strpljenje

dog face

Poznat
Poruka
7.500
koliko je zapravo strpljenja potrebno da se "izadje na kraj" sa osobom ( moze biti prijatelj, bracni partner ili sta god vec ) koja ima hronicni mentalni poremecaj ?

koliko energije se izgubi podizanjem takvih osoba iz njihovog zacaranog kruga zapetljanih autodestruktivnih misli i ponasanja ?

jel hroinicni pacijent koji je oboleo od nekog vida mentalnog poremecaja uopste ima rezon koliko se na njega energije gubi dok vrti jednu te istu pricu konstantno i upada u svoje promene ili smatra da prema njemu svako mora da se ponasa kao prema princu ili princezi ?

da li ste izgiubli nekad strpljenje i udaljili se od naseg "ludaka" iz price ?

ja imam već 12 godina depresiju, nisam nikad išao kod doktora, nisam nikad pokušao da se ubijem ali imam sve simptome, ako želite da postavite neko pitanje, slobodno.

potpuno sam se prepoznao u toj osobi o kojoj je tema. imam mnoštvo razrađenih negativnih misli o sebi, osećaj bespomoćnosti, beznadja, mislim da me svi preziru itd. toliko sam smorio sa tim mojim glupostima sve ljude oko sebe da sam izgubio sve prijatelje (znači s v e). nikad nisam j.... ni imao devojku. eto ako ima neko pitanje slobodno postavite

p.s. imam skoro 30 god ako to ima neke veze

a sto smaras okolo ?

trudim se da ne smaram ali kad ti neko "nabaci loptu na volej" da kažeš mišljenje o nekim životnim temama onda krenem ko kad odvrneš česmu sa svojim mračenjima i tu ljudi posle nekog vremena izgube strpljenje jer ne mogu to da slušaju, stalno pričam kako sam propao kako od mene nikad ništa neće biti, kako nikad neću imati devojku, kako će mi stići kazne za neke umišljene saobraćajne prekršaje od 300 evra, kako sam poslednji klošar, kako ću dati otkaz, kako ću otići da živim sam u planini bez struje itd itd

- - - - - - - - - -

ljudi mi kažu da sam malodušan, da pričam gluposti itd. sve gledam od najcrnjeg pa onda oprezno prelazim ka svetlijim nijansama što smara ljude

a sto smaras okolo ?

pokušaću da objasnim stihom iz "Epa o Gilgamešu"

Нисам се задовољио сретним животом,
до сита сам се напио боли,
патња ми је била храна.

pa kako si klosar kad radis i imas auto ?

imam neki poriv da budem što zapušteniji i raspadnutiji, (verovatno da bih pokazao ljudima u kakvom sam k.....). nosim sve neke stare odrpane trenerke i majice od pre 10 godina. patike su u stanju raspadanja, ne izlazim iz njih već 2 godine. nije stvar u tome da nemam para, već nekako uživam da budem ruglo, pare trošim samo na hranu i piće, ostalo ostavljam sa strane za neki svoj imaginarni budući život kad budem dao otkaz. Poslednji prijatelji su me otkačili pre 2 godine, to mi je bilo par drugova iz srednje škole, sa kojima sam se družio više od 10 god, neće više da mi se jave na telefon kad ih zovem, a nismo se nikad posvadjali u životu, jednostavno ne mogu više da me slušaju

Poslednja izmena:
imam toliko duboko ukorenjeno negativno mišljenje o sebi, da čim neko kaže bilo šta pozitivno, odmah pravim distancu prema njemu

p.s. inače, svi idoli su mi bili narkomani i samoubice još i ranije sam imao afinitet prema takvim ličnostima i poistovećivao sam se sa njima, nikada sa nekim šmekerima, sportistima, krimosima i sl

Poslednja izmena:
Ја би тебе послала мало на њиву, једно мјесец дана. Не би имао кад да стигнеш ни да мислиш а камоли да причаш толике небулозе.

hvala sestro, nisi prva ni poslednja. takvi me muče i maltretiraju već duži niz godina gde god da se pojavim, oni kažu "da bih očvrsnuo". vidim toliko sam očvrsnuo od njihovog maltretiranja mene da lomim kamenje golim rukama

btw. radio sam/radim na mestima gde neki ne bi vršili ni veliku nuždu, ali to je nebitno za moju priču

Nikad ne znas sta zivot donese. Nikad ne znas koga mozes da zavolis.

pre nekog vremena sam se prvi put u životu zaljubio i počeo da se dovodim u red i živnuo sam ali video sam posle par meseci da nema nikakvog napretka i da sam glup za te stvari i počeo sam da je izbegavam da je ne bih sreo i pustilo me je i opet sam potonuo. ali barem nisam više zarobljen razmišljanjem o njoj, mogu opet da budem slobodan u svojim mislima. zbog nje sam pokupio nesanicu, budim se i dan danas oko 4-5 ujutro i ne mogu da spavam već jedno 6 meseci. ali stvarno više ne razmišljam o njoj i ne osećam nikakvu ljubomoru na pomisao da neko drugi vodi ljubav sa njom. inače ako ne računam ono iz školskih dana pre depresije, nikad se nisam zaljubio. čim sam je prvi put video osetio sam da je u svakom smislu jedna prelepa i predobra osoba ali jbg kad sam bogalj za te stvari. imam duboko ukorenjeno mišljenje o sebi da sam dosadan, slab, nezanimljiv i za izbegavanje

Idi negde u prirodu, na tibet,sta znam, pa ako nista ne bude uspelo onda se ubij.

hvala brate na savetu, toliko sam bio u prirodi da bolje poznajem jednu planinu od šumara koji tamo radi celi život, a nisam nikad poželeo da se ubijem, ipak imam život i slobodu u svojim mislima, najviše se od svega plašim od smrti i tog skoka u nepoznatu crnu prazninu

Poslednja izmena:
ne znam šta je problem ovde, ako čoveku odgovara da tako živi i uživa u samosažaljenju, onda ga treba pustiti.
ako ne, onda možda mora / treba da se menja, ali mi ne deluje da mu je do toga, nemam pojma?

ne znam šta je problem ovde, ako čoveku odgovara da tako živi i uživa u samosažaljenju, onda ga treba pustiti.
ako ne, onda možda mora / treba da se menja, ali mi ne deluje da mu je do toga, nemam pojma?

Нисам се задовољио сретним животом,
до сита сам се напио боли,
патња ми је била храна.

druže, ne znam šta bih ti rekao, izvlačim zaključak da sam jako slab i labilan pošto ne mogu da podnesem neke stvari koje drugi podnose kao dobar dan, da sam napravljen od lošeg materijala i da sam genetski otpad koji ne treba dalje da širi svoje gene jer sam očigledno ćorsokak evolucije

a jbg, ti imaš negativnu sliku o sebi, ja imam pozitivnu sliku o sebi.
i jedno i druge su samo slike.
istina je možda iza, iznad toga, tako nešto razmišljam.
mene je mislim malo ili više izvuklo iz sranja to što me zanima ta istina.
ta tema je prilično široka, bar imam o čemu da pričam sa ljudima i guess...

Da nisi ti neki vonabi pisac pa ovde ispituješ granice svoje moći da nas uvučeš u priču?
Čisto onako da proveriš da li će neko da te čita ako se pojaviš u izdanju Lagune?

Back