Stručnjaci upozoravaju: Deca će nam se ubijati sve više

" Droga, alkohol i ljubavni i porodični problemi glavni su razlozi što srpski tinejdžeri sve češće dižu ruku na sebe. Psiholozi najavljuju da će takvih slučajeva biti sve više "

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...oravaju:+Deca+će+nam+se+ubijati+sve+više.html

...kažu da novine imaju vaspitnu funkciju i ulogu kod odraslih ..verovatno imajući to u vidu ovaj list stavlja to u prvi plan , pozivajući se na stručnost ... možda je ružno što koristim ove događaje, da istaknem nešto što je opasno i pogubno, kako za decu tako i za roditelje -- ali moram ....

.... naime , kad sam pročitao ovaj članak zabolela me manipulativna poruka kojakao kvazi dijagnoza ozbiljno nalazi i tvrdi da su nam deca nikakva ( narkomani , alkoholičari , problematični asocijalni tipovi i budi bog snama ) odrasla u problematičnim porodicama .... dakle nešto što netreba poželeti ---zato će se ubijati sve više ....samo što nisu izgovorili ono njihovo čuveno : tako treba -SPS ...
..pade mi napamet kao roditelju , zašto uopšte iko podiže ruku na sebe... dali je to čovek sa psihički stabilnim stanjem, ili je to živo biće otuđeno od sebe sama i sopstvene ljudske prirode .. destruktivno uređeno ( narodski rečeno : sluđeno čeljade ) ... nije mi mnogo trebalo ,da zaključim da je to biće otuđeno od sebe sama ; a da stvari koje pominju ovi stručnjaci su propratne nus manifestacije ( reklo bi se, očigledno nevažna stvar koja nije uzrok već posledica ) ....
...dakle , pošto stručnjaci govore o masovnosti , kako to da nije njihova dijagnoza ta ,da je izvršena masovna destrukciona obrada stanovništva u kojoj prva dejstva su ispoljena na najmlađoj i najslabijoj populaciji ... kako nisu ti isti stručnjaci otkrili da takav masovan efekat je moguć ako se destruktivni program sprovodi iz moćnih institucija ( u koje spada i novinarstvo - i to baš ovakovo )....
..ne bih ovom prilikom o destruktivnoj obradi ovog stanovništva i njegovim korenima u nas .. ne bih o našim programerima zla na današnji dan, kad je destruktivna srbija čekala da iz zatvora izađe veliki majstor destrukcije i govora zla ....
..danas podižem glas protivu ovakve manipulacije i novinarsko stručnjačke perfidnosti , koja je ispod svakog ljudskog dostojanstva .... danas vas pozivam da se osvestimo i pomognemo sami sebi , kako bi pomogli sopstvenoj deci ..

Kume....potpuno si u pravu. Ako nešto ne podnosim to je paušalno ocenjivanje i kolektivno pljuvanje u ovom slučaju po deci.
To smo imali kad sina u srednjoj školi od strane razredne.....i......pa, nije to više radila hahahahah
Publicitet je još gori ma kakav.....a ovako sročen kao proročanstvo je poguban. Naravno da treba da postoji ali u specijalizovanim službama, izveštajima, analizama.....a ne u novinama ili na TV.....sada kompjuteru.Kao kad duvaš u vatru da se razgori.

jeste, malo - malo pa se neki klinci bace od nekuda. sve, sve, ali ja kontam, da je problem u nedisciplinovasti. nekada su porodice bile disciplinovanije, znao se red, kako u porodici, tako i drustvu. mozda zvuci izlizano, ali je poenta da mozda pre nije bilo bliskosti u smislu price o sexu npr., ali se znao red i to je ono sto klincima nedostaje. tako da ja ne krivim decu, nego celokupno drustvo koje ide u beznadje.

...ključna tačka : Poremećen sistem vrednosti ....

..ako je ova dijagnoza tačna i precizna , onda ona govori o periodu u kome je svesno kod ljudi projektovano ovako stanje izopačenih vrednosti .. a ako je to stanje opšte društvena pojava , onda je ono projektovano kod institucija vlasti a šireno preko izvršnih institucija vlasti -- od kojih bi izdvojio one koje imaju direktan upliv u programiranje duhovno obrazovnih vrednosti kod ljudi ( od zabavišta do penzije --- od kolevke pa do groba )....

... po meni , ako izvršimo korenite personalne promene u duhovno obrazovnim institucijama možemo otpočeti procese izgradnje vrednosnih sistema dostojnih čoveka i njegove čovečnosti ... inače sa ovakvom akademijom , univerzitetom , crkvom , školama i medicinom - fabrikovaćemo programere i majstore zla koje će nas iskoreniti ...

Back