi put čujem da neko zakači kabvel u sobu umesto sa bandere na svoje mesto
aloooooooooo dete 16 godina ima i ne zna da struja ubija?
o čemu vi to ?

ne žalim ih uopšte- neko će reći da sam bezdušan , ali ne mogu da ih žalim ko je toliko glup da sprovede žicu kroz prozor umesto da zakači tamo gde su i bili zakačeni i treba da najebe

Ja ne videh bezdusnijeg coveka od ovog Snejksa, pa da li su u redu ti uslovi u 21. veku??! I nije samo za te ljude, nego za celo selo, a ko zna i jos gde?

Ne naplacuju od bogatasa, estrade i politicara, nasli sirotinju da iskljucuju?
ma puca mi djoka šta ti misliš o meni , ja mogu da plaćam struju svaki mesec , e pa mogu i oni ... , btv uhvatiti se za golu žicu je totalna glupost i samo apsolutna budala može tako nešto da uradi , ja koji nisam žicar sam siguran da mogu da vežem žicu pod naponom kao i svaki drugi električar - a ja to nisam

ma puca mi djoka šta ti misliš o meni , ja mogu da plaćam struju svaki mesec , e pa mogu i oni ... , btv uhvatiti se za golu žicu je totalna glupost i samo apsolutna budala može tako nešto da uradi , ja koji nisam žicar sam siguran da mogu da vežem žicu pod naponom kao i svaki drugi električar - a ja to nisam

Bezi bre i preispitaj svoje moralne norme! A i logicke!

Bezi bre i preispitaj svoje moralne norme! A i logicke!
ma dosta mi je vaših tj tvojih moralnih normi , ko si ti da meni određuješ norme iliti šta je normalno ili šta nije.
Da li trošiš struju -plati ako trošiš , ako nemaš para nemoj da trošiš , ako potrošiš a ne platiš onda te treba isključiti sa mreže.
Vi ste svi pametniji od nas , mi koji plaćamo redovno plaćamo i ono šta vi potrošite , svako povećanje cene struje se platišama obija o glavu a ne neplatišama , platiše plaćaju i onu razčiku struje koja se ne naplati od neplatiša , što vi sve trošite to neko drugi plati. tako je sa strujom , vodom , grejanje itd. , jeli bre dokle će onaj narod što plaća svoje račune da ispada glup i budala -zato što plati ono šta potroši?
dokle više?

ma dosta mi je vaših tj tvojih moralnih normi , ko si ti da meni određuješ norme iliti šta je normalno ili šta nije.
Da li trošiš struju -plati ako trošiš , ako nemaš para nemoj da trošiš , ako potrošiš a ne platiš onda te treba isključiti sa mreže.
Vi ste svi pametniji od nas , mi koji plaćamo redovno plaćamo i ono šta vi potrošite , svako povećanje cene struje se platišama obija o glavu a ne neplatišama , platiše plaćaju i onu razčiku struje koja se ne naplati od neplatiša , što vi sve trošite to neko drugi plati. tako je sa strujom , vodom , grejanje itd. , jeli bre dokle će onaj narod što plaća svoje račune da ispada glup i budala -zato što plati ono šta potroši?
dokle više?

Dokle vise podizanje cena struje, sta me briga ako ti imas para da platis struju, plati! Nema svako!

Sram te bilo!

Back