Što će vrhunskim športašima srednjoškolsko i visoko obrazovanje?

Uzvišeni

Primećen član
Banovan
Poruka
985
Koliko znam, najlošiji igrači u NBA koji odigraju 1-2 min po utakmici zarađuju oko 350 000 $ godišnje, a najbolje plaćeni oko 25 000 000. Znači, da zaigram u NBA, ne bi poslije negdje 33. godine ništa morao radit zbog novaca koje sam zaradio. Obrazovanje mi ne bi bilo ni potrebno (osim osnovnoškolskog), drugo mi zanimanje ne bi trebalo.

Znači, kad bih zaigrao u NBA... Trudio bih se maksimalno do 33. godine, onda proputovao cijeli svijet. Zatim se okušao kao trener pa još zaradio. Onda opet malo proputovao pa se skrasio na villi u Novom Zelandu.

Nikad mi nije bilo jasno kako vrhunski športaš može završit na prosjačkom štapu. Kako netko može prije završetka karijere spiskat 25 000 000 $ godišnje? Gdje nestanu svi ti novci da se oni počnu brinut za egzistenciju (radit ine poslove). Pa od tih novaca možeš živjet cijeli život ti i tvoja obitelj i unuci i praunuci. Čemu onda završavanje fakulteta?

Koliko znam, najlošiji igrači u NBA koji odigraju 1-2 min po utakmici zarađuju oko 350 000 $ godišnje, a najbolje plaćeni oko 25 000 000. Znači, da zaigram u NBA, ne bi poslije negdje 33. godine ništa morao radit zbog novaca koje sam zaradio. Obrazovanje mi ne bi bilo ni potrebno (osim osnovnoškolskog), drugo mi zanimanje ne bi trebalo.

Znači, kad bih zaigrao u NBA... Trudio bih se maksimalno do 33. godine, onda proputovao cijeli svijet. Zatim se okušao kao trener pa još zaradio. Onda opet malo proputovao pa se skrasio na villi u Novom Zelandu.

Nikad mi nije bilo jasno kako vrhunski športaš može završit na prosjačkom štapu. Kako netko može prije završetka karijere spiskat 25 000 000 $ godišnje? Gdje nestanu svi ti novci da se oni počnu brinut za egzistenciju (obavljat ine poslove). Pa od tih novaca možeš živjet cijeli život ti i tvoja obitelj i unuci i praunuci. Čemu onda završavanje fakulteta?

Pa u tu skolu se najvise i ide da bi imao para i dobro mesto, ionako se nista ne nauci sto ce da te prosvetli, samo tona beskorisnih stvari koje ti nikad nece trebati... Prema tome gde ces bolje mesto nego kao milioner sportista... Mada ja mislim da oni mnogo vise uzimaju na reklame ko Sumaher npr...

A to kako gube, to je vec do coveka i upletenosti u razna prava, mreze ugovora i megalomanske karakteristike pojedinca....

Nikad mi nije bilo jasno kako vrhunski športaš može završit na prosjačkom štapu. Kako netko može prije završetka karijere spiskat 25 000 000 $ godišnje? Gdje nestanu svi ti novci da se oni počnu brinut za egzistenciju (obavljat ine poslove). Pa od tih novaca možeš živjet cijeli život ti i tvoja obitelj i unuci i praunuci. Čemu onda završavanje fakulteta?

Evo ti odgovora koji nije politkorektan. To se odnosi uglavnom na- crnce. Crnci žive od danas do sutra, i tako
dobar dio brzo profućaju. Još stariji primjer je "crni bombarder" Joe Louis, teškaš prvak svijeta, koji je imao
sreću što ga je Frank Sinatra zaposlio u poznim godinama kao liftboja.

Bijelci ne će - osim ako nisu neki narkomani i manijaci- tek tako završiti švorc.

Nisam siguran da li si nam ispričao svoju fantaziju ili si hteo o nečemu da diskutuješ... Prvo, srednja škola se završava pre nego što se počne seniorska karijera, tako da tu nema nekog izbora. Drugo, nisam siguran da se može naći dobar primer u košarci za ono što pominješ - da je neko vrhunski košarkaš i da studira nešto smisleno (Megatrendi su reda radi, a i studiranje vrhunskih sportista na Američkim univerzitetima je čista zajebancija). I to je sasvim razumljivo, košarka je popularan sport i da bi se uspelo potrebna su žestoka odricanja, a za jak fakultet važi isto tako da su te dve stvari nespojive.

A da se te pare ne mogu potrošiti to tek nije tačno - počevši od superluksuznih automobila, jahti pa do kurvi i kocanja. Nema tih para koje se ne mogu potrošiti ako je neko budala.

Pa i nemaju ga. Jedini,ali jedini sportista koji je postao doktor nauka i to filozofskih je Ljubodrag Duci Simonovic i on je iz starije garde sportista koji je sport napustio samoinicijativno na vrhuncu karijere zbog manipulacija i kriminala u sportu.
Danasnji sportisti ako zavrse nesto vise to je uglavnom neka trenerska skola ili menadzment u sportu a to je u nivou srednje skole. Oni i srednju skolu zavrse tako sto ih propustaju tj. gledaju im kroz prste zbog treninga.
Najupecatljiviji primer naseg sportiste sa nizim koeficijentom inteligencije je Sasa Curcic a inace i pravi primer odgovora na pitanje kako sportista moze uzaludno i besmisleno procerdati zaradjeni novac.

Back