stitna zlezda

ljuba.78

Početnik
Poruka
2
moj problem je : ,devojka mi ima tumor stitne zlezde ali nece da mi kaze koliko je velik dal je maligni ili benigni ,uopste neki rezultat ,,samo mi veoma malo rekla o tome ,znam samo da treba na operaciju da ide za desetak dana pa me interesuje gde su najbolji strucnjaci po pitanju toga ali problem je kod nju sto je i secerni bolesnik pa dal nece ima to uticaj na tumor na organizam nesto,,,totalno sam neupucen,citam po internet razne stvari,iskustva ali za ovo u kombinaciji nisam nasao, zato vas molim ako neko ima neki podatak da me informise da mi javi ili u komentaru ili na mail. ljuba.78@gmail.com ako imate broj od nekog doktora koji je strucan na polju tumora stitne zlezde bio bih vam zahvalan mnogo
dopuna:rekla mi je jos kao neku velicinu 42,3 na levoj strani ali to su nalazi iz oktobar ili novembar,,,citao sam po forumima ,,,ja mislim da je jos tada trebala na operaciju zato sto to bas nije malo ,,,,,,kolika je normalna velicina,,,
u totalu sam neupucen,ona ne zeli da razgovara o tome ,nervira se
ako moze endokrinolog kod vas ,da me malo uputi da mi da neki savet kako da joj pomognem bio bih vam zahvalan i ako mozete da im prosledite ovaj e-mail

jer stvarno vise neznam sta da radim

unapred zahvalan Ljubomir Petrovic

Pošto devojka neće ništa da ti kaže, mi možemo samo da nagađamo.

znam samo da treba na operaciju da ide za desetak dana pa me interesuje gde su najbolji strucnjaci po pitanju toga

Načelnik Centra za endokrinu hirurgiju je Prof. dr Ivan Paunović, a načelnik Odeljenja za endokrinu hirurgiju je Prof. dr Aleksandar Diklić. Oni nisu samo doktori medicine, nego i profesori, oni uče druge doktore, pa je za očekivati da su to najbolji stručnjaci. Oni rade na Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma (Savski Venac, Doktora Subotića 13).

Možeš da potražiš i Prof. dr Božu Trbojevića, koji je načelnik Odeljenja za bolesti štitaste žlezde ili Prof. dr Jasminu Ćirić, ona je šef Kabineta za intenzivnu dijagnostiku i terapiju bolesti štitaste žlezde. Svi su oni u sklopu Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Najčešće mora da se čeka dugo na pregled, da se zakazuje, ne možeš da ih nađeš, pa ako imaš para možda bi najbolje bilo da odeš privatno i da nekog od njih potražiš u nekoj od privatnih ordinacija u kojima svi oni rade. U privatnim ordinacijama ćeš uvek moći da ih nađeš.

Svaka operacija nosi rizik, ako hirurg greškom ošteti nervna vlakna nervus laryngeus recurrens-a, koja inervišu glasne žice, a koja prolaze pored štitne žlezde, nastaće paraliza i trajni poremećaj govora.

problem je kod nju sto je i secerni bolesnik pa dal nece ima to uticaj na tumor na organizam nesto

Naravno da šećerna bolest ima uticaja, utiče na ceo organizam, oštećuje krvne sudove. To što je šećerni bolesnik nosi povećani rizik prilikom operacije. Svim šećerašima rane sporije zarastaju.

rekla mi je jos kao neku velicinu 42,3 na levoj strani

Normalna dužina svakog lobusa štitne žlezde je od 40 do 60 mm. Ako se ta veličina koju si ti naveo odnosi na lobus, to je normalno, ako se odnosi na nodus, to je nenormalno.

:kafa:

Back