Strah od pisanja na forumu (internetu)

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Citam po raznim forumima i slicnim sajtova gde se obavlja komunikacija korisnika da se ljudi boje da pisu, tj. da ulaze u diskusiju.
Obicno je to jer je forum ili neka druga online zajednica okrutna (tj. pojedinci), a i sami znamo kakvi su lokalni trolovi i sl.

Cemu strah, posto mislim da ima i ovde ljudi koji dolaze i citaju a ne pisu?
Zar smo na internetu toliko okrutni prema drugima da nas se boje, pa je mozda bolje i ne ulaziti u diskusiju vec samo stojati po strani?

Sto taj net budi ono najgore u nama?

Bojite li se vi da pisete o nekim temama (ili da ulazite u diskusiju sa nekim) ili jednostavno se ogradite debelom kozom pre nego sto pocnete da pisete?
Kako da se neko ko ima taj strah oslobodi tog straha?

Citam po raznim forumima i slicnim sajtova gde se obavlja komunikacija korisnika da se ljudi boje da pisu, tj. da ulaze u diskusiju.
Obicno je to jer je forum ili neka druga online zajednica okrutna (tj. pojedinci), a i sami znamo kakvi su lokalni trolovi i sl.

Zar smo na internetu toliko okrutni prema drugima da nas se boje, pa je mozda bolje i ne ulaziti u diskusiju vec samo stojati po strani?

Bojite li se vi da pisete o nekim temama (ili da ulazite u diskusiju sa nekim) ili jednostavno se ogradite debelom kozom pre nego sto pocnete da pisete?

Vrlo dobra tema!

Mnogi se OVDE ne javljaju za diskusiju recimo na Politici gde GOMILA STALNOPRISUTNIH PSOVACA i RUSILACA FORUMA nesmetano od moderatora, provocira licno, vredja, proziva i maltretira ozbiljnije ucesnike.

Zasto im se tako nesto dozvoljava - to samo Bog zna...

Postoji mnogo foruma gde je takvo ponasanje STROGO ZABRANJENo i gde ima puno ozbiljnih i korisnih diskusija.

Ali, sve ima svoj razlog zasto je tako kao sto jeste i tu ne treba lupati glavu.

I jos nesto: ne radi se tu o ljudskoj pokvarenosti vec o SVESNOM PONASANJU u cilju obaranja nivoa foruma i sajta.

Poslednja izmena:

Ne budi on najgore u nama. Nekome sluzi kao ventil da izbaci svo svoje nezadovoljstvo i bes prema nekome i na kraju neko bude izvredjan bez ikakvog razloga.
Mislim da su oni koje vredjaju vecinu ucesnika foruma kukavice u svom zivotu van foruma i ovo im dodje kao vestacko povecanje muskosti i ega.

Pisem na temama na kojima imam sta da kazem, ako ne mogu da ucestvujem ravnopravno u nekom razgovoru ne pokusavam da se ubacim jer time svi gube a niko ne dobija.
Najbolje oslobodjenje od nekog straha je suociti se sa njim, u ovom slucaju ucestvovanje na nekim manje aktivnim podforumima gde nema vredjanja.

Pogledajmo malo realno:

Sta tebi moze neko sa fouma ? fizicki ne moze da ti pridje i da te povredi, samo verbalno ali to je ok, mozes i ti :mrgreen:

Jeedino modovi i Admin mogu da te uklone sa foruma :aha: i ako te banuju nisi fizicki povredjen :lol:

online osobe mogu samo da laju ali ne ujedaju :lol:

Sve zavisi kako posmatras NET, ako se primis kao u RL onda se plasis jer verujes da je to stvaran svet :lol: koji nije :aha:

Poslednja izmena:

Ja nebih rekla daje strah u pitanju.
Neko jednostavno voli, neko ne da na forumima,odn društvenim mrežama.

Софтвер на основу кључних речи алармира. Аналитичари затим читају коментаре. Неки форумаши нестају. Неки се оклизну на кору од банане. Страх је оправдан. Неко нас посматра.

Софтвер на основу кључних речи алармира. Аналитичари затим читају коментаре. Неки форумаши нестају. Неки се оклизну на кору од банане. Страх је оправдан. Неко нас посматра.

Ne razumem cega se treba plasiti i od koga na forum ili online ?

Modovi i Admin mogu da te banuju i kazne, clanovi foruma nista ne mogu, samo da pisu ono sto zele a ja ne moram da ih citam :aha: niti da se plasim onoga sto oni pisu iz nekih bolesnih razloga :cool:

Mislim da nije u pitanju da li neko voli ili ne, mada ima i toga naravno, vise mislim na ljude koji citaju a ne pisu ili otvaraju teme iz straha da ce neko se naci pametan i poceti nesto kao "kakva debilska tema" ili tako neke sitne "mudrosti" tj. po*jebanja.
Primera radi, neko dodje sa nekim problemom iz bilo koje oblasti, a forum kao forum uzme da se sprda sa time i zeza, i umesto da taj neko dobije pomoc ili razumevanje koje trazi, on dobije sprdanje i pomisli "koj su ovo bre debili" i onda ne pise.

Vrlo dobra tema!

Mnogi se OVDE ne javljaju za diskusiju recimo na Politici gde GOMILA STALNOPRISUTNIH PSOVACA i RUSILACA FORUMA nesmetano od moderatora, provocira licno, vredja, proziva i maltretira ozbiljnije ucesnike.

Zasto im se tako nesto dozvoljava - to samo Bog zna...

Postoji mnogo foruma gde je takvo ponasanje STROGO ZABRANJENo i gde ima puno ozbiljnih i korisnih diskusija.

Ali, sve ima svoj razlog zasto je tako kao sto jeste i tu ne treba lupati glavu.

I jos nesto: ne radi se tu o ljudskoj pokvarenosti vec o SVESNOM PONASANJU u cilju obaranja nivoa foruma i sajta.

svi do jednog su tvoji istomišljenici pa me interesuje koji se q buniš

Ne razumem cega se treba plasiti i od koga na forum ili online ?

Modovi i Admin mogu da te banuju i kazne, clanovi foruma nista ne mogu, samo da pisu ono sto zele a ja ne moram da ih citam :aha: niti da se plasim onoga sto oni pisu iz nekih bolesnih razloga :cool:

Мало сам се зезао, протурао причу о контроли и надгледању интернет комуникације, као и последицама које то може да изазове у виду служби безбедности које се појаве на вратима, рецимо неког Амера, зато што је посећивао сајтове о исламу или у жару неке дискусије на нету одвалио како би, рецимо, убио неког политичара или дигао Белу кућу у ваздух.

А што се тиче теме, и на форуму човек може да се разбесни, постиди, да буде повређен итд. без обзира на то што смо сви неки никови илити виртуелни идентитети. Као што неко има страх од иступања у јавности у стварном животу, тако се и неки људи можда стиде или имају трему или се плаше да не испадну глупи у друштву, па не пишу. Неки не желе да их неко вређа или прозива нпр. јер виде да има и доста лудака (који често имају и по више никова) који на форуме долазе само да би се истресли и неког извређали или извргли руглу.

Mislim da nije u pitanju da li neko voli ili ne, mada ima i toga naravno, vise mislim na ljude koji citaju a ne pisu ili otvaraju teme iz straha da ce neko se naci pametan i poceti nesto kao "kakva debilska tema" ili tako neke sitne "mudrosti" tj. po*jebanja.
Primera radi, neko dodje sa nekim problemom iz bilo koje oblasti, a forum kao forum uzme da se sprda sa time i zeza, i umesto da taj neko dobije pomoc ili razumevanje koje trazi, on dobije sprdanje i pomisli "koj su ovo bre debili" i onda ne pise.

Onda je najbolje pisati na forumima koji se ozbiljno bave takvim temema koju ti zelis da postavis

Ima tu istine, mada zavisi i od komune i tematike.
Ako se raspravlja o filozofiji ili srcanim bolestima, manja je verovatnoca da ce neko da se sprda i zeza druge, dok na drugim manje ozbiljnim mestima divljina.
Evo pogledaj bilo koji YouTube klip i komentare tamo, cak i ako je muzika u pitanju, uvek nadje neko ko ce se praviti pametan i napadati druge i onda ljudi da se ne izlazu tom "stresu" jednostavno kazu, necu ni da pisem kada vidi koje budale se tu nalaze.

Ako se raspravlja o filozofiji ili srcanim bolestima, manja je verovatnoca da ce neko da se sprda i zeza druge, dok na drugim manje ozbiljnim mestima divljina.
Evo pogledaj bilo koji YouTube klip i komentare tamo, cak i ako je muzika u pitanju, uvek nadje neko ko ce se praviti pametan i napadati druge i onda ljudi da se ne izlazu tom "stresu" jednostavno kazu, necu ni da pisem kada vidi koje budale se tu nalaze.

jao bre, mnogo je lepo ovde na filozofiji, svasta tamo ima da se procita i to toliko ozbiljno da se neozbiljno zapitas kako je zivot nekom maceha a nekom majka po dubini misli i aspektovanju dijalektike i sirovog materijalizma. mozes i da pokrades normative licne i opste filozofije, da to prezivas i pojedes kao nesto univerzalno a opet svoje. ozbiljno tvrdim da je neozbiljnost preduslov za izvodjenje konacnih zakljucaka o procentu budala i pametnih i koje mere preduzeti da ti pamet predje a od budalastina se karantinujes.

Moja je prepruka novajlijama da se samo klone Politike jer je tamo besmisleno pisati, polemisati, iznositi svoje misljenje.
Postoji neki patriotski blok koji tamo cvrsto drzi konce u rukama, ko se ne uklapa u nihov rusofilski koncept taj tamo nema sta da trazi.

Ja sam jedna od retkih zena koja tamo pise i ljudi se ne libe da mi govore kojesta, iako znam da mi takve reci ne bi nikada izgovorili
da smo face to face. Onda idu neke prepiske preko privatnih poruka tako da mi jedan forumas pre neki dan rece, a u zaru diskusije
oko Krima, da je na forumu poznato sta ja radim sa svojim psom. Zanemela sam. Ja nikoga licno sa foruma ne poznajem, ne dopisujem se,
ne odlazim na topike o seksu, jedino se zna da imam psa, a i slika u profilu je moj pas, pisem na PDF Kucni ljubimci, zna se da volim
zivotinje i onda se iskonstroushe takva prica.

Inace ostali podforumi savsreno su prijatni, nisam nikada primetila da se grupa nekih forumasha nameracila na jednog, obicno je direktna borba prsa u prsa
1:1, a to je OK:D

Moja je prepruka novajlijama da se samo klone Politike jer je tamo besmisleno pisati, polemisati, iznositi svoje misljenje.
Postoji neki patriotski blok koji tamo cvrsto drzi konce u rukama, ko se ne uklapa u nihov rusofilski koncept taj tamo nema sta da trazi.

Ja sam jedna od retkih zena koja tamo pise i ljudi se ne libe da mi govore kojesta, iako znam da mi takve reci ne bi nikada izgovorili
da smo face to face. Onda idu neke prepiske preko privatnih poruka tako da mi jedan forumas pre neki dan rece, a u zaru diskusije
oko Krima, da je na forumu poznato sta ja radim sa svojim psom.
Zanemela sam. Ja nikoga licno sa foruma ne poznajem, ne dopisujem se,
ne odlazim na topike o seksu, jedino se zna da imam psa, a i slika u profilu je moj pas, pisem na PDF Kucni ljubimci, zna se da volim
zivotinje i onda se iskonstroushe takva prica.

Inace ostali podforumi savsreno su prijatni, nisam nikada primetila da se grupa nekih forumasha nameracila na jednog, obicno je direktna borba prsa u prsa
1:1, a to je OK:D

Неки затуцан тип. Ја сам либерал и имам разумевања.

Неки затуцан тип. Ја сам либерал и имам разумевања.
Znam, vi iz Dveri ste jako liberalni i puni razumevanja za raznorazne pojave, narocito kod homoseksualaca:D
Nego jel postoji neki PDF na koji vi ne zalazite?

- - - - - - - - - -

Ja se plasim od Ustanika da me ne povezu sa Guzoljubima i EU Satanistima.
Uff, evo i tebe, jos jedan iz Dveri:D

Back