Atomic™
Srebrna tastatura
- Poruka
- 268.324
Stručnjak za komunikaciju ima savet - šta reći osobi koja viče na vas

Ponekad je teško ostati smiren kada se suočimo sa nekim ko ljutito viče na nas.
U trenucima intenzivnih emocija, prirodna reakcija može biti odbrambena ili impulsivna, što često otežava jasno razmišljanje i kontrolu svojih postupaka, prenosi N1 Sarajevo.
Izražavanje besa naglas može izazvati osećaj pretnje, frustracije ili nesigurnosti kod druge osobe, što joj još više otežava da ostane smirena.
Srećom, stručnjak je objasnio kako najbolje reagovati kada neko počne da viče na vas i podelio savete kako da smirite svađe.
Savet je na društvenim mrežama podelio Džeferson Fišer, advokat za parnice, stručnjak za komunikacije i voditelj podkasta Džeferson Fišer.
„Prvo, umesto da podižete glas i vičete nešto poput 'ne vičite na mene', mirno upotrebite frazu 'ne odgovaram tom jačinom'".
Ovo im daje do znanja da su prešli vašu granicu i šalje poruku da ne dozvoljavate ljudima da vam se tako obraćaju“, objasnio je Fišer.
Kao drugi savet, predložio je da to kažete tišim tonom nego u normalnom razgovoru.
„Ovo vas čini smirenijim. Zbog toga zvuče manje kontrolisano, pa će automatski spustiti glas da bi se uskladili sa vama.
Treće, što sporije govorite, to zvučite sigurnije. Jedan trik je da dodate pauze oko glagola“, savetovao je advokat.
„Ovo zaista funkcioniše!“
Video je pogledalo stotine hiljada ljudi i dobio je hiljade lajkova.
„Ovi saveti su veoma korisni. Osećam se dobro kada ostanem mirna i kontrolišem se. Hvala vam što delite svoju mudrost“, „Ovo funkcioniše. Ovo sam naučila od medicinskog direktora hitne pomoći koga sam imala. Ovo bi smirilo čak i najzahtevnijeg pacijenta ili specijalistu“, samo su neki od komentara ispod videa.
https://n1info.rs/magazin/lifestyle...ju-ima-savet-sta-reci-osobi-koja-vice-na-vas/