Stomak, pitanje

ocajnapesma

Primećen član
Poruka
973
Pozdrav svima,

Poslednjih desetak dana imam jedan problem pa me zanima da li neko ima slična iskustva. Osećam nekakvu nelagodnost (ne mogu reći bol, više neprijatnost) u želucu, barem ja mislim da je želudac - na sredini stomaka, iznad pupka. Uglavnom je osećaj ,,žuljanja'' i naduvenosti i najizrazitiji je uveče dok ležim, kad mi se teško namestiti da bi ta neprijatnost bila najmanja. Tokom dana je taj osećaj blago prisutan u intervalima i mislim da nemam mnogo veze s jelom, tj. možda i ima ali nikad neposredno posle jela,. Povremeno se javi i neznatan bol odmah ispod levog ili desnog rebra ili ,,bockanje'' levo i desno u ravni pupka, ali to potraje samo par sekundi i nije uopšte jako. Takođe, često mi poslednjih dana krče creva, ali je stolica regularna.

Pre nepunih godinu dana radio sam UZ abodmena zbog bubrega, i sve je bilo u redu i sa žuči, želucom itd... Takođe, pre dve godine imao sam slične tegobe sa želucem, samo u blažem obliku - lekarka mi je tad rekla pošto je UZ isto bio ok da ,,možda imam želučanu kilu'' i nije išla u dalje analize, samo sam pio neki lek posle kog mi je bilo bolje.

Ići ću kod gastroenterologa posle 10. januara. Zanima me samo da li treba da se brinem i ima li neko ideju šta bi moglo biti u pitanju - pošto to traje već deset dana i pomalo sam nervozan, a nemam načina ranije da stignem do specijaliste. Nije,dakle ni jak bol, niti me sprečava da funkcionišem, samo je konstantna neprijatnost u abdomenu i nervira me. Inače ne pijem alkohol, ne pušim. Jedino što se prekliopilo s ovom smetnjom jeste kijavica. Pijem sve vreme otkako su krenule tegobe oko 2 litre tečnosti od čega su polovina čajevi. Hranim se relativno uravnoteženo, nemam neke naročito nezdrave navike.

Ukoliko neko ima neki savet značiće. Bar psihički :)

Slične probleme sam imala i ja.To krčanje creva i sličan bol.Mislim da su gasovi u stomaku i iritacija creva.Za to je dobro espumisan i probiotici.
Ali pitaj lekara opšte prakse,da ne bude da ti ja prepisujem lekove !!

Nisam lekar al mogu da probam...

Kao prvo u pitanju je vrsta odnosno (ne)kvalitet hrane koju konzumiraš a zatim i pojedena količina a dodajmo i stres
Sa apotekarskim tabletama ili pak sa domaćom surutkom možeš privremeno i značajno da ublažiš tegobe
ali samo dok ih koristiš
Ipak je osnova (ne)kvalitet hrane i stres tokom dana (možda i po ceo dan)
Akupunktura nije svemoguća ali naspram apotekarskih bonbonica čini čuda koje se povećava uz poseban režim ishrane
Da podsetimo na statistiku kontroverzne svetske zdravstvene organizacije - najveći broj smrti ju svetu e prouzrokovan hranom
Dakle želudac nam je dao dovoljno signala i tebi i meni, na vreme

Poslednja izmena od moderatora:
Prestani da pijes lose pivo. Pocni da pijes dobro pivo. Ova tocena piva po Srbiji sto sluze po kaficima i kafanama su katastrofa, ko zna od cega se to pravi.
Lepo, pijes zajecarca flasiranog, ili ako imas kesh-a, neko dobro strano belo (psenicno) pivo.

Uradi test intolerancije na hranu...posebno na mlecni secer (laktozu)...i utvrdi prisustvo heliko baktrije.Mislim da tvoji simptomi nisu nista zabrinjavajuce ali u svakom slucaju trebas posetiti lekara da ti on da pravu dijagnozu.Zelim ti brz oporavak!

Prestani da pijes lose pivo. Pocni da pijes dobro pivo. Ova tocena piva po Srbiji sto sluze po kaficima i kafanama su katastrofa, ko zna od cega se to pravi.
Lepo, pijes zajecarca flasiranog, ili ako imas kesh-a, neko dobro strano belo (psenicno) pivo.

Tako je. I nek batali ova uvozna zapadnjačka piva koja su prepuna Glifosata (Herbicid)!

- - - - - - - - - -

Hvala svima na odgovoru, da se bar malo psihički primirim :)

Želudačna kila stvara osećaj neugodnosti. Može čak i da izazove lupanje srca.
Problem se jače manifestuje kada legneš na levu stranu, uglavnom posle obroka.
Ali ne plaši se, nije to kod tebe ništa strašno, ja sam imao mnogo teže simptome, pa se sve nekako samo od sebe smirilo.

Da sam na tvom mestu, ostavio bih i slatkiše (mislim na ove industrijske) u bilo kojoj formi.

Ljudi, maznem pre neki dan iz novogodišnjeg paketića jednu od onih manjih čoko - keks -napolitanke i šta već još, da se malo zasladim posle ručka.

To ne da je bilo preslatko, već sam imao osećaj da me ta slast PALI U USTIMA. Neverovatno, koliko nešto može da bude preslatko.

Vidim ja da klinci ne jedu slatkiše. Sad mi je jasno i zašto.

Ko se navuče na ove napred navedene konditorske proizvode, ne gine mu DIJABETES sigurno.

Neprirodni zaslađivači koji se danas koriste stimulišu i kandidu, i helokobakter pylori, pa bi valjalo da proveriš da nemaš i ove "goste" ?

Back