Strast i razocaranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inace se situacija zove bundevi stigao drugi poziv....Iz pepeljuge...
Sta oces, bila si princeza do ponoci, sad je vreme za drugu pepeljugu...

- - - - - - - - - -

Ranije sam išao platonskim stavom, jbg, idealista bio. Kako prolazi vreme i kroz iskustva sazrevaš, hebiga. Ipak će ta platonska ljubav ostati samo motiv u umetnosti.

Nije skroz za izbacivanje, ali je malo devojaka kojima to odgovara..
Ne racunam one sto misle da im to odgovara, to odmah brises...jer zenskih 5 suprotnosti, da ne ponavljam..
Znaci malo je zena kojima odgovara realno upoznavanje, realno intimiziranje, pa realno zaljubljivanje, pa realno ponasanje, pa realno voljenje pa realna veza..

Kod vecine je drustveno upoznavanje, bilo statusno ili zabavnog karaktera, pa zatim ide nista pre mraka, ili ako nije sa njene strane, ono je psiholoski tako oblikovana da je totalno lazna dok joj ne odskrines krilca ispod pupka...leptirica tatina i mamina...
I tek na kraju ide ko koga jase i zajase, tj veza..

Ocigledno nije za platonce ni u ludilu...
A ona prva varijanta jeste , ali je retka...
Oportunistima moze biti pomesano u glavi, ali im je neplatonska varijanta pogodna, nikako platonska..

Ili bolje receno, strast je licni dozivljaj trenutka, a veza trajniji odnos u kome svako razocarenje smanjuje dozivljaj... Verovatno su danasnji ljudi svedeni na sve odmah i sada, ali je cesto strast stizala vremenom i postajala jaca... tako da mislim da zbog strasti ne treba ostajati u vezi duze nego sto ta strast traje...

Inace se situacija zove bundevi stigao drugi poziv....Iz pepeljuge...
Sta oces, bila si princeza do ponoci, sad je vreme za drugu pepeljugu...

- - - - - - - - - -

Nije skroz za izbacivanje, ali je malo devojaka kojima to odgovara..
Ne racunam one sto misle da im to odgovara, to odmah brises...jer zenskih 5 suprotnosti, da ne ponavljam..
Znaci malo je zena kojima odgovara realno upoznavanje, realno intimiziranje, pa realno zaljubljivanje, pa realno ponasanje, pa realno voljenje pa realna veza..

Kod vecine je drustveno upoznavanje, bilo statusno ili zabavnog karaktera, pa zatim ide nista pre mraka, ili ako nije sa njene strane, ono je psiholoski tako oblikovana da je totalno lazna dok joj ne odskrines krilca ispod pupka...leptirica tatina i mamina...
I tek na kraju ide ko koga jase i zajase, tj veza..

Ocigledno nije za platonce ni u ludilu...
A ona prva varijanta jeste , ali je retka...
Oportunistima moze biti pomesano u glavi, ali im je neplatonska varijanta pogodna, nikako platonska..

To se moglo možda ganjati pre, kada je ta ideja živela. Tada je bilo koliko toliko šansi, mada minimalne takođe. Danas u svetu kakav jeste, gde se postavlja pitanje šta je moral i da li uopšte postoji, može se reći da je to nemoguća misija. Da Platon ili neki renesansni umetnik ustane iz mrtvih i vidi današnji svet, tražio bi povratnu kartu.

Ja mislim da se na strasti u dužim vezama mora raditi. Jer ne može ista strast da traje deset godina istim intenzitetom. Onda, krenete u istraživanje, pa otkrivate sebe, pa sebe novog, otkrivenog, pokažete partneru....
Ili, odete kad strasti nestane, jer najlakše je otići....

Strast i uzbudjenje u vezi kod mene mogu nestati jedino kada me ta osoba razocara ili iznevjeri na nekom ljudskom nivou, ima tu zapleta i okolnosti raznih. U tom kontekstu mora bas ispasti kvaran.
Nije mi se desilo da izgubim strast prema nekome ko mi odgovara zbog izgleda, nesmeta mi ako je visok, nizak itd. ili zbog nacina na koji jede jabuke :) imam oci i vidim to sve vec na prvom susretu, tad, uzmes ili ostavis.

Desilo se da imam sex koji nije isponio ocekivanja ni moja ni njegova jer je bilo je i previse uzbudjenja cini mi se, ali to nije umanjilo strast koju sam osjetila. Naprotiv, otvorilo je vrata jednoj dubljoj strasti i njeznosti.

Ako je to nestalo, mozda si cjenila nekoga zbog njegovih ljudskih kvaliteta od samog pocetka vise nego sto je bilo same strasti i to je dominiralo u vezi.

Back