Stock / Сток

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.010
Многи од вас знају и упознати су са термином, много је оних који су ту узели по неку пару а има и оних који од тога живе.
Међутим, то је све тек делић знатно шире приче о томе шта је она и чиме се бави.
Ово је тема отворена за размене искустава и генералну дискусију о тој врсти фотографије.

Што се стока тиче, ситуација је да је мала бара пуно крокодила..
превише оних којима је опрема доступна, премалооних који умеју да је користе... први обарају цену другима кванититетом, тако да само они добро утемељени и озбиљни успевајуд а направе неку пару од те приче... а маса бораније се и даље упиње у уверењу да је доста скрљати сома евра у тело и објектив растегнути позадину и сликати којекакве глупости...
Чињеница је да је то јако озбиљан посао који захтева озбиљан и посвећен приступ, пуно труда усмереног у правом смеру и истрајност... а ништа од тога не краси оне који би да пробају...
то се не проба... то се или ради или не ради...
од пробе може да се заради за чипс...кифлице евентуално...

Што се стока тиче, ситуација је да је мала бара пуно крокодила..
превише оних којима је опрема доступна, премалооних који умеју да је користе... први обарају цену другима кванититетом, тако да само они добро утемељени и озбиљни успевајуд а направе неку пару од те приче... а маса бораније се и даље упиње у уверењу да је доста скрљати сома евра у тело и објектив растегнути позадину и сликати којекакве глупости...
Чињеница је да је то јако озбиљан посао који захтева озбиљан и посвећен приступ, пуно труда усмереног у правом смеру и истрајност... а ништа од тога не краси оне који би да пробају...
то се не проба... то се или ради или не ради...
од пробе може да се заради за чипс...кифлице евентуално...
а јеси ли ти радио сток?

Лагао би'кад би реко' да пипнуо нисам... давно још...2008-09... пробао... наговарали ме неки који су били у тој причи озбиљно... који и данас сасвим лепо живе од тога...али... нисам... пробао јесам, видео да није то за мене, да нит умем нит имам знања и услова а ни воље и посвећености...
мени је то лишавање фотграфије оног што она за мене јесте... потирање свега личног што се у њу уноси... и исто и данас кажем кад ме неко пита правим ли неку пару од тога...
Не, јер сам глуп, што би био неки кратак одговор, а онај мало озбиљнији би био да је мени та фотографија једно од ретких животних задовољстава и немам намеру да то жртвујем зарад неке сиће, да се лактам с балавурдијом која фабрикује стотине генеричких фотки по сету...
нека... мени је лакше да засучем рукаве за пару, а апарат кад узмем у руке... дигнем чело и сликам шта, кад и како хоћу, за себе или за кога ја хоћу... и молим...

могао си то да видиш и из другог угла. Рецимо, као школа које ће да те научи занату како да се још јасније изразиш.
п.с. ово није рефлексија на твоје садашње фотографије.

Back