Štrajk prosvetara

®:
U toj odvratnoj, ništavnoj, nedemokratskoj, izvještačenoj, nabudženoj, ozloglašenoj, napljuvanoj, promiskuitetnoj... a nevinoj i kolosalnoj SFRJOT-ki, zanimanje nastavnika bilo je jedno od najprimamljivijih, najčasnijih i najuglednijih.

Ma, dragi moji zabibereni forumaši, kako je to moguće, majku mu (da mu majku! (tamo njemu!! (đe čuo i đe ne čuVo!!!)))? :?

U, toj, takvoj SFRJ si nevin i naivan bio - samo ti! :P

A počeli smo sa štrajkom prosvetara, što ionako ništa ne nauče decu...
Nepismen narod nam je i potreban.
Onda razne grupe mogu da šire svoj uticaj...

Ali, pošto smo prešli na SFRJ onda moram da vam kažem nešto:
Mom ćaletu i mojoj kevi strašno bilo super dok je Tito bio živ!
Naime, imali su po 20 godina...

Ja bih za sebe mogao da kažem da je meni baš bilo super pod Slobom.
Po istoj logici

Drugim rečima - oni se svi za.ebavaju sa nama a godine idu...

Dlakava_Strvina:
...Ali, pošto smo prešli na SFRJ...

Na SFRJ se ne pelazi, od nje se polazi. Ona je ishodište i utočište. Smisao i vrlina. Naprosto, Stanje Frekvencija Različitih Jačina... No, ne bih... niti je vrijeme ni mjesto... Među posljednjima sam koji bi je jeftinim forumskim reklamiranjem kovali u zvijezde. Počiva u miru, nevina i neopisiva. Rado sklapam oči pred činjenicom da je zgasnula. Opstaje i traje u najaltruističkijim srcima. Potpuna i jedna. Dosta joj je i to.

Hellen:
Više paradoks nego nostalgični mit... Sve izanđalija fraza, ko zna kojim kriterijumima podoban profil ličnosti za dati istorijski trenutak. Eh, da je zaista valjao koliko je pojavnog kvaliteta posijao, ne bih se našao ni ja ni bilo ko drugi da o nediskutabilnom išta palamudi. Zbrinuti potomstvo — osnovni je cilj svih ozbiljnih i dobronamjernih. Sumnjam i bravarov. Idolatrija kao najveća zamka ipak neuništivog slobodarskog duha Jugoslovena. Možda neka nerevidirana golootočka iskustva o tome najbolje govore.

Ne trebam, stoga, ni Mjesec, ni neke virtuelne destinacije za pozicioniranje najšarmantnije od svih zemalja. Njeno mjesto je tamo gdje jedino može biti i gdje je bilo i za njenog trajanja: u nadama...

Back