strast

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
imate temu o ljubavi, ali nemate o strasti...
ja misim da je to nešto odvojeno od ljubavi...
gde, kada, kako ?

Poslednja izmena od moderatora:
Naravno da je strast odvojena od ljubavi.

Strast je kada zena gleda nekog zgodnog muskarca i misli: "Jao sto bih se kresnula sa njim!" iako uopste ne mora da ga voli. :roll:

imate temu o ljubavi, ali nemate o strasti...
ja misim da je to nešto odvojeno od ljubavi...
gde, kada, kako ?
ako se motkama ne sviđa imaju opciju lock
Strasti bez ljubavi ima. I to kakve! Bez ljubavi onakve kakvom je uglavnom svi definisemo. Ali da je potrebno vise od cisto fizicke privlacnosti, potrebno je. :aha:

Ali, kakva je ljubav bez strasti? Mlaka, bljutava (ako ljubav takva moze biti).

Strasti bez ljubavi ima. I to kakve! Bez ljubavi onakve kakvom je uglavnom svi definisemo. Ali da je potrebno vise od cisto fizicke privlacnosti, potrebno je. :aha:

tačno...
samo što je pitanje obrnuto...al dobro, napisala si

Nikada u zivotu nisam osetila strast bez ljubavi a kazu ljudi da ljubav samo smeta seksu. :(

Često se od strasti dođe do ljubavi, ali ne mora da znači.
Ako me neko fizički privuče i ako je ima razvijenu kulturu života u dvoje, onda se vremenom razvija i ljubav.
Ako žene osete strast prema prema nepoznatom muškarcu, pa se ispostavi da je buzdovan, žena se oladi i pre nego što dođe do seksa. Većina žena ume to da proceni.

Nikada u zivotu nisam osetila strast bez ljubavi a kazu ljudi da ljubav samo smeta seksu. :(

Nikada nisam osetila strast prema nekome prema kome sam posle totalno ravnodusna. Kao, dali jedno drugome tih par sati sta smo imali i... cao! Ali da sam bas volela, nisam ni to.
Nije bitno da li smo zavrsili zajedno odmah, prve veceri, ili posle duzeg odnosa i komunikacije, opet je bilo vise od "udjes-izadjes", ali ne mogu nazvati ljubavlju.

Ima strasti bez ljubavi, ali je ona kratkog daha. Jednostavno, koliko god strast bila strastvena, brzo ispari i dosadi ako ništa ne stoji iza nje.

Dužeg daha su sve one strasti iza kojih nešto stoji, neke emocije dragosti, zaljubljenosti ili zamena za ljubav, dovoljno male da strast podrže, a nedovoljno velike da se dah ipak ne ugasi jednom, osim ukoliko ne pređu u ljubav - ako se to ne desi, sve se gasi onda kada naiđe neka treća ljubav ili kada sopstvenici takve strasti postanu svesni gladi i praznine u sebi koja je tužnija i veća nakon zajednički provedenog strastvenog trenutka nego da trenutak nisu ni imali.

Lepa je tema :) Da probamo da izvucemo...
Kada osetis energiju, potrebu koju ne mozes da sputas i zelju koju ne mozes SAM da ugasis. Osecas bliskost, ali niste strogo vezani emocijama, vise culima, slutnjom, prepoznavanjem. Budi te, hrani te, zadovoljava te, ispunjava te, otvara te... Dajes i uzimas. Nema kocnica i kontrole.

Ima strasti bez ljubavi, ali je ona kratkog daha. Jednostavno, koliko god strast bila strastvena, brzo ispari i dosadi ako ništa ne stoji iza nje.

Dužeg daha su sve one strasti iza kojih nešto stoji, neke emocije dragosti, zaljubljenosti ili zamena za ljubav, dovoljno male da strast podrže, a nedovoljno velike da se dah ipak ne ugasi jednom, osim ukoliko ne pređu u ljubav - ako se to ne desi, sve se gasi onda kada naiđe neka treća ljubav ili kada sopstvenici takve strasti postanu svesni gladi i praznine u sebi koja je tužnija i veća nakon zajednički provedenog strastvenog trenutka nego da trenutak nisu ni imali.
Lepo napisano...

Back