Strah od nepoznatog...

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
kada i kako odlučite da stupite u nepoznato, okusite, progutate, svarite
pošto za svaki anti- danas će reći - to je strah od nepoznatog
pa dobro nama je sve na početku nepoznato osim majčine sise, pa ono aj nje da se držimo ceo život
dakle jel lako kročite u mrak ili čamite ispod svoje sijaličice dokle senka dopire?

Evo za mene je recimo nepoznata droga ali mi je poznato kako prolaze narkomani . Jedna prijateljica mi je rekla da
trebam probati i drogu a tek onda mogu da sudim dali ce mi se dopasti ili ne . Na to sam je zapitao dali je ona kada
probala jesti pseca kovna . Nemam pojma zasto se zbog toga naljutila . Nepoznato za nepoznato .

Мени искрено и није баш јасно то око непознатог. Тај страх од непознатог се већином веже за смрт, па људи кажу да их не плаши сама смрт већ шта је после ње ако постоји ишта после ње. Кад размислим, шта је да је, не плаши ме, чак ме и занима шта има после смрти. Чини ми се да ме привлачи то непознато, пошто сам и овако знатижељан. Некако је разумнији ту страх од непостојања него од непознатог.

Мени искрено и није баш јасно то око непознатог. Тај страх од непознатог се већином веже за смрт, па људи кажу да их не плаши сама смрт већ шта је после ње ако постоји ишта после ње. Кад размислим, шта је да је, не плаши ме, чак ме и занима шта има после смрти. Чини ми се да ме привлачи то непознато, пошто сам и овако знатижељан. Некако је разумнији ту страх од непостојања него од непознатог.

Meni su najstrašniji oni filmovi gde se junaci pribojavaju nečega, a još nam nije pokazano šta je to.
Vide se posledice delovanja to strašnog, ali mu se ne zna oblik.
Ili se naslućuju posledice, a još nismo videli šta je to što može biti.
Bojiš se nečega, a ne znaš dimenizije tog zla.:sad2:

pa dobro nama je sve na početku nepoznato osim majčine sise, pa ono aj nje da se držimo ceo život
dakle jel lako kročite u mrak ili čamite ispod svoje sijaličice dokle senka dopire?
ih da su takvi koraci, nego kad nekog pitas kolko ima sati on se usere odma neki gard i pokusaj da se napravi pametan

Ne suocavam se sa nepoznatim dok ne moram, a i nemam zelju da probam i iskusim nepoznato.
Onda si jedna jeftina i bedna kukavica. Covek kad mora nesto, taj ne trazi psihijatre i psihologe nego reaguje u momentu kada i kako mora.
Nepoznato je za mene izazov, samo cekam i radujem se da ja i to nepoznato izadjemo na dvoboj , a ja uvek pobedjujem.
Ili, skoro uvek.

Volim da idem u nepoznato, bar kad su putovanja u pitanju.

Tako je bilo od svih putovanja od Španije-pa do Krakova (u koji sad treba da idem). Pamtim to samo po najlepšim sećanjima i ostaje mi žal što pitanje dal ću ikad ponovo otići u ta mesta, ovoga puta kao poznata. Jer svet je velik, hteo bih (u meri u kojoj bude do mene) što više da proputujem, što više toga da vidim...

Socijalna fobija :aha:
Osoba sa socijalnom fobijom se oseća izloženom, ranjivom, bez odbrane. Izbegava pojedine situacije ili ljudske kontakte u celini, sve više sužavajući svoj život. Povlači se i zatvara. Tako se oseća zaštićenijom, sigurnijom.
Socijalnii fobičar je veoma nepravedan prema sebi. Opsednut je svojim manama, koje preuveličava ili izmišlja. Prema sebi se odnosi sa ogromnom netrpeljivošću, ogorčenim neprijateljstvom. Odnos koji ima prema sopstvenoj ličnosti projektuje kao nešto što dolazi spolja. Sopstveno neprijatlejstvo, prezir, nipodaštavanje doživljava kao tuđe, kao nešto što potiče od drugih ljudi.

to : socijalna fobija: moze da bude samo mali delic opsega koji obuhvata strah od nepoznatog.
Emocija je osnovni ljudski pokretac a ponasjvise smo motivisani kao covecanstvo u celosti upravo strahom..Emocija straha u ovom ili onom obliku I inteniztetu je covekova primarna emocija.
Par pitanja> zasto bi se drzave naoruzavale? imale vojske? policije itd..?
Sto se emocionalnih stanja tice Stanje koje zovemo napad panike a koje predstavlja krajnji stadijum straha ( mos se od njega I rikne ) je u potpunoj suprotnosti sa stanjem zaljubljenosti. Strah I ljubav kao emocije se medjusobno iskljucuju..tj nemoguce ih osecati istovremeno. tj ne mogu se pomesati u nekoj razmeri tvoreci neko slozeno osecanje..jednostavno se iskljucuju..ili ili.
a poslednji koji pokusao da promeni tu primarnu motivaciju tj zameni strah ljubavlju je toliko prestravio ljude da ga natakli na krst pre jedno 2 milenijuma

Svako ima strah od nepoznatog.Samo je pitanje koliko je on jak.Kod nekoga je jaci,kod nekoga slabiji.Kod onih kod kojih je slabiji oni ga cesto puta ne primecuju i automatski to nazivaju odredjenim "opravdanjem".To sam sretao cesto.Zasto muskarcima treba par casica da bi bili sa nekom devojkom?Na to pitanje sam cuo razne odgovore.Ali kada se malo bolje sagledaju svi,uvek se radi o strahu.Ali to niko nece da prizna jer je kukavicki,nije frajerski,smekerski ili u trendu.Jedan decko koji ,moze se reci da je "frajer"(mada ta rec mi je malo odvratna),mi je rekao da je casica dve pred izlazak odlicna jer te opusti.Medjutim to je obicna glupost.Tu je samo strah samo je "krsten" drugim imenom
.A to nepozanto je takodje relativno.I moze biti bas raznoliko.Neznaci uvek i bukvalno nesto sto stvarno neznas,kao sto su cudovista.Nepoznato mogu da budu stvari koje su ti veoma dobro poznate i cine se kao da nema tu sta da te uplasi,a u stvari ima,kao recimo devojke i decaci,nastup,ispit.Hocu reci da je strah od nepoznatog sasvim prirodna stvar i uopsteno strah je prirodna stvar.Uostalom njegova primarna uloga je da nas stiti.Ali naravno,verujem da i tu postoje izuzeci.
Preterani strah nevalja,ali preteranost u bilo cemu nevalja.Cak i dobre stvari ako se u njima pretera mogu da se preokrenu.Kao to neko rece,"treba biti umeren u svemu".

Poslednja izmena:

Strah je normalan uvek kada se suocavamo sa necim novim
Pobedjuje se lako koracanjam uprkos njemu

Back