Ок народе, овде има пар коментара, код којих осећам потребу, да их прокоментаришем.
Danas sam se registrovao na neki forum, koji je namjenjen isključivo onim u teretani, i napisao samo moje mišljenje zašto je SW bolji od teretane, i odma sam dobio ban na mjesec dana, uz to su počeli da me ubedjuju kako mlijeko nije dobro. Ajde znam da ima masti u sebi, ali ono je odlično za kosti, i na kraju kad se oduzme i sabere, naravno da je dobro piti mlijeko.
Па логична ствар.

Ту сигурно има поседника теретана и продавница суплемент производа. Они имају намеру да зарађују и живе од тога, шта се ту буса неко, да све то што они раде није баш потребно, да би се дошло до мишићавог и спортског тела.
Што се млека тиче, не знам о чему сте расправљали, али млеко заиста има и неколико негативних аспеката. Али мора се рећи, да то зависи од појединца, колико подноси млеко (или било коју другу намирницу попут житарица).
Ја лично нпр. не пијем млеко нити се товим млечним производима, осим неколико врста масних сирева, који су у реду. Кад кренем да се сасвим нормално храним млечним производима, осећам се тромо и метаболизам ми не ради тако добро, као када их не једем. И што је најбитније, са млечним производима мени нагло скаче проценат телесне масти, док ми се маст без њих фактички сама по себи топи. Немам интолеранцију на лактозу, али одређени телесни (антрополошки) типови изгледа имају такве гене, који не подносе млеко најбоље, бар не после оног периода сисања мајчиног млека.
Takodje velika je zabluda da oni koji se bave tim sportom, da imaju ne razvijene noge, pa koliko ja znam postoje mnoge vježbe za noge, bez tegova, a uostalom noge treba da budu kao kod fudbalera, jer baš me zanima, koliko ovi koji bildaju noge mogu brzo da trče.
Prednost ovog sporta je što zavariš par šipki i ideš da rokaš, to možeš gde hoćeš, nema izgovora...
Адвокатус диаболи: Ко каже, да ноге морају бити као у ногометаше?
Ја ЛИЧНО сам мишљења, да ноге требају бити као у спринтере, али не кажем, да то мора да буде тако.

Али сваки спортиста има неки идеал и мисао, како би желео да изгледа, па према том идеалу и тренира.
Mada koliko sam ja primetio ovi klinci sto vezbaju ne obaziru se previse na masu dakle spustaju BF% na minimum
У томе је и фора, главно да се виде плочице, а што изгледају као логораши концентрационих логора није битно, главно да се другарицама из школе свиђа.

То је по мом мишљењу погрешан начин размишљања, исто као и други екстрем - маса по сваку цену, да ли изгледа естетски није битно, главно да у аутобусу заузима место за двоје.
Sto se tice trcanja,i za to ce ti ovi teretana "doktori" reci da je beskorisno i glupo
То само незанилица може рећи.
A trcanje i plivanje su meni osnova svega,u principu leti retko zalazim u teretanu ali plivam i trcim cele godine

Одлична ствар. Камоли среће, да већина тако размишља и две најбоље спортске дисциплине као темељ телесног здравља практикује.
Нажалост већина тренира мишиће ради оптике, а колико је та мишићна маса функционилна и нема неку посебну битност.
Isto je i cinjenica da ljudi koji vezbaju iskljucivo u teretani uopste ne trce.

Глупост и веома игнорантски начин размишљања.
Kevin Levrone vs Dwain Chambers