STRAVIČAN RITUAL U RUSKOM KRSTURU: Novajlije u internatu batinjaju do krvi!

http://www.kurir-info.rs/stravican-...-u-internatu-batinjaju-do-krvi-clanak-1047635

Ovo je zdrava ruska omladina. A ne ko ovi nasi picopevci sto ni kasiku ne mogu podignuti a glume internet partiote i huligane.
Напредњчка малоумност у концентрату, јел то Гвидо сем крајника проџарао и мозак?!?
:cepanje:
:tambalamba:
Бегешијанац, у Руском Крстуру(Руски Керестур, у оригиналу) живе Русини који су дериват Украјинаца и гркокатоличке вере су!

Русинска, више украјинска, не руска.
Али, интересантно, тако мало место, а има интернат.

То је престоница Русина у Србији, зато имају школу, интернат, одличан музички фестивал, углавном дотирано из покрајине.
Место има око 3500 становника, уредно, чисто, веома су радни и добро организовани, а сви гласају у блоку за странку која им понуди највише, тако су од демократа искамчили спортску халу.

То је престоница Русина у Србији, зато имају школу, интернат, одличан музички фестивал, углавном дотирано из покрајине.
Место има око 3500 становника, уредно, чисто, веома су радни и добро организовани, а сви гласају у блоку за странку која им понуди највише, тако су од демократа искамчили спортску халу.

Скорије сам гледао неку репортажу о Новосађанима који купују, што због задужености, трошкова живота, куће по мањим местима и неки власник агенице за некретнине рече, како су његови из Руског Крстура и да тамо за 5.000 може да се купи условна кућа за живот, а за веће паре баш да се бира.

Скорије сам гледао неку репортажу о Новосађанима који купују, што због задужености, трошкова живота, куће по мањим местима и неки власник агенице за некретнине рече, како су његови из Руског Крстура и да тамо за 5.000 може да се купи условна кућа за живот, а за веће паре баш да се бира.

Може, кулска општина се распада, да није црвеначке кексаре и шећеране, нико не би био запослен. У Сивцу (село са 9000 становника) тренутно се продаје преко 150 кућа. Крстурчани организовано напуштају село, одлазе за Канаду преко црквене организације, има кућа колико хоћеш.
Ја сам купио кућу стару 5 година за 17000 евра, 240 квадрата плус поткровље, шта даље да ти причам ?

Rusini i Ukrajinci nisu isto. Rusini su ovde duže od Ukrajinaca i nisu došli iz istih krajeva.

Нису исто, али су Русини насељавали део Украјине, праспостојбина им је та нека гранична област. На то сам мислио.

Poslednja izmena:
Бегешијанац, у Руском Крстуру(Руски Керестур, у оригиналу) живе Русини који су дериват Украјинаца и гркокатоличке вере су!

Ту сам мало збуњен, пошто у Крстуру постоји "русинска" црква, а у Кули "украјинска"....
Мислио сам да су исте вере, кад оно...

Ту сам мало збуњен, пошто у Крстуру постоји "русинска" црква, а у Кули "украјинска"....
И у Куцури, врбаска општина, су гркокатолички Русини, а то им је друго етничко место по значају.

И у Куцури, врбаска општина, су гркокатолички Русини, а то им је друго етничко место по значају.

Знам, хоће да се споје преко атара са Бачким Петровцем и да направе засебну општину Русина и Словака.

Знам, хоће да се споје преко атара са Бачким Петровцем и да направе засебну општину Русина и Словака.
Био сам више од 10 пута у Бачком Петровцу(поводом годишњице досељавање сваке године у јулу имају солидан викенд турнир у шаху) и нисам приметио да имају неку изражену наклоност према Русинима?!?

Био сам више од 10 пута у Бачком Петровцу(поводом годишњице досељавање сваке године у јулу имају солидан викенд турнир у шаху) и нисам приметио да имају неку изражену наклоност према Русинима?!?

То већ не знам, у Петровац сам отишао први пут када су отворили "Аквапарк". Прича се доста о томе у Кули, вероватно је ствар економске природе, више него патриотске.

Lokalizam, inače im je vera ista, unijatska.

- - - - - - - - - -

Razdvaja ih nacija a najpre vera, Slovaci u Petrovcu su protestanti.

Back