Stop stress

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Molim samo da mi pisu oni koji mi mogu pomoci i ohrabriti,ne oni koji sugerisu i pametuju!
Pa da krenem .... Imam u poslednje vreme veliki problem,spavam po celi dan,slabo jedem,mnoogo duvanim,mnooogo pijem kafe,nemam volje ni za sta,cini mi se kao da sam pao u depresiju,slabo izlazim.Najveci problem mi je taj sto sedim cele noci uz komp a ustajem tek u 15-16h.Slab sam,nemam kondicije,nemam volje da radim one stvari sto sam nekada voleo da radim.Non-Stop se svadjam sa drustvom mnogo sam nervozan,nemam snage da ispunjavam svoje ciljeve,na sve sam ljut A ZBOG CEGA? Ne znam ni sam! Moze li neka pomoc oko ovoga? :roll::roll::roll:
Hvala

Sam si dao odgovor u potpisu. Sve sa stilom - zivi, spavaj, svadjaj se, jedi.
Ako tako radis ostale stvari koje su ti potrebne ce se namestiti same od sebe.

Poslednja izmena:
Ishrana je uzrok svih tih nevolja.Magnezijuma ima sve manje u hrani a njegov deficit pravi te probleme.Pocni da konzumiras hranu bogatu magnezijumom izadji na vazduh i u prirodu.Za promenu pocni da ustajes u svitanje i prosetaj se po prirodi i gledaj izlazak sunca videces kako ce sve biti drugacije.

Molim samo da mi pisu oni koji mi mogu pomoci i ohrabriti,ne oni koji sugerisu i pametuju!
Pa da krenem .... Imam u poslednje vreme veliki problem,spavam po celi dan,slabo jedem,mnoogo duvanim,mnooogo pijem kafe,nemam volje ni za sta,cini mi se kao da sam pao u depresiju,slabo izlazim.Najveci problem mi je taj sto sedim cele noci uz komp a ustajem tek u 15-16h.Slab sam,nemam kondicije,nemam volje da radim one stvari sto sam nekada voleo da radim.Non-Stop se svadjam sa drustvom mnogo sam nervozan,nemam snage da ispunjavam svoje ciljeve,na sve sam ljut A ZBOG CEGA? Ne znam ni sam! Moze li neka pomoc oko ovoga? :roll::roll::roll:
Hvala

to što si naveo su posledice uzroka koji ne znaš koji je. da bi ti neko pomogao, najpre ti sam sebi, moraš da saznaš šta je uzrok svemu tome. ako ne možeš da saznaš, potraži stručnu pomoć. možda i nemaš neki specijalni uzrok, možda je sve to posledica kolotečine tvog načina života; ono u zdravom telu, zdrav duh. tako da prvo pokušaj da središ taj bioritam, a svejedno izvadi uput za psihijatra jer ionako zakazuju za mesec dana i više, pa taman imaš vremena da vidiš da l' se i dalje, pored promena koje si napravio, osećaš bezvoljno, nervozno i ostalo.

skini se sa kompa..izadji napolje..druzi se u rl..
zamenikafu nakm biljnim cajem..batali cigare,,
ubaci fizicku aktivnost
istraj u tome i za edelju dana ces biti kao nov..

Smanji kafu POSTEPENO.
Svaki dan probaj da se probudis malo ranije
(navijaj alarm) i da legnes malo ranije nego
sto si prethodni dan legao (ali da to bude 7-8h)
Probaj sa zelenim cajem umesto popodnevne jedne
kafe za pocetak.

Pozdrav i srecno!

Hvala

Mislim da treba da okrenes drugi list,ali totalno,i vremenom ce se sve srediti.
Prvo da sredis zivotni ritam,zna se cemu sluzi dan,cemu noc,drugo smanjis postepeno duvan i kafu(nikotin i kofein ti prave zavisnost i laznu treveznost),pocnes da se mrdas,prvo setnje,duge setnje kroz grad(mozes svasta da se vidi),pa onda laganao trcanje po parku ili sumarku,kad malo nabacis kondiciju kreniu sa ozbiljnijim treningom od sat vremena... Bices umoran i neces imati volje i snage za uzaludno rasipanje energije unaokolo... plus ces biti zdraviji i samim tim ces se bolje osecati.
Tako je bar kod mene,jedino sto ja ne pusim i ne pijem kafu,al nisam imao bas uredan zivot... izlasci i svirke do kasno,jaka klopa kasno,spavanje do podne,sedenje po ceo dan,plus poceli problemi sa srcem... i onda krenuh sve iz pocetka,i danas mogu reci da sam zadovoljan sobom,a samim tim i svi oko mene.I dalje ostajem povremeno do kasno van,ali ujutru spavanje najkasnije do 9,umivanje hladnom vodom,malo zdravija hrana,trcim,vezbam,malo dzak... lepo se osecam,zdravo,a sa druge strane nisam sebi uskratio zivotna zadovoljstva.
Bitno je samo da znas sta hoces i da imas snage i volje da to uradis...

Evo danas sam spavao bas dugo i ako sam navio alarm da me probudi u 11h nisam uspeo da se rasanim :( Ustao sam negde oko 17h pojeo malo nesto,kafa i ispusio samo 3 cigare.Osecam se preumorno,noge me bole kao da sam hodao 10km,hladno mi je i cini mi se kao da sam dobio temperaturu.Rekao sam sebi kraj! Nema vise spavanja,cigareta i kafa pa makar se srusio ceo svet.Cekam da me ovo prodje pa da se bacim u neko trcanje !

Back