limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 38.715
Da li si ikad roditeljima to pomenula?
Bila si dijete.Da li mozes njima to ispricati sada?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nikada im to nisam rekla. Kad se to dešavalo prijetio mi je da će mi ubiti tatu. Sada znam da nikad nebi imao hrabrosti ni mogucnosti to napravit, ali tad sam bila samo uplaseno dijete.Da li si ikad roditeljima to pomenula?
Nece te oni gledati drugacije.Ti si njihovo dijete uvijek i zauvijek.Nikada im to nisam rekla. Kad se to dešavalo prijetio mi je da će mi ubiti tatu. Sada znam da nikad nebi imao hrabrosti ni mogucnosti to napravit, ali tad sam bila samo uplaseno dijete.
Naravno da bi im sad to mogla ispricati, ali ne zelim da me gledaju drugacije. Ili da me krive sto im prije nisam rekla.
И сама си мајка. Ако си са родитељима имала добар однос, знаш да те неће кривити. Знаш колико се дете волиNikada im to nisam rekla. Kad se to dešavalo prijetio mi je da će mi ubiti tatu. Sada znam da nikad nebi imao hrabrosti ni mogucnosti to napravit, ali tad sam bila samo uplaseno dijete.
Naravno da bi im sad to mogla ispricati, ali ne zelim da me gledaju drugacije. Ili da me krive sto im prije nisam rekla.
Gde je taj čovek sada?Ne znam odakle da počnem. Ne planiram da ovo bude dugačak post jer sve sto zelim je da negdje izbacim sve ovo iz sebe, racunam na zensku solidarnost i pomoc na koju u stvarnom zivotu nisam naisla. Svi ponistavaju moje osjecaje i brige. U ranim tinejdzerskim godinama sam silovana od strane obiteljskog prijatelja. Nakon toga me kontinuirano psihicki zlostavljao godinama. Nikada nije ponovio silovanje, ali me uvjeravao da sam glupa, beskorisna, da sam sama to trazila, da ce to ponoviti kad se najmanje budem nadala...To je trajalo sve do upisa na studij zbog cega sam odselila. U kasnim tridesetima, već sam udana i trecem tromjesecju trudnoce, susrecemo se u dućanu. Nakon uobicajenog razgovora s mojom majkom komentirao je kako bi volio da nosim curicu. Tada mi se javio tako jak osjecaj gadjenja koji vec godinama ne prolazi.
Muce me nocni strahovi i nocne more u kojima sve sto je meni radio radi mojoj djeci. Plasim se da je dosao i da ceka da zaspim da bi to napravio. Toliko to utjece na mene da djeci ne dam da idu kod bilo koga bez mene, cak ni prijateljima i rodacima kojima vjerujem i s kojima sam bliska. Ne upisujem ih ni u kakve aktivnosti koje vodi muska osoba. Ne oblacim ih u suknjice i haljinice. Svjesna da je sve to iracionalno jer njega odavno nema i nisu svi ljudi prijetnja ali ne vidim ni izlaz ni pomoc.
Mrtav.Gde je taj čovek sada?
Dali je živ ili mrtav?
To što je izgovorio tada poručio ti je da želi da ti siluje dete.
Gde je on?
Jezivo je to što ti se dogodilo ali jako je pogrešno što to nisi prijavila policiji.Rekla roditeljima.
Sada je prekasno.
Ne smeš svoju decu da sputavaš pusti da normalno rastu.Ona ne smeju da trpe zbog tvoje traume.
Reci mi šta je sa tim čovekom?
Ako je on živ deca su ti u opasnosti.
Sad sam tek video ovu temu.
Šta ti znači ovo jer njega odavno nema?
Ako je u drugom gradu to ništa ne znači.
Gde je on?
Dobro.Onda je dobro.Mrtav.