Nodi-wolf
Domaćin
- Poruka
- 3.965
Odavno vec razocarana americkom kinematografijom pocela sam da gledam STRANE filmove...
Naravno prvo sto sam primetila je degradacija ovih ostvarenja...
Npr. korejski filmovi kratak opis-izuzetne price, logicki tvistovi, budzet prilicno veliki, kadrovi mastoviti, obracanje paznje na detalje, posebno kada je rec o trilerima i ratnim filmovima...
Njihova kinematografija je prevazisla americku baziranu danas iskljucivo na efektima, pogotovo 3D efektima,
gde se zaboravlja na pricu glumu itd...
Moj najveci problem je KAKO PRONACI DOBAR STRANI FILM..?
Sada sam presla na poljske, ali sam se bazirala na knjige koje sam citala,
ili ako sam nacula za neki film...
Kod Svedskih sam se uglavnom bazirala na Ingmar Bergama, a od glumaca matorog skarsgarda,
kod finskih na rezisera Aki Kaurismakija, Francuske lako nalazim ali cesto nalecem na glupe filmove iskreno,
koprodukcije skandinavaca su se pokazale veoma dobre, itd...
Da li postoji iko ko je zainteresovan za STRANU kinematografiju,
da bismo preporucivali filmove i razmenjivali utiske o istem, i naravno da bi olaksali zivot jedni drugima ako je neki film los da ne gubimo vreme...
Naravno prvo sto sam primetila je degradacija ovih ostvarenja...
Npr. korejski filmovi kratak opis-izuzetne price, logicki tvistovi, budzet prilicno veliki, kadrovi mastoviti, obracanje paznje na detalje, posebno kada je rec o trilerima i ratnim filmovima...
Njihova kinematografija je prevazisla americku baziranu danas iskljucivo na efektima, pogotovo 3D efektima,
gde se zaboravlja na pricu glumu itd...
Moj najveci problem je KAKO PRONACI DOBAR STRANI FILM..?
Sada sam presla na poljske, ali sam se bazirala na knjige koje sam citala,
ili ako sam nacula za neki film...
Kod Svedskih sam se uglavnom bazirala na Ingmar Bergama, a od glumaca matorog skarsgarda,
kod finskih na rezisera Aki Kaurismakija, Francuske lako nalazim ali cesto nalecem na glupe filmove iskreno,
koprodukcije skandinavaca su se pokazale veoma dobre, itd...
Da li postoji iko ko je zainteresovan za STRANU kinematografiju,
da bismo preporucivali filmove i razmenjivali utiske o istem, i naravno da bi olaksali zivot jedni drugima ako je neki film los da ne gubimo vreme...