Što ovo teolozi moji treba da znači "da bude Bog sve u svemu" !?

Slap888

Aktivan član
Poruka
1.682

Pavao piše;

1. Korinćanima 15,28 A kad mu bude sve pokoreno, tada će se i sam Sin pokoriti onome, koji mu je sve pokorio, da bude Bog sve u svemu.

Kao najmudriji teolog na svijetu mogu uvjek naći neku biblijsku misao na koju nećete znati odgovor jer je stvar visoke, visoke teologije. Pa brusite um, molite Boga, tražite spoznaje !

Zbog čega je za vas problematična Pavlova rečenica "da Bude Bog sve u svemu" ?

Naime Bog uvjek treba da bude (i jeste) sve u svemu inače da nije ne bi bio (tog trenutaka) Bog. Dakle nema Bog što postati "sve u svemu" kad uvjek jeste sve u svemu.

No Pavlova misao je puna vama nepoznatog znanja, stoga gornja misao nije problematična nego je treba razumjeti. Mislim da vam to neće uspjeti ali eto, pokušajte, zato ste ovdje.

Jednostavno kao što tekst kaže - kad god naiđete na riječ "Bog" ona se uvijek odnosi na Oca - on je izvor svega -

I tko je to doveo u pitanje?

stoga će On, Bog biti u svemu - Sin Božji uvijek je činio Božju volju - glava Krist je Bog, Isus je Bog, Isus je Sin Svevišnjega.

Što Bog Otac ima da bi "bio u svemu" ako je Bog i stoga je uvijek "sve u svemu"?

Poslednja izmena:
Oca - on je izvor svega - tako da će On, Bog biti u svemu .

Ako malo bolje poznaješ Pavlovo izvješće o stvaranju onda ti treba biti jasno da je i Sin izvor svega jer je izvor rođenja ovog svijeta, jer je kroz njega sve stvoreno i poteklo u prostor i vrijeme.

Isto tako od Pavla možeš doznatio da Sin jeste u svemu jer kaže "Sve u njemu stoji" ili "Sve u njemu ima svoje postojanje". Po tim tvojim gore navedenim kriterijima i Isus je Bog. No to nije tema početnog posta. Ponovo pažljivo pročitati !

Back