Stop za Srbe!

fortes:
Jedno je kampanja a druga stvar je ako se ovo u praksi provodi.Iako nisam pristalica politike ˝odmazde˝ na ovo se ne sme ostati nem.Ako je firma odbačena u startu zbog činjenice da ima srpskog kapitala(nije čak formalno ni srpska),ne vodeći računa o samoj ponudi,onda je to najgori oblik diskriminacije u oblasti gde to ne sme da postoji.Ovo direktno ide na štetu srpskoj privredi,na stranu uvreda koju nosi sa sobom,dok sa naše strane nema nikakve barijere za hrvatske firme(beopetrol,frikom,Idea...).U situaciji kad su obe privrede jako nekonkuretne na globalnom nivou,i kad smo osuđeni na na ovo naše mikrotržište,onda Srbija ne može da dozvoli sebi luksuz da prihvati ˝okreni drugi obraz˝
politiku i da pređe preko ovoga.U sadašnjoj situaciji nema sumnje da Hrvatska ima bolju poziciju,tj. daleko veći broj cro-firmi ima uslove da prođe na našem nego mi na vašem tržištu,tako da bi našom odgovarajućom reakcijom iako ne bi dobili ništa,barem naterali da razmotrite tu (priznaćeš skandaloznu odluku),jer bi onda vaš gubitak bio ipak malo veći.
Najgore je preći preko ovoga bez odgovora.

u potpunosti se slažem s tobom

al kao što rekoh evo i Sanader i Milanović su se većeras ogradili oko te izjave
tj. rekli su da to veoma šteti kako Hrvatskoj tako i hrvatsko-srpskim odnosima
i da se to neće dogoditi a ni sprovoditi ma koja stranka pobjedi

tako da Jurčić ima da ubuduće pazi šta blebleće jer bi mogao cijeli SDP i hrvatske investicije u Srbiji da odblebleću na našu veliku štetu

tokyo:
mislim da se vi ne trebate ništa uznemirivati u Srbiji

jer ovdje je izgleda već naveliko počela predizborna utrka za glasove
i sve mi se manje i manje sviđaju te zakulisne igre na relaciji Sanader-Jurčić
dok ovaj Milanović pozira sa strane ko Mona Liza

ma ima da i HDZ i SDP svedemo na ispod 5% i izbacimo iz Sabora i vlade

ima drugih normalnih stranaka i političara koji mogu povesti Hrvatrsku naprijed
HNS recimo, IDS, HSLS, ... (koji su na vlasti u regijama Hrvatske koje su prosperitetne i napredne od ostatka

imam utisak da ti politicka analiza nekako neide od ruke
ili je i to predizborno ?

Dikan:
Ја био једном у Загребу.Уђем у трмвај са Хрватима.
Ја седнем они сви седоше.
На задњој станици ја устадох,и они сви УСТАШЕ.

ja sam bio prošli mesec u Beogradu i tamo voze tramvaji i imaju poslednje stanice
pazi šta govoriš :mrgreen:

Sudeći koliko Mišković plaća ovde svoje zaposlene po marketima - on je teška stipsa . Možda ovaj Hrvat samo pokušava da nabije cenu i izvuče koji evro više ? Mutni su to tipovi , retko misle ono što kažu......

DOBROSTOJECI:
Sudeći koliko Mišković plaća ovde svoje zaposlene po marketima - on je teška stipsa . Možda ovaj Hrvat samo pokušava da nabije cenu i izvuče koji evro više ? Mutni su to tipovi , retko misle ono što kažu......

svi su oni isti sto se tice placanja..
savladali su "standarde" zapadnog kapitalizma dok si reko keks.

Evo vam malo biznis statistike:

U Hrvatskoj posluje 0 i slovima NULA FIRMI IZ SRBIJE , dok u Srbiji posluje 170 firmi iz Hrvatske a koliko su firmi nasih kupili to i da ne pricam.

Bas posteno zar ne?

opacupa:
yebiga,'91 i nije tako daleka..
mislim,kad vi dandanas mantrate jasenovac,a on je vec ohohoo prije vukovara..

Sta,Vukovar se i dalje pominje? I to je bilo znas kad... Daj,nemoj tu ohohooo... Ljudska glupost ne zna za granice,i ostaje zabelezena u vremenu... Nasa,vasa,to stoji,al necemo sad da jedni drugima vadimo oci... Valjda...

Inače Jerry-u ne verujem ništa , ali da li je stvarno moguće da u Hrvatskoj ne posluje niti jedna firma iz Srbije ? Srbija ipak dosta i izvozi u Hrvatsku pa je to još čudnije. Ili je tu u pitanju stari trik u "mešovitim" preduzećima (firmama) ?

392.png

Back