Stiropor kao izolacija

Imam limenu garažu koji mislim da obložim unutra stiroporom jer je na suncu po ceo dan, pa leti kad je napolju preko 30 unutra bude kao u rerni.
Pitanje za one sa iskustvom, koliko 2-3cm stiropora može da pomogne u pasivnom spuštanju temperature unutra i ima li ova ideja smisla uopšte?
ako mozes ikako spolja , duplo bi vise znacilo

mislim , znacice i ima smisla i iznutra, ali spolja vise

Imam limenu garažu koji mislim da obložim unutra stiroporom jer je na suncu po ceo dan, pa leti kad je napolju preko 30 unutra bude kao u rerni.
Pitanje za one sa iskustvom, koliko 2-3cm stiropora može da pomogne u pasivnom spuštanju temperature unutra i ima li ova ideja smisla uopšte?
Стиропор је изузетно осетљив на високе температуре, мења боју а може полако и да почне да се топи.
Друго, лепљење стиропора на лим је проблематично јер постоји мало средстава за овај вид спајања. Можда пур-пена али неширећа, под условом да трпи топлоту. Немој да ти промакне да топлота која сад исијава у гаражу, ,остаје заробљена између лима и стиропора. Дакле, таква концентрација топлоте ће сигурно оштетити стиропор.
Боља варијанта је минерална вуна, ако ти не смета да смањиш унутрашње габарите гараже.
Још једноставнија варијанта је да направиш отворе за вентилацију и да се на тај начин одведе топлота.

Back