Stil prošlih vremena

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Jeremy Brett u ulozi Šerloka Holmsa, najjači u toj ulozi ikada.
Pitam za stajling. Da li biste vratili taj stil danas?
Ja bih :)
FB_IMG_16579998268918536.jpg

Dobio bi srce da ne pomenu steampunk ;) 😂
Šalim se, samo razdvajam to dvoje.
pa dobro ima razlike između prave viktorijanske mode i steampunka.Jedno je moda koja je je bila i praktično i estetski funkcionalna jer je bila predviđena da se redovno nosi a druge je čisto estetika tog perioda sa nekim kitnjastim,fantasy elementima čisto zato što deluje zanimljivo i nije baš najpraktičnije jer nije ni predviđeno da se redovno nosi...E sad to što je meni steampunk zanimljiv je zato što volim fantasy i eto vuče me ta estetika

Jel' zna neko da li su tačne ove dve stvari:
-Cilindar šešir iz tog vremena je imao svrhu da izduži figuru i učini čoveka vitkijim
- Da i kravata, koja je i dan danas u upotrebi ima zapravo istu namenu

Zvuči logično. (Gledao sam slike i izgleda da jeste. Baš se dobro vidi kad uporedim modela koji nosi kravatu na jednoj fotografiji a leptir mašnu na drugoj).

Inače ženska viktorijanska moda nekako daje nešto posebno elegantno ženskoj figuri jer je u to vreme silueta porazumevala da se istaknu kukovi i grudi da bi struk izgledao vizalno uži plus korset da istakne to...Inače ne nisu korseti bili toliko strašni koliko se misli.Da,bilo je mogućnosti da ga neka zapertla i stegne do besvesti ali to su bile ista vrsta žena i devojaka koje danas pribegavaju estetskim hirurgijama,uglavno je to silueta postizana vizualnim varkama.Ono,kukve istakne krinulina i da im širinu,korstet podigne drudi da izgledaju punije i onda struk deluje uže čak i kad neka nema baš uzak struk prirodno.

Jel' zna neko da li su tačne ove dve stvari:
-Cilindar šešir iz tog vremena je imao svrhu da izduži figuru i učini čoveka vitkijim
- Da i kravata, koja je i dan danas u upotrebi ima zapravo istu namenu

Zvuči logično. (Gledao sam slike i izgleda da jeste. Baš se dobro vidi kad uporedim modela koji nosi kravatu na jednoj fotografiji a leptir mašnu na drugoj).
da,to je tačno...u to vreme je i muška i ženska idealna silueta bila izdužena i vitka sa uskim strukom i dosta su se koristile te optičke varke da se to postigne.Inače i tamni sako sa šrokim reverima koji se nisko kopča ili ostaje otvoren preko svetlijeg prskua je isto optička varka da da muškoj silueti vizalno uži struk

Poslednja izmena:
Inače ženska viktorijanska moda nekako daje nešto posebno elegantno ženskoj figuri jer je u to vreme silueta porazumevala da se istaknu kukovi i grudi da bi struk izgledao vizalno uži plus korset da istakne to...Inače ne nisu korseti bili toliko strašni koliko se misli.Da,bilo je mogućnosti da ga neka zapertla i stegne do besvesti ali to su bile ista vrsta žena i devojaka koje danas pribegavaju estetskim hirurgijama,uglavno je to silueta postizana vizualnim varkama.Ono,kukve istakne krinulina i da im širinu,korstet podigne drudi da izgledaju punije i onda struk deluje uže čak i kad neka nema baš uzak struk prirodno.
Ženska moda mi je bila lepša ...

SLIKA 33 Istorija mode: Viktorijansko doba

SLIKA 52 Istorija mode: Viktorijansko doba

Ne bih..Mada ima nešto što mi se sviđa u tom stajlingu .
Ali ipak ne bih, više mi se sviđaju likovi u pokidanim farmericama i starkama ..
A i ne bih da nosim haljine i da svaki dan moram da nameštam kosu .. :mrgreen:
Zapravo da ti drugi nameštaju i kosu i haljine 😂
Oduvek sam se pitao zašto se ženska garderoba pravi kao namerno tako da treba pomoć.
(Čak i dan danas većina brushaltera se kopča pozadi).
Msm...?

Back