Стиже нови цунами поскупљења од 1. маја, први на удару хлеб и бурек!!

poskupljuje hrana po celoj evropi buraz, a da je bolje nego sto je bilo pre 10 godina? objektivno jeste

da je zlatno doba niko nije rekao
Nisam rekao da ne poskupljuje, točno, poskupljuje, to govorim i ja cijelo vrijeme. I da, ako se gleda isključivo Srbija 2013 i Srbija 2023, da vjerujem da je bolje. Koliko vidim prosječna plaća vam je za 02/2013 bila oko 43000 din, a sad za 02/2023 je oko 81000 din. To je veliko povećanje ako se gleda iznos povećanja, i u postotku. Ali bitnije je ono što se može kupiti za taj iznos. Da li su se povećavale režije i cijene roba i usluga. Prema meni dostupnim podacima, tu stanje više nije baš tako sjajno kao u slučaju plaće. Tu imamo SKM indeks (Standard Kupovne Moći) a on kaže da je za Srbiju on iznosio 40 bodova 2013, a da je 2021 on bio 44 boda, EU = 100. To bi značilo da u tih 8 godina se standard je povećao, da je bolje. Ne, toliko puno, ali da, je bolje nego prije, ako se gleda samo isključivo Srbija u te dvije (tri) točke. Biti će zanimljivo vidjeti taj SKM Index za 2022. i za vas i za nas, zbog inflacije.

Što se tiče ovog "zlatnog doba" i "ekonomskog tigra" to je vaša kovanica, nisam to ja izmislio. A tko je to i kad prvi put rekao, to ne bih znao.

Немој ни пљескавице ни ћевапе. Једном лику запало за зуб нешто кад је јео пљескавицу, отишао код зубара
да извади, кад оно чип од кучета. Причала ми лекарка.
:bljak::bljak::bljak:

Zar nije kod vas zlatno doba? Ekonomski tigar? :mrgreen:
Scrooge Mcduck Animation GIF

Kako cena bureka u Engleskoj, mogu li da priuste 100 grama?
Ne mogu. Emigrirali bi oni u Srbiju, da i oni žive kao ljudi, ali zbog nato propagande ne znaju kakvo je ovde zlatno doba došlo, otkad Srbiju vodi gospodin Predsednik Republike Srbije gospodin Vučić. On bi rekao i nekom radniku iz Šefilda: ne brinite, gospodine Englezu, ja ću vas spasiti.

180din cetvrt neke pite sa zeljem,sad se i obicni misevi kurce dizu cenu, vide da ne opada promet koliko su ljudi nesposobni da prezive bez radnje
Dok je ovaca, biće i čobana.
Ja sam pre živeo na bureku, sad ne pamtim kad sam zadnji put kupio.
Još kad ti uvale onaj burek sa nekim kiselim, odvratnim sirom...
Imaš sad svuda zamrznute i pite i mantije, nije nešto jeftinije, ali bar ne guram lopovima pare u bulju.

Ne vredi ni kuci praviti 500-600din je kg sira,kukuruzno brasno je 220 pre poskupljenja je bilo 55
Ja mislim da je kilogram zamrznutih pašteta sa sirom oko 250 din.
Ne sećam se više koliko je ona okrugla grčka pita.
Ali u svakom slučaju je bolje - turim u air fryer, ispečem kad hoću, koliko hoću...

Back