Svako ima strah od nepoznatog.Samo je pitanje koliko je on jak.Kod nekoga je jaci,kod nekoga slabiji.Kod onih kod kojih je slabiji oni ga cesto puta ne primecuju i automatski to nazivaju odredjenim "opravdanjem".To sam sretao cesto.Zasto muskarcima treba par casica da bi bili sa nekom devojkom?Na to pitanje sam cuo razne odgovore.Ali kada se malo bolje sagledaju svi,uvek se radi o strahu.Ali to niko nece da prizna jer je kukavicki,nije frajerski,smekerski ili u trendu.Jedan decko koji ,moze se reci da je "frajer"(mada ta rec mi je malo odvratna),mi je rekao da je casica dve pred izlazak odlicna jer te opusti.Medjutim to je obicna glupost.Tu je samo strah samo je "krsten" drugim imenom
.A to nepozanto je takodje relativno.I moze biti bas raznoliko.Neznaci uvek i bukvalno nesto sto stvarno neznas,kao sto su cudovista.Nepoznato mogu da budu stvari koje su ti veoma dobro poznate i cine se kao da nema tu sta da te uplasi,a u stvari ima,kao recimo devojke i decaci,nastup,ispit.Hocu reci da je strah od nepoznatog sasvim prirodna stvar i uopsteno strah je prirodna stvar.Uostalom njegova primarna uloga je da nas stiti.Ali naravno,verujem da i tu postoje izuzeci.
Preterani strah nevalja,ali preteranost u bilo cemu nevalja.Cak i dobre stvari ako se u njima pretera mogu da se preokrenu.Kao to neko rece,"treba biti umeren u svemu".