STRAH OD ZIVOTA

• Začetnik teme Začetnik teme JOVANNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
JOVANNA:
ljudi,molim vas!!!

da li vas muci na momente ili cesto STRAH OD ZIVOTA!!KOJI NE MOZETE DA OBJASNITE??
Ma tebe verovatno muci,ne strah od zivota vec strah od smrti.Ja se,bar,zivota ne plasim.Verujem da postoje dve vrste zivota,ona pre smrti i ona posle smrti.Ona vrsta zivota pre smrti je lepsa,ali se ja druge plasim,mislim,kroz nekoliko decenija vise me nema.Milslim,i to je to,zivis stvoris nesto i vise te nema,budjavo.I zato,bar za mene vazipravilo:ZIVI SVAKI DAN KAO DA....

Zivi dok mozes i netreba se bojati od nicega,jer niko nezna sta te sutra ceka,treba biti hladan i miran i nerazmisljati o tome uopste,jer sve ima svoj vek,pa naravno i covek.Ko se plasi zivota i smrti taj nista nece postici u zivotu.

imam neke strahove, zapravo cini mi se da nikada ne znam da uzivam u dobrim stvarima koje imam, jer se plasim da cu da ih izgubim i zivim u strepnji nad njima, tako da cak osetim i olaksanje u nekim situacijama koje ostali ljudi dozivljavaju tragicno(na pr. raskid veze)

ponekad mi se cini da cu barem da se odmorim kad umrem, i kada sve bude iza mene, a to se moze smatrati strahom od zivota...inace ja sam prilicno pozitivna osoba, iako ovo zvuci totalno bolesno...

nego,definisi malo bolje taj tvoj strah, sumnjam da si htela da ti se jave svi neuroticari beograda sa svojim problemima...verujem da si htela da nadjes nekog koga muce iste muke kao tebe:)

ma strah je tako mucan i neobnjasnjiv.ponekad me tako uzme pod svoje.neprestani strah da ce me npr decko ostaviti ako kaze da ce me pozvati a ne pozove me.a pri tom je sve ok.ponekad kao sada.POMISLIM DA CU UMRETI OD TOG STRAHA.STA DA RADIM?

Back