strahovita doktorska greska--ko odgovara za nju..??

paja1408

Buduća legenda
Poruka
34.639
prijatelj mi je 7 godina lecen od raka koze da bi posle 7 godina otkriveno da je pogresna dijagnoza...dijagnoza je potvrdjena sa vise mesta da bi prvo posle 7 godina demantovana u inostranstvu a nakon toga potvrdjena na VMA...toliko hemodijaliza...zracenja...zamislite koliko je trpela sve godine porodica--posebno ako se zna da u porodici niko nije stalno zaposljen...zanima me ima li ovaj covek pravo na naknadu stete..?? ako ima zna li neko advokata koji se bavi ovakvom problematikom..??ako zna nek mi na PP posalje njegove podatke...

Наравно да треба да тужи оне који су поставили дијагнозу и примењивали погрешну терапију.
Од патолога преко онколога закључно са хирургом, ако је био и оперисан.
Само, патолог је најкривљи, ако је уопште рађена хисто-патологија.

Наравно да треба да тужи оне који су поставили дијагнозу и примењивали погрешну терапију.
Од патолога преко онколога закључно са хирургом, ако је био и оперисан.
Само, патолог је најкривљи, ако је уопште рађена хисто-патологија.

jeste...obecao mi je dati sve podatke da ih istaknem koga zanima...operisan je vise puta...dobijao je cak i sa instituta za patologiju rezultate koji su se kasnije potvrdili kao pogresni...ali da ne bih nesto pogresno rekao--bez njegovih papira da ne pricam...

Нека проба и до медија да дође...Курир је ок, за почетак.
Тако ће сазнати и министарство.
Свако може да погреши али свако мора и да сноси одговорност за своје поступке.
Многи би да се баве медицином, да имају титулу и друштвени положај , а да завршавају школу преко везе, подмићујући професоре и сл.

Нека проба и до медија да дође...Курир је ок, за почетак.
Тако ће сазнати и министарство.
Свако може да погреши али свако мора и да сноси одговорност за своје поступке.
Многи би да се баве медицином, да имају титулу и друштвени положај , а да завршавају школу преко везе, подмићујући професоре и сл.
i ja mu to savetujem..medjutim on se plasi jer je jos uvek na intenzivnom lecenju..ako sam sve dobro shvatio--sad je utvrdjeno da ima hockinsovu bolest/ako sam dobro napisao/i probleme da mu organizam tesko prihvata terapiju nakon onih silnih zracenja i hemoterapija..covek je izgubio 40 kg...a koliko je placao lekove godinama mozes sama zamisliti...prosecno 450 evra mesecno...uzas...

Што се плаши? нема разлога. ;)
Па нису сви лекари безрепа стока.
напротив!
Тих 5-10% руши углед целе струке и то само зато што су их до сад штитили којекакви министри здравља.
Буди уверен да је међу лекарима много поштеног света који би чак поздравили да коначно почне да се одговара за несавесно и нестручно лечење.

Што се плаши? нема разлога. ;)
Па нису сви лекари безрепа стока.
напротив!
Тих 5-10% руши углед целе струке и то само зато што су их до сад штитили којекакви министри здравља.
Буди уверен да је међу лекарима много поштеног света који би чак поздравили да коначно почне да се одговара за несавесно и нестручно лечење.
iskreno se nadam da je tako...

JAvite se zastitiniku pacijentovih prava ustanove gde je greska pocinjena i trazite vansudsko poravnjanje. Ako ne zele, angazujte advokata i tuzite se, ali je to na dugackom stapu

Нисте добро разумели институт "заштитника права пацијената". То је дипломирани правник који реагује на приговор пацијента да му је ускраћено неко право гарантовано Законом о здравственој заштити и Законом о здравственом осигурању.
Он није стручан да вештачи медицинске поступке и лекарске грешке а и запослен је у установи у којој се пропуст десио.
Права адреса је надлежна стручна инспекција Министарства здравља, па ако је незадовољан извештајем нека ангажује адвоката.

prijatelj mi je 7 godina lecen od raka koze da bi posle 7 godina otkriveno da je pogresna dijagnoza...dijagnoza je potvrdjena sa vise mesta da bi prvo posle 7 godina demantovana u inostranstvu a nakon toga potvrdjena na VMA...toliko hemodijaliza...zracenja...zamislite koliko je trpela sve godine porodica--posebno ako se zna da u porodici niko nije stalno zaposljen...zanima me ima li ovaj covek pravo na naknadu stete..?? ako ima zna li neko advokata koji se bavi ovakvom problematikom..??ako zna nek mi na PP posalje njegove podatke...

Знам случај човека коме је грешком дијагностификован ХЦЦ (Хепатоцелуларни карцином) и који је лечен радикалном хемотерапијом. На крају се испоставило да није имао обољење. Иначе, карцином јетре је један од најпрогресивнијих карцинома где људи оду за три месеца ако се не лече а за 6 месеци ако се лече...
Можеш ли да замислиш гнев и бес тог човека?

Знам случај човека коме је грешком дијагностификован ХЦЦ (Хепатоцелуларни карцином) и који је лечен радикалном хемотерапијом. На крају се испоставило да није имао обољење. Иначе, карцином јетре је један од најпрогресивнијих карцинома где људи оду за три месеца ако се не лече а за 6 месеци ако се лече...
Можеш ли да замислиш гнев и бес тог човека?

mogu..vidim kako je ovaj covek besan,ljut i ogorcen...

Na zalost niko nista ne odgovara . Meni su pogrijesili nalaz krvi
ili su zamjenili .
Pa sam zahvaljujuci doktorima za dvije nedjelje
i osjedio , ne skroz ali dosta .
I na kraju kad se ispostavilo da su pogrijesili , ni izvini nisam
imao

Ов није докторска грешка. То је грешка лабораната или биохемичара који ради у лабораторији.
Др није обучен да одређује резултате крви.

Узгред, те грешке су све чешће. Већ смо дискутовали на некој од тема.

Ов није докторска грешка. То је грешка лабораната или биохемичара који ради у лабораторији.

Јесте докторска грешка...Сваки искусни лекар ће, приликом постављања "тешке" дијагнозе, упутити пацијента да понови лабораторију пре него што га отрује погрешном терапијом...;)

Хммм, па није докторска грешка, реално законски не може нико да га гони за то, нити је др дужан да пребројава крвна зрнца, то раде лаборанти и биохемичари. А то понаваљање анализа се не уклапа у систем ''штедите доктори, нема се пара ни за шта''.
Мене неко да пита ја бих радила обавезно контролни сваком пацијенту који делује као тежи случај, али нико ме не пита.
Иначе у ДЗ се често дешавају те лаб. грешке.

Poslednja izmena:

U pravu ste , greska laboranata ili biohemicara . Ali sam misljenja da Dr
nije smjela da mi kaze o cemu se radi dok ne ponovim nalaz . Nego mi
ja sa osmjehom rekla , e to i to je . Malo mi je falilo da se srusim .
I onda mi je rekla da podjem u odeljenje za transfuziju krvi da opet ponovim
nalaz . Sto sam ja uradio isti dan . A inace sam dao krv komsiji mozda 15
dana prije toga . Nisam dobrovoljni davalac , ali kad god cujem da je nekom
hitno potrebna A+ obavezno podjem .
Odradim nalaz , nalaz uredan , ujutro odem na svoju ruku u privatnu kliniku
odradim opet taj isti nalaz takodje uredan .
Posaljem nalaz faksom i ovaj sa transfuzije krvi i ovaj iz privatne labaratorije .
To je bio cetvrtak , u utorak me zovu i kazu da nije da ne priznaju te rezultate
ali da treba da podjem u KBC Podgorica u njihovu labaratoriju da ponovo odradim
nalaz . Tamo moras da zakazes i da cekas par dana .
Tako da sam dvije nedelje bio izgubljen , dok nisam dobio konacno rezultate da
sam zdrav sto je i najbitnije .
Inace su mi rekli da ih tuzim , sto je nisam htio .

I tako zbog njihove greske . Mi smo izgubili red na toj klinici inace
drzavna klinika za VT oplodnju. A sve druge nalaze koje sam vadio
bili su ok . I morao sam da cekam da opet dodjemo na red . Kad su nas
zvali vise od pola nalaza je isteklo i opet Jovo nanovo . A masu tih nalaza
se rade u privatnim klinikama i ni malo nisu jeftini .

danas je sahrana mog prijatelja...neka mu je laka zemlja...ode u 51-voj godini zarad 7-godisnjeg pogresnog lecenja...nadam se da cu uspeti da mu ubedim sina da tuzi nesavesne...al buduci da je i on 5 godina na medicini...??

Neka mu je laka zemlja,moje saučešće!
Pa može se desiti ili da ih tuži,što je najpravednije posle svega,ali mu gubitak oca ništa ne može zamijeniti ili se može desiti da se razočara u sve,čitav sistem i da ne daj Bože odustane od studija-ovo pišem zato što poznajem djevojku koja je tako odreagovala na očevu smrt ( a isto tako je bila frka oko liječenja),prebacila se na farmaciju i krenula iz početka!

Neka mu je laka zemlja,moje saučešće!
Pa može se desiti ili da ih tuži,što je najpravednije posle svega,ali mu gubitak oca ništa ne može zamijeniti ili se može desiti da se razočara u sve,čitav sistem i da ne daj Bože odustane od studija-ovo pišem zato što poznajem djevojku koja je tako odreagovala na očevu smrt ( a isto tako je bila frka oko liječenja),prebacila se na farmaciju i krenula iz početka!

sto je najgore--mislim da je kod ovog momka presudni motiv za medicinu upravo bila oceva bolest...

Back