Streptococcus agalactiae

nacana

Obećava
Poruka
70
U vaginalnom sekretu izolovana mi je bakterija Streptococcus agalactiae, javlja mi se vec peti put ucestalo. Moj ginekolog tvrdi da se ne prenosi polnim putem, vec da je organizam sam stvara. Lecim je antibioticima, po antibiogramu. Molim vas za vasa iskustva. Da li postoji neka prevencija, mozda neki cajevi ili sl. Nikako ne mogu da je se oslobodim sto me veoma zabrinjava,

Hvala,

U vaginalnom sekretu izolovana mi je bakterija Streptococcus agalactiae, javlja mi se vec peti put ucestalo. Moj ginekolog tvrdi da se ne prenosi polnim putem, vec da je organizam sam stvara. Lecim je antibioticima, po antibiogramu. Molim vas za vasa iskustva. Da li postoji neka prevencija, mozda neki cajevi ili sl. Nikako ne mogu da je se oslobodim sto me veoma zabrinjava,

Hvala,

Streptokoke se nalaze u telu svakog čoveka. Uglavnom se pojavljuju kada imunitet padne, jer nema ko da ih uništava u organizmu. Najčešće su u grlu i na plućima, ali mogu da se javljaju i na drugim mestima vezanim za sluznicu.
Postoji vakcina protiv streptokoka, koja traje oko 5 godina, ali nisam čuo da se prima igde drugde osim u SAD-u. U principu bi trebala da se opustiš i da ne razmišljaš o bakteriji. Još bi mogla da povedeš računa o ishrani i da paziš da si dobro ispavana. I to je to.

Streptokoke se nalaze u telu svakog čoveka. Uglavnom se pojavljuju kada imunitet padne, jer nema ko da ih uništava u organizmu. Najčešće su u grlu i na plućima, ali mogu da se javljaju i na drugim mestima vezanim za sluznicu.
Postoji vakcina protiv streptokoka, koja traje oko 5 godina, ali nisam čuo da se prima igde drugde osim u SAD-u. U principu bi trebala da se opustiš i da ne razmišljaš o bakteriji. Još bi mogla da povedeš računa o ishrani i da paziš da si dobro ispavana. I to je to.
Imunitet pada i od stresa?

Da, ali na stres teško možemo da utičemo.
A sto ako je to ipak, mada je taj uticaj dosta mali, lako? Na primjer, prepisemo joj neki Benzodiazepin. (Lorazepam, recimo. Za pocetak 1/2 od 2.5mg tablete, ujutru, podne i navece. Ako je stres u trenutku prejak 2.5mg tabletu sublingualna administracija.) Ako joj pomaze, onda znaci da je ipak imala malo stresa, i ako pomogne problemu sa bakterijama onda super, ako ne, onda nista, prekid Benzodijazepinske terapije, sem ako ima veci od malog strasa inace. Mozda ona uopste nema stres, ja ovo pricam hipoteticki.
Nemoj se ljutiti curo.

Poslednja izmena:
Da li ste probali sa BAD(bioloski aktivni dodaci )ishrani?To je ziva kapsulirana hrana,koja nadoknadjuje stalni nedostatak hranljivih materija u nasoj ishrani,oni su hrana na celijskom nivou, pomazu da se sve funkcije u organizmu odvijaju na prirodan nacin.Imam odlicno iskustvo !

Back