Stijenjem i šibljem...

...
262_Pajewski%2093_b.jpg

...ne plašim se ja
sebe
svud sam isti
a
samo kod sebe
ono što i jesam
nesreća mi prija
i ne smetamo se
ona po meni
a ja po nikud

...kud god krenem
tamo nijesam
htio
dani moji mladi
sadašnji
i oni dani koje brojim
u dane koji mi trebaju
ne trebate mi
više
ja sam tu kao i sad
tako i onda
kad vas ne bude bilo
jer vi se mijenjate
a mene ostavite
da mijenjam pogled
od nesanice
do bunila
samo zato
što je svaka moja želja
uzaludna bila
sudbino draga i naopaka
ali meni jedina
i mila...

Covi,
-osama i tičina beduina su garancija da sami opstaju i ako ih ne nadju...a, ako ih nadju još veća je muka jer osama i dijeljenje je muka velika...rijetko ko
može nas dršati za ruku i ne povrijediti ili sebe ili nas...veoma rijetko, Covi ...

faraonn;bt143701:
Covi,
..osama i tičina beduina su garancija da sami opstaju i ako ih ne nadju..
rijetko ko može nas dršati za ruku i ne povrijediti ili sebe ili nas...veoma rijetko...

Za beduine...to što si zapazio je egzistencijalna istina za ovaj pustinjski narod. :ok:

A da "nas retko ko može držati za ruku,a da nas ne povredi,ili sebe ili nas"....tvoja je sjajna misao koja se može slobodno nazvati setencom,odnosno antologijskom izrekom.:klap:

Divni stihovi,moj Faraonne....:heart:

...Lejla,Prijateljice...rijetko kad smo imali razvijene latice a da nas nije rani mraz udario preko lica...prije ili kasnije.Za beduine ili narod koji od neznan-vremena traži i više ne traži nego mu je to postao život i kako oni kažu 'udje bedu ' u njih...ne bježe oni oni su uvijeni u svoje živote i samo samu srž života piju sa svojim najbližima po šatorima i oko ognjišta živjeći punom snegom neželje...
...negdje sam rekao da je kaktus ruša beduina ili njihov totem a, šta se može desiti onom narodu kojem bodlje i surovost je znak života i svrha ...njegova...

...Mari,
- uvijek me fasciniralo a sad preokupira otimanje od drugih koji su dokazani otimači...orao, zmija , vuk, anakonda...tu ili ostaneš ili nestaneš ali vrijedjelo se nadmetati u miljeu gdje priroda divlja i hoće pošto -poto da ukaže na našu nemoć e,- nedam !

...Wihor, stalni pratioče nemira i vinovniče istih a, zaštitniče stvaranja i ukazivanja na slabosti i popravke...kiša je samo opomena da voda može i odozgo da napada i sa svih strana jer njeno je prvo poslanstvo da Zemlja živi i ukazuje na sebe svojim konzulom tj. vodom koja divlja miluje ...oporavlja ,peče i guši...sve , ali samo u opomeni onoga šta dolazi poslije ako je ne pratimo d o d o l s k i ...

Back