Stomacni virusi iz BG vodovoda

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Cesto ljudi hoce da optuze ono sto je najlakse optuziti, pa je vodovod tu pri ruci.
Ali ovih dana spletom cudnih okolnosti ispalo je da je bukvalno cesmovaca krivac za stomacne viruse na podrucju Zvezdare i Ustanicke, a mozda i sire.

Okolnosti su nesumljive neoborive i eto slucajno se desilo bas u ovom trenutku jakog prisustva tih stomacnih virusa u vodovodnoj mrezi (sekundarnoj, a za primarnu i njihove bazene ionako ne marimo mi).

Posto su indikacije nesumnjive, napadi i tegobe su se vracale cim bi se pojedinci vracali na cesmovacu kao izvor, ostaje pitanje zastite zdravlja.
Da li je svaka normalna klasa zastite obavezno skupa, a I klasa je naravno najskuplja..

Jer Vodovodska voda vise nije pijaca vec tehnicka skoro.
Hrana vise nije zdrava vec kartonska skoro.
Vitamini i proteini nisu vise vitamini vec i antibiotici i herbicidi,zavisi od porekla

A ako hocete prvu klasu onda je voda i mineralna , ne samo ispravna.
Hrana je i lekovita , ne samo ukusna.
A pica su i lekovita a ne samo metil i etil smese (cini mi se skoro bi analiza koja je pokazala da preko 60% industrijskih rakija ima melasu kao osnovu...

Da li je u redu postaviti pitanje zdravstvenim ustanovama , hepatolozima,nefrolozima,i da li je mozda njihovo da esnafski reaguju , jer to postaju sistemske bolesti.
Ili hocete da profesori i ucitelji u skolama takodje okrecu glavu kad vide prodaju droga , trava i ostalih stetnih stvari.
Ni to nije njihov posao a sistemski ga mogu primetiti.

Inace sam uzasnut ovoliko jasnim manifestacijama zatrovanosti bg vodovoda, iako znam da su male oscilacije vodene sadrzine svuda po srbiji tj ljudi putnici cesto pate zbog promene vodovoda na putovanjima...
Ali nikad nije bilo ovako drasticno.

Back