Strah i trepet: Satanizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko se zadnji smeje najslađe se smeje, zapamti to.
:D:namcor:
Te noći, u zvonari jedne katedrale, pored gotskih zvona, sedeo je Mefisto bled i nem.Njegove studene oči od čelika bile su uprte na ogromni grad, zaleđen u jednom strašnom snu.Stotine praznih mostova gurili su se nad belom rekom u kojoj je tinjalo nekoliko zvezda.Noć je bila studena i tužna.

Mefisto seđaše isto onako grozan i bled kao nekad nad Tebom, nad Vavilonom i Jerusalimom, u sate njihove propasti.U tamnom i nepomičnom vazduhu oko njega stršile su tanke gotske crkve, u kojima je te noći bio utamničen jedan nemoćan Bog.Ali je Mefisto oklevao da učini ikakvo novo zlo.

Je li se u njemu prenuo glas nekadašnjeg dobrog heruvima, glas ljubavi? I on, koji je stajao izvan svega i protiv svega, je li osetio sad da se najzad vraća u večitu, tihu i toplu Harmoniju? Ili je, naprotiv, te noći smišljao svoju najstrašniju orgiju, svoju najveličanstveniju poemu Razorenja?
Ne, nepomičan i nem, u studenoj noći bez neba, pored zagluvelih zvona, on oseti srce prazno i malo.U njemu ne beše više ni ljubavi ni mržnje; u njemu beše sada samo studena Ravnodušnost, kao zeleno more otrova i žuči.I Mefisto pozna to nepoznato osećanje ravnodušnosti koje nikada nije imao ni Bog ni Satana, i koje je samo osećanje Čovekovo.
Tada bog zla uvide svu dubinu poniženja i oseti najsvirepiji od svih bolova."
Jovan Dučić, ”Ravnodušnost”
angelsanddemons45.jpg

:D:namcor:
Te noći, u zvonari jedne katedrale, pored gotskih zvona, sedeo je Mefisto bled i nem.Njegove studene oči od čelika bile su uprte na ogromni grad, zaleđen u jednom strašnom snu.Stotine praznih mostova gurili su se nad belom rekom u kojoj je tinjalo nekoliko zvezda.Noć je bila studena i tužna.

Mefisto seđaše isto onako grozan i bled kao nekad nad Tebom, nad Vavilonom i Jerusalimom, u sate njihove propasti.U tamnom i nepomičnom vazduhu oko njega stršile su tanke gotske crkve, u kojima je te noći bio utamničen jedan nemoćan Bog.Ali je Mefisto oklevao da učini ikakvo novo zlo.

Je li se u njemu prenuo glas nekadašnjeg dobrog heruvima, glas ljubavi? I on, koji je stajao izvan svega i protiv svega, je li osetio sad da se najzad vraća u večitu, tihu i toplu Harmoniju? Ili je, naprotiv, te noći smišljao svoju najstrašniju orgiju, svoju najveličanstveniju poemu Razorenja?
Ne, nepomičan i nem, u studenoj noći bez neba, pored zagluvelih zvona, on oseti srce prazno i malo.U njemu ne beše više ni ljubavi ni mržnje; u njemu beše sada samo studena Ravnodušnost, kao zeleno more otrova i žuči.I Mefisto pozna to nepoznato osećanje ravnodušnosti koje nikada nije imao ni Bog ni Satana, i koje je samo osećanje Čovekovo.
Tada bog zla uvide svu dubinu poniženja i oseti najsvirepiji od svih bolova."
Jovan Dučić, ”Ravnodušnost”
angelsanddemons45.jpg
I šta si hteo da mi kažeš tim citatom? Ona se sprda a ja je iz dobre namere opominjen da oni koji se prvi smeju na kraju plaču.

I šta si hteo da mi kažeš tim citatom? Ona se sprda a ja je iz dobre namere opominjen da oni koji se prvi smeju na kraju plaču.
Zašto na kraju plače ?
Pa večina raje ovde su Ateisti !
Zar tebi biblija ne izgleda kao neka bajka za malu decu i puna je rupa !
P.S. Čitao i stari i novi zavet i imam bibliju na poklon još od Patrijarha Germana
Ali ja u te besmislice ne mogu da verujem

Zar tebi biblija ne izgleda kao neka bajka za malu decu i puna je rupa !
Postavimo stvari kao pretpostavku a ne kao dogmu. Pretpostavimo da postoji i Bog i Pakao i Satana a ti ostaneš do kraja života sa svojim ateističkim stavom. I tebi će kao i meni kao i svakome doći kraj života. Tada se uveriš da nisi bio u pravu ali već je kasno i na kraju budeš bačen u grotlo Večnog ognja. Da li bi ti tada bilo krivo što nisi verovao u Boga?

Satanizam nije filozofija kao sto piše u uvodnom postu, vec je sekta koja slavi Sotonu

Prema Pravilniku foruma Krstarica teme o satanizmu nisu dozvoljene
https://www.krstarica.com/info/pravilnik/

-sadržaji koji su u vezi sa okultizmom, misticizmom, nadrimedicinom, sektaštvom, vradžbinama, bajanjem, ritualima, satanizmom, astralnom projekcijom, prizivanjem duhova i demona, magijom, hipnozom, regresijom vraćanja u prošli život, proricanjem sudbine, kao i slični sadržaji kojima se želi postići tzv. natprirodno ili vantelesno iskustvo i doživljaji, ili kojima se manipuliše ljudskom podsvešću.

Dok se ne promeni Pravilnik, tema ide pod ključ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back