Štrajk prosvetara

Meni je zao jedino sto je "castio" samo 12%, da je makar podigao za 30%+ pa se posle pitaju ljudi kako je moguce da cena hrane za 2 godine skoci 35%.

Rast privrede jedva 1 - 2% ali se "magicno" svake godine nadje novca da se drzavni sektor pocasti sa 10 - 25%.

Meni je zao jedino sto je "castio" samo 12%, da je makar podigao za 30%+ pa se posle pitaju ljudi kako je moguce da cena hrane za 2 godine skoci 35%.

Rast privrede jedva 1 - 2% ali se "magicno" svake godine nadje novca da se drzavni sektor pocasti sa 10 - 25%.
Meni je magično da u raznim oblastima rade nestručni i neobrazovani za mnogo više nego tih naših bednih 12 % koje ćemo dobiti sledeće godine a nenastavno osoblje 8% Nekima u javnom sektoru tih 12% je oko 20000 din a za nas je to oko 8000 ... Šta bi sa tigrom u ovoj zemlji :mrgreen:

УНИЈА СИНДИКАТА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА КРАГУЈЕВЦА
САОПШТЕЊЕ
Након одржаних штрајкова и протеста,16.9. и 2.10. 2024. године као и тешких преговора са представницима Владе Републике Србије, имајући у виду тешку макроекономску ситуацију и не желећи да угрожавамо буџет Републике Србије, предлажемо штрајкачком одбору четири репрезентативна синдиката просветних радника да одустану од захтева да се почетна плата просветних радника изједначи са просечном платом у Републици Србији.
Уместо тог захтева, предлажемо да се почетна плата просветних радника увећа за само 3% у односу на плату Душана Бајатовића или у односу на плату Јоргованке Табаковић. Уколико Влада Републике Србије инсистира да увећање плате буде изражено у већем проценту, сложили би се да нам се плата увећа за 5% у односу на укупна примања министарке просвете, Славице Ђукић-Дејановић.
У Крагујевцу, 3.10.2024. председник УСПРК
Милан Јевтић

Profesori i djaci na istom prostoru i u isto vreme...

1728237007961.png

Ucimo uz redjanje po policama...
Organizovan rad po odelenjima ili u manjim grupama....
Pomoc budzetu ili za ekskurzije...

Vas MAXI

Niko se nigde nije zavukao, planira se štrajk opet, samo se razmatra koja opcija štrajka će biti, potpuna obustava ili onaj od 30 min čas...
Lagg , uopšte niste ujedinjeni. Kod nas nijedna škola ni vrtić nisu štrajkovali u sredu. Vidim da si pisala kako to da tv neprenosi štrajk, kod nas se nije ni desio. (U sredu, taj opšti). A tek učiteljica kad su je pitali da li se ide se u školu je poprilično nepedagoški objasnila da se ide. 😁
A u vezi nekih opravdanja časova mi je spomenula kako je luda kuća u prosveti, ima dosta sindikata i svak sluša svoje "vođe". Pa kako mislite da uspete kad se niste ujedinili i tražite isto.

Lagg , uopšte niste ujedinjeni. Kod nas nijedna škola ni vrtić nisu štrajkovali u sredu. Vidim da si pisala kako to da tv neprenosi štrajk, kod nas se nije ni desio. (U sredu, taj opšti). A tek učiteljica kad su je pitali da li se ide se u školu je poprilično nepedagoški objasnila da se ide. 😁
A u vezi nekih opravdanja časova mi je spomenula kako je luda kuća u prosveti, ima dosta sindikata i svak sluša svoje "vođe". Pa kako mislite da uspete kad se niste ujedinili i tražite isto.
Ja znam koliko nas je bilo u BG i odakle smo sve došli.. za pojedine, koji smatraju da je u redu ne štrajkovati, ne bih da komentarišem, jer možda je njihovo mišljenje da je sve sasvim u redu u prosveti ili su pod nekim pritiscima odustali. Priče o sindikatima je uvek bilo, zato ih i imamo četiri, pa je možda malo nemoguće da u ovom slučaju,kada su ta četiri sindikata ujedinjena, neko kaže da se nisu složili i da ''slušamo svoje vođe''.I da, postoji još jedan sindikat, koji nije hteo ovaj štrajk, već su predložili tzv ''beli štrajk'', davanje svoj deci petice. A malo je bzv navesti jednu školu, ili 8 škola ili čak i 28 škola koje nisu podržale štrajk od 440 škola koliko ima u Srbiji i na osnovu toga doneti zaključak kako smo nesposobni, nesložni isl...

Ja znam koliko nas je bilo u BG i odakle smo sve došli.. za pojedine, koji smatraju da je u redu ne štrajkovati, ne bih da komentarišem, jer možda je njihovo mišljenje da je sve sasvim u redu u prosveti ili su pod nekim pritiscima odustali.
Ja ti samo kažem kako nas je učiteljica otresla kad smo pitali da li dašaljemo decu u školu ili je u sredu štrajk pa se ne ide.
Priče o sindikatima je uvek bilo, zato ih i imamo četiri, pa je možda malo nemoguće da u ovom slučaju,kada su ta četiri sindikata ujedinjena, neko kaže da se nisu složili i da ''slušamo svoje vođe''.I da, postoji još jedan sindikat, koji nije hteo ovaj štrajk, već su predložili tzv ''beli štrajk'', davanje svoj deci petice.
E naši su u tom "belom štrajku" to nam je rekla na roditeljskom.
A malo je bzv navesti jednu školu, ili 8 škola ili čak i 28 škola koje nisu podržale štrajk od 440 škola koliko ima u Srbiji i na osnovu toga doneti zaključak kako smo nesposobni, nesložni isl...
Nisam ja izvela zaključak, nego je učiteljica rekla da je bukvalno luda kuća i ne zna se više šta ko radi u prosveti.

Ja ti samo kažem kako nas je učiteljica otresla kad smo pitali da li dašaljemo decu u školu ili je u sredu štrajk pa se ne ide.

E naši su u tom "belom štrajku" to nam je rekla na roditeljskom.

Nisam ja izvela zaključak, nego je učiteljica rekla da je bukvalno luda kuća i ne zna se više šta ko radi u prosveti.
Ako je mislila na ministarstvo i vladu, onda se slažem, jesu luda kuća i ne zna se ko šta radi, čije projekte i seminare prodaju. Što se tiče Srbije, malo južnije od BG i NS, većina škola je složno stupila u štrajk.

Svašta od komentara.
Uopšte reći za nekoga paušalno "zavukao se u mišju rupu".
a gde nego u mišju rupu,ni glasa , mada je Lagerta posle objasnila da se nisu povukli vec da razmatraju šta dalje
znam da im nije lako da se odluce oko štrajka i dece kojima štrajkovima oduzimaju nastavu
ja sam na strani prosvetara ali oni moraju da se ujedine i samo tako ujedinjeni ..znaci svi ..mogu nesto da urade
ovako, jedni štrajkuju, jedni ne..hoce na jedan dan strajk ili na duži period..moraju konacno da odluce ..ili svi ili niko

a gde nego u mišju rupu,ni glasa , mada je Lagerta posle objasnila da se nisu povukli vec da razmatraju šta dalje
znam da im nije lako da se odluce oko štrajka i dece kojima štrajkovima oduzimaju nastavu
ja sam na strani prosvetara ali
...ali onda nemojte tako komentarisati nečiju profesiju i ljude koji u njoj rade

Pripazite na izraze koje birate.

To nije teško.

Niko se nigde nije zavukao, planira se štrajk opet, samo se razmatra koja opcija štrajka će biti, potpuna obustava ili onaj od 30 min čas...
22 minuta stavite cas, ne da djaci mogu da lako izracunaju kad pocinje sledeci cas....vezbajte deci matematiku...
kvaka 22

Ako ne pomogne, svaki cas drugacija duzina casa, ....aktivno ucenje kroz zvonjavu...

Back