steffica
Primećen član
- Poruka
- 830
hvala ti Ella, ma ja sam imala posle porodjaja komplikacije, bol mogu da istrpim, samo da me ne zadesi ista nesreca...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoćemo zajedno
Stefan registruje bebe, i voli ih, samo ih uzme za ručicu i kao pozdravlj ase, pa poljubi rukicu. kao bombona je. Od prvog dana je bio sa bratovim klincem, kupali smo ga zajedno, bio je oduševljen
Mislim da bi se lakše on navikao na drugu bebu nego jaJa sam sva u fazonu (ne pljujte me, znam da nije normalno, ali jače je od mene
) - kako da moj Stefa, neće više biti prvi i jedini u svemu, moraće da deli naše vreme....
Ja sam baš kreten
![]()
Ja imam brata blizancaPa dobrim dijelom ja sam drugo dijete rodila radi prvog,stvarno mi je tuzna i sama rijec jedinac...
I nisam osijetila iste emocije kao kod prve trudnoce,bila sam sretna presretna ali me je progonio taj osjecaj krivice!!
Imas li ti bracu?
Interesuje me na koji nacin ste svoje dete pripremali za dolazak njegovog brata ili sestre na svet?
Moj sin ima 22 meseca i za otprilike 8 meseci bi trebalo da dobije batu ili seku.Moj problem je sto je on u nekoj fazi kad ispoljava ljubomoru prema drugoj deci. Npr. prema bratu od strica koji ima svega 10 meseci. Ne da mu svoje igracke, ako hoce da uzme koju gura ga, ako ga ja drzim Stefan place, ako slucajno vidi njegovu ruku na mojoj nozi ili ruci odmah ga gura. Ne znam da li je to samo faza, ili je nesto sto je pokupio od dece u vrticu...
Molim za savet, kako da ovo ljubomorno dete pripremim za dolazak bebice...
Мог малог брата од стрица питали да ли би волео да има брата или сестру... он им је саопштио "мама ако га родиш ја ћу му поломити руке и бацити га у контејнер"
:???:
Јел то тако свако дете од три године реагује?![]()
moja olaksavajuca okolnost je sto je starije dete zensko.Interesuje me na koji nacin ste svoje dete pripremali za dolazak njegovog brata ili sestre na svet?
..
moja olaksavajuca okolnost je sto je starije dete zensko.
a i razlika je veca, 4 godine.
ona je vec i sama pocela da pita kada ce dobiti batu ili seku...
tako da smo je od pocetka ukljucila u trudnocu, test na trudnocu smo svi zajedno radili, gledali i cekali da se pojavi druga crtica, odmah je znala sta se desava u maminom stomaku, pokazivala sam joj i objasnjavala kolicka je "bebica"...
vodili smo je na ultrazvuk sa nama i gledala je bebu na ekranu...cim smo saznali da je decak, "beba" je postala nesto konkretnije - bata.
i tako, zajedno smo birali odecicu za batu, spremali krevetac i sve ostalo...pricali smo joj sta ce biti kada beba dodje, da ce bata na pocetku samo da klopa i spava i kako ce nam trebati njena pomoc...
dosla je sa tatom po mamu i batu u porodiliste, mazili smo se svi zajedno, pokusavali smo da se ni jednog trenutka ne oseti zapostavljenom, ali je ipak bila svesna da je starija sestra i da ima tu neku, hm, 'ajde da kazem "odgovornost" (nemoj da me pogresno shvatis) prema bati. da ga cuva, mazi, pomaze pri kupanju, hranjenju, presvlacenju...koliko ona zeli i hoce, bez nekih pritisaka da mora to da radi.
znala je da ce bata uskoro da poraste i da ce joj biti najbolji drugar za igru.
eto, tako je to bilo, puno smo pricali, ukljucili smo je u svaku aktivnost, ljubomore nije bilo, odlicno se slazu od samog pocetka.![]()
Interesuje me na koji nacin ste svoje dete pripremali za dolazak njegovog brata ili sestre na svet?
Moj sin ima 22 meseca i za otprilike 8 meseci bi trebalo da dobije batu ili seku.Moj problem je sto je on u nekoj fazi kad ispoljava ljubomoru prema drugoj deci. Npr. prema bratu od strica koji ima svega 10 meseci. Ne da mu svoje igracke, ako hoce da uzme koju gura ga, ako ga ja drzim Stefan place, ako slucajno vidi njegovu ruku na mojoj nozi ili ruci odmah ga gura. Ne znam da li je to samo faza, ili je nesto sto je pokupio od dece u vrticu...
Molim za savet, kako da ovo ljubomorno dete pripremim za dolazak bebice...
Jedina beba koju sam drzala u zivotu je moj brat. Otkako sam odrasla, sve mi se cini da cu ih polomiti, uopste ne smem da uzmem bebu u ruke.mislim da je najbitnije da se stgarije dete ne oseca zapostavljeno
npr moj stariji bsin je 2 god stariji od mladjeg. Ja i stariji sin smo kupali bebu zajedno, dodavao mi je pelene i sl.Onda dok je baba ( moja mama) bila jos kod nas, beba zaspi a ja sa starijim sinom odem u prodavnicu ili bar u dvoriste, i to odnah tj sledeci dan nakon dolaska iz porodilista. Kad muz ne bi radio, vodio bi starijeg sina na igraliste....
sad su pravi drugari. Malo se igraju,malo se svadjaju oko igracke....
Stefice, mislim da ce stariji sin voleti da pomaze, mislim da sva deca to vole. Moj je trazio i da drzi bebu.Damo nu mi ali pridrzavamo bebu. Trazio je i da hrani bebu iz flasice. I to sam mu dala, uz moj nadzor, naravno