Strajk prosvetara

Ne mora se nositi kuci, sjedi 8-10 h u skoli i zavrsavaj sve sto radis kod kuce, i ja cesto nosim posao kuci a pored toga sam 8-10 h u kancelariji.
ne radim u prosveti kako si odmah pomislila. znači ipak nije najkraće radno vreme? što li vam ne bodu oči na hiljade partijskih poslušnika koji sede po kancelarijama jedan drugom na glavi i slažu 8 sati pasijans? tako ti je u svakoj opštini u Srbiji...3-4 puta uvećan broj u celoj republičkoj administraciji u odnosu na devedesete. a da ne pričamo o bezbroj agencija gde ni jedna plata nije ispod 100.000 a po ceo dan lade yayca. samo je prosveta kriva za sve...da njih nema svima bi plate skočile iljadu evra a deca bi nam postali mali Ajnštajni

ne radim u prosveti kako si odmah pomislila. znači ipak nije najkraće radno vreme? što li vam ne bodu oči na hiljade partijskih poslušnika koji sede po kancelarijama jedan drugom na glavi i slažu 8 sati pasijans? tako ti je u svakoj opštini u Srbiji...3-4 puta uvećan broj u celoj republičkoj administraciji u odnosu na devedesete. a da ne pričamo o bezbroj agencija gde ni jedna plata nije ispod 100.000 a po ceo dan lade yayca. samo je prosveta kriva za sve...da njih nema svima bi plate skočile iljadu evra a deca bi nam postali mali Ajnštajni

Naravno oni su problem za sebe... kao sto sam i rekla KOD NAS prosvetarima je naj bolje ako se izuzmu politicari,opstinari i drugi partiski poslusnici...
Uporedjivala sam obicnog radnika u administraciji neke firme i ucitelja...

Naravno oni su problem za sebe... kao sto sam i rekla KOD NAS prosvetarima je naj bolje ako se izuzmu politicari,opstinari i drugi partiski poslusnici...
Uporedjivala sam obicnog radnika u administraciji neke firme i ucitelja...
učitelj ima fakultet. i treba da mu bude bolja i plata i radno vreme od običnog piskarala sa srednjom. mada uglavnom nije tako

učitelj ima fakultet. i treba da mu bude bolja i plata i radno vreme od običnog piskarala sa srednjom. mada uglavnom nije tako

E gdje ti zivis... piskarala sa srednjom ima samo u opstinama... kod nas od 500 radnika imaju jedno 4-5 baba pred penzijom sa srednjom i sve ostalo su fakultetski obrazovane osobe... i na salterima vise ne rade djevojke sa srednjom... ustvari raspise se konkurs za radno mjesto sa srednjom skolom ali se javi veliki broj sa fakultetom koji bi radili i za platu srednje skole samo da rade...

E gdje ti zivis... piskarala sa srednjom ima samo u opstinama... kod nas od 500 radnika imaju jedno 4-5 baba pred penzijom sa srednjom i sve ostalo su fakultetski obrazovane osobe... i na salterima vise ne rade djevojke sa srednjom... ustvari raspise se konkurs za radno mjesto sa srednjom skolom ali se javi veliki broj sa fakultetom koji bi radili i za platu srednje skole samo da rade...

covece!
500 ljudi fakultetski obrazovanih u jednoj firmi!!! to ni National Aeronautics and Space Administration nema, ali... niko nema sto bosna imade :aha:

covece!
500 ljudi fakultetski obrazovanih u jednoj firmi!!! to ni National Aeronautics and Space Administration nema, ali... niko nema sto bosna imade :aha:

:D nismo svi u jednom gradu imamo 17 filjala :D
i da se ispravim teknicki fakultetski obrazovane osobe jer ih dosta ima privatne mega giga fakultete zavrsene kod kuce ... ali imaju papir i vezu da se zaposle

neko sa fakultetom može da konkuriše i prihvati posao kafe-kuvarice. mada, moguće da kafe-kuvarice po agencijama i imaju veću platu od prosvete

1. kad se raspise konkurs, primi se onaj ko vec radi na tom radnom mestu, bez obzira na obrazovanje.
2. mani me molim te price o 500 fakultetski obrazovanih u jednoj firmi, pa nek je i 50 filijala. 500 fakultetski obrazovanih nema ni cela bosna, ako ne racunamo fakultete u brckom, doboju i ko zna gde jos, gde i neki iz srbije "zavrse fakultete" tako sto posalju dve koverte i pojave se da uzmu diplomu. nesto slicno kao i nas predsednik.
prosto je normalnog coveka sramota da ima fakultetsku diplomu kad vidi koliko nepismenih njom masu!

1. kad se raspise konkurs, primi se onaj ko vec radi na tom radnom mestu, bez obzira na obrazovanje.
2. mani me molim te price o 500 fakultetski obrazovanih u jednoj firmi, pa nek je i 50 filijala. 500 fakultetski obrazovanih nema ni cela bosna, ako ne racunamo fakultete u brckom, doboju i ko zna gde jos, gde i neki iz srbije "zavrse fakultete" tako sto posalju dve koverte i pojave se da uzmu diplomu. nesto slicno kao i nas predsednik.
prosto je normalnog coveka sramota da ima fakultetsku diplomu kad vidi koliko nepismenih njom masu!

1.sve 100% tacno, i cesto se uopste ne raspisuju konkursi (primi se pripravnik preko veze a posle godinu dana dobije ugovor)
2.tuzna je cinjenica koliko srbi iz RS vole i velicaju Srbiju a koliko vi nas smatrate glupim i neobrazovanim, ako mislis da je tako lako zavrsiti fakultet sto ti ne upisa neki mega giga i sa dve poslate koverte ne zavrsi i dobi diplomu, zasto da se mucis i ucis... cinjenica je ima ima mnogo mladih ljudi sa papirom a bez znanja ali ne mozes mi raci da je to samo u bosni ima toga i u Srbiji mozda i vise nego kod nas.
Ne ulazim u njihovo znanje ali zadnjih 10 godina (to znam sigurno) kod nas nije primljena ni jedna osoba koja nije imala zavrsen fakultet ( drzvni ili privatni).

Prosfetari se pozivaju na dostojanstvo, videsmo juce koliko su dostojanstveni! Bezobrazluk i bahatost gde se njihovo dostojanstvo ogleda jedino u visini primanja! To sto djaci moraju uzimati privatne casove, to nema veze sa kvalitetom njihovog "rada"!? Skolstvo je u rasulu jer prosfetari dolaze na posao zbog plate kojom nisu zadovoljni, ali ipak dolaze ne daju otkaz. Dajte otkaz, pa radite bolje placen posao. Ima ljudi koji sa svrsenim ekonomskim fakultetom rade kod privatnika za 27 000 din, gde da strajkuju oni? Stocari koji nisu na budzetu, bivaju unisteni od strane drzave koja uvozi ko zna kakvo meso, sta ti ljudi da rade, a oni nemaju prava ni na godisnji odmor ni na bolovanje.

Znas sta, tu si se zeznula. Ja sam na posao isla jer sam zelela to da radim. I smatram da je moja nastava bila na izuzetno visokom nivou. A profesori su danas degradirani u svakom pogledu nizom debilnih brzopoteznih zakona toliko da ja vise prosto nemam ni snage, ni volje da objasnjavam. I sto je vise cudno da neko na posao ide zbog plate, valjda svi ostali iz ljubavi i bez ikakve nadoknade rade:dontunderstand: Sto se otkaza tice slazem se, svaki prosvetni radnik koji je u mogucnosti treba iz tog vrzinog kola da bezi sto pre. Posle cete se pitati sto deca ne znaju da pisu kad vam visokokvalifikovani kadar sa kupljenim diplomama dodje da uci decu. I ako mislis da niko ne daje otkaz i tu si se zeznula. Evo JA LICNO sam ga dala i mada mi pomalo nedostaju deca, jer mi je rad sa njima bio omiljeni deo, NIJE MI ZAO I NE BIH SE VRATILA U PROSVETU NI ZA 5 PUTA VECU PLATU OD OVE KOJU SADA IMAM JER SAM SITA TOGA DA ME VREDJA KO STIGNE SA JEDNIM JEDINIM NAZOVI ARGUMENTOM-GLEDANJEM U MOJ NOVCANIK.

Poslednja izmena:
Znas sta, tu si se zeznula. Ja sam na posao isla jer sam zelela to da radim. I smatram da je moja nastava bila na izuzetno visokom nivou. A profesori su danas degradirani u svakom pogledu nizom debilnih brzopoteznih zakona toliko da ja vise prosto nemam ni snage, ni volje da objasnjavam. I sto je vise cudno da neko na posao ide zbog plate, valjda svi ostali iz ljubavi i bez ikakve nadoknade rade:dontunderstand: Sto se otkaza tice slazem se, svaki prosvetni radnik koji je u mogucnosti treba iz tog vrzinog kola da bezi sto pre. Posle cete se pitati sto deca ne znaju da pisu kad vam visokokvalifikovani kadar sa kupljenim diplomama dodje da uci decu. I ako mislis da niko ne daje otkaz i tu si se zeznula. Evo JA LICNO sam ga dala i mada mi pomalo nedostaju deca, jer mi je rad sa njima bio omiljeni deo, NIJE MI ZAO I NE BIH SE VRATILA U PROSVETU NI ZA 5 PUTA VECU PLATU OD OVE KOJU SADA IMAM JER SAM SITA TOGA DA ME VREDJA KO STIGNE SA JEDNIM JEDINIM NAZOVI ARGUMENTOM-GLEDANJEM U MOJ NOVCANIK.

Zasto se osecas prozvanom, kad nisi u prosveti? Poenta mog besa je u tome sto upravo prosvetari potenciraju svoj novcanik, pa kako onda ja da ih gledam? Ko nije degradiran u ovoj zemlji? Ima li takvog sem da nije politicar? Iako smatram da je ova vlada jedna od grih koja nas je strefila u poslednje tri decenije, nije primereno da neko ko sebe naziva prosvetarom, se ponasa onako ulicarski, da poliva ministra, i to zbog cega? Zbog plate. eki na birou bi pevali pesmu da imaju i toliko.
Razredna moje cerke je svoju cerku zaposlila kao cistacicu u skoli iako je cura zavrsila ekonomiju. Trebao joj je posao, majka mogla tu da je ugura, i radi cura, ne strajkuje, vec radi i za te novce!
Deca nam svakako iz skola izlaze funkcionalno nepismena, tako da o kvalitetnoj nastavi nema ni govora. Da prosfetari strajkuju uz zahtev za visinu primanja i za promenu komletnog skolskog sistema, roditelji bi ih podrzali. Ovako, u prosfeti se ne zna vise ko je glava a ko rep, Ministarstvo je zadnja rupa na svirali, a nastavnik je taj koji odlucuje iz kojeg broja knjiga ce poducavati decu, pa tako u prvom osnovne imamo knjigu iz likovnog po ceni od 850 dinara... brinu li prosfetari da li roditelji imaju novca, da li su i oni sami degradirani pa nemaju ni onoliko koliko imaju u prosveti!?

Ne osecam se prozvanom sada, jer sam iz tog kola iskocila. I sta to znaci, ako ne radim u prosveti vise, ne smem da podrzim bivse kolegem na cijem sam mestu do juce bila :dontunderstand:A da znas koliko sam zivaca izgubila tokom 8 godina u prosveti ne bi me to pitala. Jos uvek me dusa zaboli zbog nekih komentara upucenih licno meni. Ili ti mislis da se uvrede prosto zaborave? Na svakom sastanku sam govorila samo o uslovima rada, nikad o plati, i pristala bih da radim i za manju platu, ali u normalnim uslovima jer sam taj posao volela. Sad vise ne bi pristala ni u kom slucaju, uzela sam drugi na kom sam i bolje placena i sto je daleko vaznije od toga postuju me kao coveka. Radim posteno i vredno kao sto sam i u prosveti radila, trudim se maksimalno, s tom razlikom sto sad za to dobijam pohvale, a ne packe i nicim izazvana izivljavanja. Ti si pitala sto lepo ne damo otkaze pa sam ti privela primer da nas ima i pametnih i sa mogucnostima da to uradimo. Pa ti izgleda i to ne odgovara. A kad pobezi sav normalan prosvetni kadar, valjda ce vam biti jasno tada... I sto se tice poslednjeg pitanja o knjigama ja sam uvek trazila samo 2 knjige, udzbenik i radne listove, cene kojih ne odredjujem ja, verovala ili ne, i podsticala ucenike da ih poklone svojim drugarima iz mladjih razreda pre nego da ih bacaju i cepaju, sto obicno rade.

Back