Строги родитељи

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Какви су ваши стари, јесу ли строги и како се ви осећате по том питању?

Многи кажу нешто типа "захвалан сам што ме је кева тукла, и нека је, знам да сам израстао у праву особу..."

Са друге стране ја сам имао доста строгу мајку ако могу тако да кажем код које се нешто могло само ако се заслужи, била је врло ситничава, јако је много тражила а мало давала (релативно мало, није да није ништа да не будем на кррај срца)

Али добила је то да са сином не прича 2 године.

Каква су ваша искуства?

Моји родитељи су били млади када су ме добили. Мајка је имала 21 годину.

Њени су били доста строги према њој али могу рећи да је доста размажена и манипулативна особа, која дете и децу оставља бабама а кад оће да буде мајка повремено онда оће и дс буде ауторитет.

Ја сад пишем овако јер сам и дан данас љут на њу иако није баш да је та љутина активна, али свеједно, одузмите 25% колико сам додао из својих емоција и то вам је однос мене и моје кеве

Не могу да замислим ситуацију да не причам са родитељима. Иако са оцем често имам дуел, јер не посматрамо живот на исти начин, али никад нисмо били у ситуацији да 'не причамо'. Мислим да је ствар у тврдоглавости. Помири сецса мајком, грехота је. Не мораш живети са њом, слушати савете, али минимум односа можеш направити...

Не могу да замислим ситуацију да не причам са родитељима. Иако са оцем често имам дуел, јер не посматрамо живот на исти начин, али никад нисмо били у ситуацији да 'не причамо'. Мислим да је ствар у тврдоглавости. Помири сецса мајком, грехота је. Не мораш живети са њом, слушати савете, али минимум односа можеш направити...
Нажалост ни минимум, мислиш да нисам покушавао

Зар стварно мислиш да сам је ја тако хладна срца само исеко из живота јер ми се могло?

Нажалост ни минимум, мислиш да нисам покушавао

Зар стварно мислиш да сам је ја тако хладна срца само исеко из живота јер ми се могло?
Не мислим ништа, слабо те познајем, мада, колико сам до сад видео, рекао бих да си ок, само мислим да се треба потрудити... Мајка је мајка, каква год да је...

Не мислим ништа, слабо те познајем, мада, колико сам до сад видео, рекао бих да си ок, само мислим да се треба потрудити... Мајка је мајка, каква год да је...
То многи говоре мајка је мајка каква год да је

Али проблем је што је мене одгојила друга жена коју сматрам мајком.

Није ни сматрати добар термин. Осећам је тако. Када неко прича о мајци, мени је та жена у глави. Кинкретно баба

Која ме је пресвлачила, облачила, купала, водила код доктора, водила и доводила у школу, ишла на родитељске, терала ме да учим и идем у школу кад то нисам хтео, излазила да ме тражи када ме не би било на игралишту, брисала дупе и хранила као малог...

Има смисла, само ја изгледа нисам компетентан да ти дам одговор. Имао сам срећу да одрастем у прилично здравој породици, бар кад је однос према деци и питању. Заиста не могу да замислим шта би мајка морала да уради да не бих причао.са њом...

Има смисла, само ја изгледа нисам компетентан да ти дам одговор. Имао сам срећу да одрастем у прилично здравој породици, бар кад је однос према деци и питању. Заиста не могу да замислим шта би мајка морала да уради да не бих причао.са њом...
Хвала Богу. Ни сам не знаш колико је бар у мом окружењу тешко наићи на функционачну породицу.

Не знам, али јако је реткост бар у мом окружењу и дивим се тим породицама.

Ne bih da buntujem Bernarda protiv majke, ali u opštem slučaju ovo ne mora da važi. Itekako ima majki koje su toksične, ali je to priličan tabu kojem ide na ruku taj stav koji sam boldovala. Rešenje je osamostaliti se po svaku cenu što pre, druge nema.

Ne bih da buntujem Bernarda protiv majke, ali u opštem slučaju ovo ne mora da važi. Itekako ima majki koje su toksične, ali je to priličan tabu kojem ide na ruku taj stav koji sam boldovala. Rešenje je osamostaliti se po svaku cenu što pre, druge nema.
Управо то. А са мајком задржати бар пристојан однос...

Nisi ostavljen na ulici, nisi bio u hraniteljskoj porodici, nisi bio u sirotistu. Imao si baku koja ti je podarila ljubav, postao si dobar covek. Majka je pogresila, ali sada je sve na tebi. Da pokazes koliko si zreo. Da je razumes koliko je to moguce. Da napravis korektan odnos izmedju vas dvoje. Ona je deo tebe, ako je odbacis uvek ces osecati tu prazninu i nedostatak jednog dela svoje licnosti.

И ту има истине. И не само мајки него и очева. Знаш ли ти неке примере?

Nisi ostavljen na ulici, nisi bio u hraniteljskoj porodici, nisi bio u sirotistu. Imao si baku koja ti je podarila ljubav, postao si dobar covek. Majka je pogresila, ali sada je sve na tebi. Da pokazes koliko si zreo. Da je razumes koliko je to moguce. Da napravis korektan odnos izmedju vas dvoje. Ona je deo tebe, ako je odbacis uvek ces osecati tu prazninu i nedostatak jednog dela svoje licnosti.
Дада скроз се слажем. То је та нека моја лична срећа што на крају нисам незбринут и нисам остао без пажње и нисам био занемариван хвала Богу.

Но, ја нисам злопамтило па да опростим мајци која је грешила некад. Она стално прави грешке. Нове грешке. У томе је проблем нашег односа

Koliko hoćeš. Moja baba, majčina majka je bila manipulativna, najblaže rečeno. Upropastila je svoju porodicu.
Например код моје мајке је случај да је мој покојни ђед много варао бабу, и та деца су све то гледала и сигурно преживљавала и можда ту можемо да нађемо корене проблема са мајком мојом нпр...

Back