Što si gluplji to si veći emotivac

Nova psihološka istraživanja pokazuju da je opšta kognitivna sposobnost povezana sa smanjenim emocionalnim reagovanjem.

Ljudi sa višim opštim kognitivnim sposobnostima pokazuju karakteristične obrasce emocionalnog odgovora, koje karakterišu sporiji i manje intenzivni vrhunci u poređenju sa onima sa nižim kognitivnim sposobnostima, prema novom istraživanju objavljenom u časopisu Intelligence. Drugim rečima, njihove emocionalne reakcije počinju sporije, ne postaju tako intenzivne i menjaju se postepeno.

Opšta kognitivna sposobnost, koja se često naziva „g-faktor“ ili jednostavno „inteligencija“, obuhvata niz kognitivnih veština kao što su rasuđivanje, rešavanje problema, apstraktno razmišljanje i logička dedukcija.
Pogledajte prilog 1398847

I da uprostim - što si gluplji to si veći emotivac. A sa druge strane ako si džangrizav, ne možeš da se zaljubiš, empatija ti ju tu negde ali ne baš prisutna - onda si pametnjaković.

Tako studija kaže, a ako oni lažu, lažem i ja.

Da li ste primetili da je tako?
Може да буде тако али постоји и нешто што се зове хиперреагибилност нервног система где човек изразито реагује на све , а највише емотивне надражаје

Ја сам један од таквих, а iq ми је изнадпросечан

Многи који износе свој iq износе то злонамерни, овде ја говорим о свом личном искуству

Е да, још једна битна ствар

Интелигентни људи у поређењу са просечнима су у до 4 пута већем ризику за развојем емоционалних поремећаја типа депресија, анксиозност па чак и нека тежа стања

Ја то опет из личног искуства ХЕХЕ

Шалим се, али постоје истраживања која и на то сугеришу.

Nova psihološka istraživanja pokazuju da je opšta kognitivna sposobnost povezana sa smanjenim emocionalnim reagovanjem.

I da uprostim - što si gluplji to si veći emotivac. A sa druge strane ako si džangrizav, ne možeš da se zaljubiš, empatija ti ju tu negde ali ne baš prisutna - onda si pametnjaković.

a izvori ? pitam, jer sam ja čitao drugačije studije, koje su dosta sveže,.. pa i o povećanju intiligencije ( Neuropsihologija),..
Slušanjem muzike na primer,.. itd,..

Žene čine smisao tvom životu.
O čemu bi razmišljao i pisao da nema žena?
.Ovisno o dobi "ovisnika" i smisao,.. a deca ?

Poslednja izmena:

Ljudi sa višim opštim kognitivnim sposobnostima pokazuju karakteristične obrasce emocionalnog odgovora, koje karakterišu sporiji i manje intenzivni vrhunci u poređenju sa onima sa nižim kognitivnim sposobnostima, prema novom istraživanju objavljenom u časopisu Intelligence. Drugim rečima, njihove emocionalne reakcije počinju sporije, ne postaju tako intenzivne i menjaju se postepeno.

Opšta kognitivna sposobnost, koja se često naziva „g-faktor“ ili jednostavno „inteligencija“, obuhvata niz kognitivnih veština kao što su rasuđivanje, rešavanje problema, apstraktno razmišljanje i logička dedukcija.
Pogledajte prilog 1398847

Ne

Back