- Poruka
- 129.471
Kako su prevedeni?
Recimo ko je prvi preveo spanski na srpski?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako su prevedeni?
Sta je preveo medju prvim delima?Don Quirijano de la Fuente del Escabeche je sastavio prvi špansko-srpski rečnik.
Iz iste knjige iz koje je Tab izvadio pitanjenema tragova kroz istoriju , ... ne znam odakle Sizifu ovo![]()
u dosluhu steIz iste knjige iz koje je Tab izvadio pitanje
Pričaju da je bio vidovit, ali ja u to i ne verujem baš. Pre je moguće da se muvao sa nekom našom snajkom, isto kao onaj srpski vojnik koji se u grčkoj oženio grkinjom, a ni jedno ni drugo nisu znali ni reč jezika ove druge strane...a kako je znao koja rec sta znaci?
spanski je bio samo primer.
Sizif znaspanski je bio samo primer.
generalno kako je doslo do prevodjenja bilo kog jezika..ko je skupljao reci, kako se doslo do prvih recnika?
ko je prevodio mandarinski?![]()
Ovo nije šala, za razliku od prethodne zezancije. Pošto sam učio mandarinski godinama, to pitanje sam i sam pitao Kineze u školi. Objasnili su mi da su jezuitski misionari koji su u Kinu pokušavali da uvedu hrišćanstvo bili prvi koji su preveli kineski na zapadne jezike. I to je bilo tek negde u 16-tom veku.spanski je bio samo primer.
generalno kako je doslo do prevodjenja bilo kog jezika..ko je skupljao reci, kako se doslo do prvih recnika?
ko je prevodio mandarinski?![]()
Naravno da zna! Vidiš kako brzo učiš.Sizif zna![]()
sizif je forumski poliglotaSizif zna![]()