Strašno! U Austriji hrana jeftinija nego u Srbiji!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cudo jedno da filatelistu svetolika i dellboya ne zanima ovaj odnos cena hrane izmedju austrije i srbije :mrgreen:
Pa zanima me ,ne kazem mada sam bio za Uskrs u par EU zemalja doduse malo severnije i zapadnije od Austrije i nisam primetio da je skuplja hrana ,a to sto su tamo plate vece to ne znaci nista jer ako su ovde nize plate ne znaci da je i jeftinija proizvodnja mesa ili mlecnih proizvoda npr. jer krava mora isto da jede i u Nemackoj i u Srbiji bez obzira na plate

Pa zanima me ,ne kazem mada sam bio za Uskrs u par EU zemalja doduse malo severnije i zapadnije od Austrije i nisam primetio da je skuplja hrana ,a to sto su tamo plate vece to ne znaci nista jer ako su ovde nize plate ne znaci da je i jeftinija proizvodnja mesa ili mlecnih proizvoda npr. jer krava mora isto da jede i u Nemackoj i u Srbiji bez obzira na plate

kako bre ne znaci nista?

kod nas je radna snaga 10 puta jeftinija nego u EU a krompir nam skuplji za 2dinara nego u PLANINSKOJ AUSTRIJI :lol:

pa to je da sednes i da places samo :lol:

I carina je jedina stvar koja utice na cenu?

Ne vredi da mu objasnjavas kako se formira cena jednog proizvoda...Sta na cenu utice...Porezi...Carine...Troskovi transporta...PDV....Trice i kucine....

Na drugoj temi je izvalio da bi neko bio ekonomista, treba da zna osnovne racunske radnje, ebes fakultet, ko sa tim da se zamlacuje i gubi vreme....:hahaha::hahaha::hahaha:

milka od 300 grama je 1.5E i ispod pise 0.5E za 100 grama. pogledaj bolje.

Da, to je cena za tu cokoladu po 100g, ali to nije ta cokoloda za 100g :D:D:D:D

Znaci, opet si pogresno shvatio :):):)

pa onaj pdf iz uvodnog posta je pdf sa cenama iz nekog austrijskog marketa.

Pa jebga, sta da ti radim kada se hranis i oblacis po raznim rasporodajama, akcijama, prodavnicama polovne robe itd.....Vazno je da ti imas novi laptop :) Da pokazes ortacima kakav si bizmismem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back