Street food

gost 401905

Elita
Poruka
19.065
Ulicna hrana se moze naci svuda u svetu i svaki kraj ima neki svoj specijalitet ili varijaciju na poznate vrste ulicne hrane.
Nadam se da ce vam biti zanimljivo da vidite klipove pripremanja ulicne hrane iz svih krajeva sveta.
Ovaj video je indijska varijacija na hot dog.

Imate li Vi neke slicne klipove da podelite i mozda par reci kazete o tome?

Podrzavam ali je problem higijena tih sto priperemaju na ulici ...
Ne bih pravio razliku , ima toga i kod nas u nekoj meri i uvek se zapitam da li ta/taj sto to sprema ima cistu opremu i ruke ... :confused:
Ne znam, meni hrana izgleda primamljivo na oko, ali bih se dobro razmislio pre nego sto bih probao, upravo zbog higijene.
Indija je katastrofa, ali u Koreji mnogo vise vode racuna o higijeni.

Jedan od razloga mojih putovanja u JI Aziju je upravo ta ulična hrana. Za sve te godine nisam nijedan jedini stomačni ili bilo kakav drugi problem imao što ne bih baš mogao da kažem recimo za regularne restorane ovde ili evropskim nekim prestonicama.
Tako da kod mene nema nikakvog straha, samo zdrav razum koristim.

20181117_115312.jpg

20181117_115623.jpg

Ovo je moj obrok recimo iz Sajgona kod čuvene Lunch Lady koju je Entoni Bordejn popularizovao pa je među prvim atrakcijama ovog grada...veća od predsedničke palate :lol:

Onda jedno od najlepših jela na svetu po meni...Pad Thai...sinonim za tajlandsku uličnu hranu...mogao bih na dnevnom nivou da je jedem...ne znam na koliko mesta sam probao po celom Tajlandu

I meni se svidja ovaj nacin pripremanja hrane.
Nikad mi ne bi palo na pamet da prvo stavim jaje, a zatim ostale biljke sa ili bez pirinca i testenina, ali je veoma ukusno.

Poslednja izmena:

Back