Стижу половњаци из Немачке биће јефтинији 20 % од садашње цене

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Polovnjaci pojeftinjuju za petinu - Iz Nemačke do 2020. stiže 100.000 korišćenih automobila --- izvor ekapija.com

Skoro milion polovnjaka koji će se do 2020. godine pojaviti na nemačkom tržištu oboriće cene polovnih automobila u Srbiji i do 20%. Nemačka se obavezala da se u naredne četiri godine, do 2020. na ulicama te zemlje nađe minimum milion električnih automobila.

Trenutno ih je samo 60.000, pa poznavaoci tvrde da bi pojava 940.000 polovnih automobila u prodaji mogla značajno da poveća ponudu i u Srbiji, ali i da im obori cenu.

Kako procenjuju najveći uvoznici polovnjaka iz Nemačke i prodavci u Srbiji, najtraženiji automobili mogli bi da budu jeftiniji i do 1.000 EUR. Ocena je i da bi bar 100.000 polovnjaka koji se budu pojavili na nemačkom tržištu mogli da završe u Srbiji.

Nikola Borojević, direktor u jednoj kompaniji koja se bavi prodajom polovnih automobila, kaže da je čak 55-60% polovnjaka koji se prodaju u Srbiji uvezeno iz Nemačke, a slede Francuska i Italija. On ocenjuje da bi od milion polovnjaka koji bi se do 2020. godine pojavili na nemačkom tržištu, u Srbiji moglo da završi najmanje 10%.

- Takva ponuda nesumnjivo bi i oborila cenu polovnih automobila, kako u Nemačkoj, tako i u našoj zemlji, i to za oko 10-20% - procenjuje Borojević.

Tako bi se, na primer, "golf 5" star 10 godina praktično prodavao za 500 do 1.000 EUR manje, "golf 4" istog godišta bio bi jeftiniji za 600 EUR, dok bi modeli koji danas koštaju do 2.000 EUR Srbi mogli da pazare po ceni nižoj i do 400 EUR.

Kako bi smanjila emisiju ugljendioksida, najjača ekonomija Evrope planira da do 2030. obustavi prodaju automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Tek odnedavno postoje državne subvencije prilikom kupovine automobila na električni pogon, pa je ocena da bi tokom predstojeće decenije ponuda polovnjaka dodatno jačala u Srbiji, kao i da bi cena ovih automobila trebalo da bude još manja. Trenutno je u Nemačkoj registrovano nekoliko desetina hiljada hibrida i elektromobila u odnosu na čak 30 miliona benzinaca.

...

"Strucnjaci", daleko je 2020. godina. Koliko su strucni dokazuje ovaj citat:

Tako bi se, na primer, "golf 5" star 10 godina praktično prodavao za 500 do 1.000 EUR manje, "golf 4" istog godišta bio bi jeftiniji za 600 EUR, dok bi modeli koji danas koštaju do 2.000 EUR Srbi mogli da pazare po ceni nižoj i do 400 EUR.

Golf iz 2010. ne postoji, kao i Golf 4.

Стижу половњаци из Немачке биће јефтинији 20 % од садашње цене

Skoro milion polovnjaka koji će se do 2020. godine pojaviti na nemačkom tržištu oboriće cene polovnih automobila u Srbiji i do 20%. Nemačka se obavezala da se u naredne četiri godine, do 2020. na ulicama te zemlje nađe minimum milion električnih automobila.

...

Ček samo da padne jača kiša da poplavi Bavariju - eto odmah VW 6 za 2000 ( na placu 5000 ) na opštu radost Srbadije.
Samo nek je iz Njemaćku, pa makar i đubre sa deponije ili poplave :zaljubljena:

Što se mene tiče , samo "Kupljen nov u Srbiji, prvi vlasnik lično, kompletna servisna knjižica "

Zena moze da bude odakle hoces,a auto samo iz Nemacke. :)

za nepismene seljake je to tako bez obzira na mesto zivljenja

obrazovani i informisani kupuju za razliku od ovih priprostih da ne kazem priglupih seljana ono sto je u datom trenutku kvalitetnije i jeftinije

Npr juce sam kupio preko oglasa, novu jaknu od goretexa za sportske aktivnosti biciklizam, trcanje planinarenje i tako to. Lik je cenio 90e a nova u radnji kosta 240e . Ja mu ponudio 70e on pristao. Da li sam ja budala sto sam je platio 70 e i sto nisam usetao u npr neku napucanu nemacku radnju i izdvojio za nju 250-300e?

Poslednja izmena:
Ček samo da padne jača kiša da poplavi Bavariju - eto odmah VW 6 za 2000 ( na placu 5000 ) na opštu radost Srbadije.
Samo nek je iz Njemaćku, pa makar i đubre sa deponije ili poplave :zaljubljena:

Što se mene tiče , samo "Kupljen nov u Srbiji, prvi vlasnik lično, kompletna servisna knjižica "

Да да, па тај из поплаве у Немачкој је опет чистији и бољи него овај из Србије са првим власником. Ко нас не зна скупо би нас платио.

Bice mozda i tog spustanja cena ali isto tako je pisano kako ce VW grupacija posle incidenta sa gasovima da potone i kako ce se raspasti i kako ce im popadati cene automobila sto novih sto polovnih i na kraju nista od toga se nije desilo.
A i ove gluposti da se kod nas uvozi 50-60% polovnjaka iz Nemacke su zaista gluposti jer se najvise uvozi iz Italije pa tek onda iz tih zapadnih zemalja.

Bice mozda i tog spustanja cena ali isto tako je pisano kako ce VW grupacija posle incidenta sa gasovima da potone i kako ce se raspasti i kako ce im popadati cene automobila sto novih sto polovnih i na kraju nista od toga se nije desilo.
A i ove gluposti da se kod nas uvozi 50-60% polovnjaka iz Nemacke su zaista gluposti jer se najvise uvozi iz Italije pa tek onda iz tih zapadnih zemalja.

pa dizelasi lagano nestaju iz nemacke

npr sada vec se u dosta gradova ne moze uci ako ti vozilo na dizel pogon ne podrzava evro 6 standard

To znaci da otpadaju sva dizel vozila proizvedena od 2015 ili starija

Samo modeli za 2016 konkretno VW-a zadovoljavaju evro 6 standard

Posto su prinudjeni da ih prodaju , nekome moraju da uvale ta vozila i naravno najlakse je nema jer kod nas nema nikakvih standarda za izduve mozes da registrujes sta hoces sve dok je vozilo nemacko

skini dpf filter nema problema, ali zato ne moze da se uveze vozilo iz amerike, npr benzinac koji zadovoljava evro6 standard zato sto retardi iz drzavne uprave satro nisu sposobni da ocene da vozila proizvedena za to trziste zadovoljavaju evro6 standard.

sada vec se u dosta gradova ne moze uci
Ne moze se uci kod tebe u dvoriste jer ne ispunjavaju euro 6 standarde!:hahaha:
Nemoj da obmanjujes narod jer ovo sto si rekao nije istina.
Prava istina je da se u pojedine vece gradove Nemacke ne moze uci u sam centar grada dok po ostatgku grada mozes da vozis koliko hoces.
Pa sta ti mislis da su svi nemci bogati i da mogu da voze iskljucivo euro& automobile?
Aha.:D
Ako nisi bio u Nemackoj nemoj da lupas jer ja sam bio i nagledao se Pasata starih 20 godina i ostalih kola raznorazhnih godista.
Pa evo do pre godinu dana je zenina sestra iz Svajcarske vozila Pasat 3 karavan iako imaju para da kupe sta hoce jer joj muz drzi garazu i veoma lepo zaradjuju.
Al kad je nesto dobro onda se to i vozi.:)

Back