Stigmatizacija

gost 349237

Iskusan
Poruka
6.633
Proučavajući diskusiju izvesnih osoba na izvesnoj temi, nebitno ko i nebitno gde, primetio sam da se kao argument često poteže nešto što nije moguće proveriti ako se osoba lično ne poznaje. Pa i tada je pitanje, osim pukog nagađanja, ili u gorem slučaju ako se nekom ne sviđa razmišljanje druge osobe sledi stigmatizacija.

Mislim da je stigmatizacija u virtuelnoj realnosti banalnija, osim ako neko ne shvata preozbiljno. U realnom životu može imati jezive posledice.

Nego prvo da se osvrnem na virtuelnu stigmatizaciju. Meni je uočljivija ženska stigmatizacija iz prostog razloga što više pažnje obraćam na žene.

Primetio sam da je toliko omiljena i rasprostranjena da bih je svrstao od top 10 omiljenih ženskih u prve tri - ženomrzac.
Neverovatno opaka stigma, kada steknete reputaciju ženomrsca najebali ste. Ako niste to i ako ne mogu da vam to prišiju jedna od čestih je optužba na račun neshvatanja žena ili nepoznavanja stvari koje se tiču seksa, manje zlo, ali naspram toga priče da vam je mali i da vam se ne diže deluju kranje naivno i frivolno.

Mišljenje?
O stigmatizaciji u svakodnevnom životu, u diskusiji na društvenim mrežama, forumima, itd. Svuda gde ima ljudi jednom rečju.

Primitivna upotreba jezika I misli.
Obićno se izriče zlurado,a koje je osećanje negativno baš kao I stanje duha u kom nastaje...
Inače je I u realu I u virtueli poluga diskvalifikacije!
U skandinavskim zemljama je skoro izbačena iz govora...

Recimo da ja nemam ništa protiv etiketiranja.... sad što je primer ženomrzac, to je verovatno došlo od nekih baba devojaka, zagorelih indijanki, što bi sasvim bilo primereno etiketiranje sa moje strane..... :lol:

U čemu je problem sa etiketiranjem? Ako si siguran da jeste tako.

Primitivna upotreba jezika I misli.
Obićno se izriče zlurado,a koje je osećanje negativno baš kao I stanje duha u kom nastaje...
Inače je I u realu I u virtueli poluga diskvalifikacije!
U skandinavskim zemljama je skoro izbačena iz govora...

Pomom mišljenju zakonom bi trebalo kažnjavati. Nisu glupi ti Skandinavci.

- - - - - - - - - -

Recimo da ja nemam ništa protiv etiketiranja.... sad što je primer ženomrzac, to je verovatno došlo od nekih baba devojaka, što bi sasvim bilo primereno etiketiranje sa moje strane, ženturače.. :lol:

Viđu lukavca, al se vešto okoristio temom.:per:

- - - - - - - - - -

Etiketiranje nije isto što i stigmatizacija, etiketiranje može imati i pozitivnu svrhu, ili naprosto utvrđivanje stanje stvari, stigmatizacija je uvek desktruktivna.

Jeste, to je tačno, zato što je stigmatizacija trajno obležežavanje nekoga kao npr. ženomrzca...
Ako neko kaže da je silovanje u redu, šta ćemo sa njim da radimo.....na društvenim mrežama mu lupimo stigmu-žig da je šovinista i bolesnik.

Jeste, to je tačno, zato što je stigmatizacija trajno obležežavanje nekoga kao npr. ženomrzca...
Ako neko kaže da je silovanje u redu, šta ćemo sa njim da radimo.....na društvenim mrežama mu lupimo stigmu-žig da je šovinista i bolesnik.

Tako je Moonjo, zato čak i kad žena kaže to šatro kroz šalu, a nije šala nego bilo osmišljen, prefidan čin, ili puko neshvatanje svojih delovanja i posledica istih, od takvih se šala treba braniti. Problem se usložnjava ako se više ženskih individua udruži a muškarac ne zna da se brani nego dodatno komplikuje svoj položaj.
Povodom ovog drugo, takav lik nije stigmatizovan nego pravilno etiketiran.:lol:

- - - - - - - - - -

Ja ,recimo,obožavam ženturače!Baš onakve -muškobanjaste I zajebane! S njima možeš bar lepo I mudro da se izdivaniš
I to bez dlake na jeziku!;)

Kao ortakinja da. Imao sam i ja neke takve poznanice sa kojima mogu da se isćaskam, ali kao devojka, žena, teško.

Proučavajući diskusiju izvesnih osoba na izvesnoj temi, nebitno ko i nebitno gde, primetio sam da se kao argument često poteže nešto što nije moguće proveriti ako se osoba lično ne poznaje. Pa i tada je pitanje, osim pukog nagađanja, ili u gorem slučaju ako se nekom ne sviđa razmišljanje druge osobe sledi stigmatizacija.

Mislim da je stigmatizacija u virtuelnoj realnosti banalnija, osim ako neko ne shvata preozbiljno. U realnom životu može imati jezive posledice.

Nego prvo da se osvrnem na virtuelnu stigmatizaciju. Meni je uočljivija ženska stigmatizacija iz prostog razloga što više pažnje obraćam na žene.

Primetio sam da je toliko omiljena i rasprostranjena da bih je svrstao od top 10 omiljenih ženskih u prve tri - ženomrzac.
Neverovatno opaka stigma, kada steknete reputaciju ženomrsca najebali ste. Ako niste to i ako ne mogu da vam to prišiju jedna od čestih je optužba na račun neshvatanja žena ili nepoznavanja stvari koje se tiču seksa, manje zlo, ali naspram toga priče da vam je mali i da vam se ne diže deluju kranje naivno i frivolno.

Mišljenje?
O stigmatizaciji u svakodnevnom životu, u diskusiji na društvenim mrežama, forumima, itd. Svuda gde ima ljudi jednom rečju.

Stigmatizacijom na ovom forumu zene nesvesno misle da napadaju, a u stvari drze gard da ne budu povredjene. Jer koliko tebi smeta njihova stigmatizacija, toliko njima smeta neka tvoja napisana poruka. Ko je u tu u nekakvoj najebanoj situaciji pitanje je veliko.

Stigmatizacijom na ovom forumu zene nesvesno misle da napadaju, a u stvari drze gard da ne budu povredjene. Jer koliko tebi smeta njihova stigmatizacija, toliko njima smeta neka tvoja napisana poruka. Ko je u tu u nekakvoj najebanoj situaciji pitanje je veliko.

Istina.
Zaista odlična ospervacija (hvala). Problem je u tome što strah i povređena sujeta idu ruku pod ruku, to se naravno odnosi i na muškarce, ovo je "uniseks" tema.:lol:
Pa uvređene sujeta ne shvata dalekosežnije posledice svog delovanja.

Priselekcija. Zenu ne treba previse da brine sta ce neka druga zena da kaze muskarcu o njoj, ili da je muskarac odbije pa onda ostali muskarci to primecuju i sude o njenoj privlacnosti.... Barem sigurno ne u tolikoj meri u kojoj je slucaj kod muskaraca. Zato je virtuelno druzenje dobro, jer mozes da naucis u kojoj to meri ide, naravno pod uslovom da nisi dosao da moljakas za kontakte i fotke, sta vec.

Nešto slično sam pisao u temi "Optužbe".
Eto sticajem okolnosti danas sam bio

Ženomrzac (2x)
Picopaćenik (1x, hvala Andjo)
Shlihter (1x hvala Andjo, jer teško prihvata činjenicu da sam dobar s nekim normalnim ženama ovde, koje nisu "nekvalitetne".)
Glup (1x)

Većina žena ovde je preuzela obrasce ponašanja od dve-tri feministkinje koje se ističu i otvoreno siju mržnju prema muškarcima.

U nedostatku argumenata za diskusiju kreće se sa uvredama. Prvo se kreće sa "glup ti odgovor", "jedan od debila", a završi na picopaćeništvu, "jadna ti žena", "ti si ženomrzac" itd.

To je poznato kao efekat kokošinjca, kad jedna koka vidi glistu i krena da ju kljuca, sjati se celi kokošinjac. To je ustvari psihologija čopora, ali kada su u pitanju muškarci.

Poslednja izmena:
Nešto slično sam pisao u temi "Optužbe".
Eto sticajem okolnosti danas sam bio

Ženomrzac (2x)
Picopaćenik (1x, hvala Andjo)
Shlihter (1x hvala Andjo, jer teško prihvata činjenicu da sam dobar s nekim normalnim ženama ovde, koje nisu "nekvalitetne".)
Glup (1x)

Većina žena ovde je preuzela obrasce ponašanja od dve-tri feministkinje koje se ističu i otvoreno siju mržnju prema muškarcima.

U nedostatku argumenata za diskusiju kreće se sa uvredama. Prvo se kreće sa "glup ti odgovor", "jedan od debila", a završi na picopaćeništvu, "jadna ti žena", "ti si ženomrzac" itd.

To je poznato kao efekat kokošinjca, kad jedna koka vidi glistu i krena da ju kljuca, sjati se celi kokošinjac. To je ustvari psihologija čopora, ali kada su u pitanju muškarci.

U jbt. čime si se ti nesrećo zamerio...:lol:

Ovo je baš hard...brutalno...

Ima toga. I kad se pocnes braniti protiv toga - onda ce ti doci sa nekim kvazi-argumentima, koji se na kraju svode na "mi smo zene, ne smes tako sa nama".
A sa druge strane kobajagi uvek potenciraju kako zele iskrenost itd.
Ne sme se preozbiljno shvatati. To je jedino pametno sto mogu da savetujem zrtvama stigmatizacije.
Ono sto mora isto da se kaze: ima ovde svakako i istinskih zenomrzaca, cemu je (pretpostavljam) razlog to sto su ih zene razocarale, prevarile, ostavile, ne mogu da navataju nista i slicno.

Mišljenje?
Pa ako se vec ide na foru provokacija da bi se privukla paznja zenskog dela publike, onda se mora racunati i na neku vrstu pocetne fingirane negativne reakcije, ne mogu tek tako da padnu u narucje tipovima, sve je to jedna od mnogih procedura muvanja. :lol:

Mišljenje?

Ja imam slucaj da me 90% zena ne podnosi, jer me smatraju zenomrzcem a za to im nisam dao nijedan konkretan povod, nego se vise stvorio mit o tome da sam zenomrzac. Zapravo, par puta sam rekao da ne volim fwministkinje ali nista vise.

Ja imam slucaj da me 90% zena ne podnosi, jer me smatraju zenomrzcem a za to im nisam dao nijedan konkretan povod, nego se vise stvorio mit o tome da sam zenomrzac. Zapravo, par puta sam rekao da ne volim fwministkinje ali nista vise.

Neprijatno stanje. Šta učiniti povodom toga?. Svesnost o "problemu". Većina ženskih zapravo to ne misli nego provocira, histerično kolektivno delovanje kao kad neko pokušava da skoči sa nekog mesta a rulja iz zajebancija viče, učini to. Ignorisanje nije put, nego ležerni odnos prema tome, pa šta i ako jesam , ali nisam, uz adekvatni prilog. Treba shvatiti koliko su i one same zapravo slabe pred životnim iskušenjima. Kada neko to shvati, žene će mu delovati krajnje jednostavno. Žene koje su postale izuzetne su to postigle ne zato što su žene, nego su kao ljudska bića izuzetna. A takve su retke. Naravno pripadnost polu je bitna, ali ovo je neki opšti princip.

Neprijatno stanje. Šta učiniti povodom toga?. Svesnost o "problemu". Većina ženskih zapravo to ne misli nego provocira, histerično kolektivno delovanje kao kad neko pokušava da skoči sa nekog mesta a rulja iz zajebancija viče, učini to. Ignorisanje nije put, nego ležerni odnos prema tome, pa šta i ako jesam , ali nisam, uz adekvatni prilog. Treba shvatiti koliko su i one same zapravo slabe pred životnim iskušenjima. Kada neko to shvati, žene će mu delovati krajnje jednostavno. Žene koje su postale izuzetne su to postigle ne zato što su žene, nego su kao ljudska bića izuzetna. A takve su retke. Naravno pripadnost polu je bitna, ali ovo je neki opšti princip.

Orprilike se i ponasam tako, uvek i jesam, ali ni one ne popustaju. Devojke koju su me bolje upoznale su me svakako opisivale ali nikad kao zenomrzca. A posto zivim u relativno malom gradu gde skoro svako svakog zna onda se jednostavno prosiri mit o mojoj zenomrzackoj osobini te stoga ja ne mogu da dokazem suprtono jer mi ni ne daju sansu uglavnom, tako da se ponasao kao da me boli urac.

Orprilike se i ponasam tako, uvek i jesam, ali ni one ne popustaju. Devojke koju su me bolje upoznale su me svakako opisivale ali nikad kao zenomrzca. A posto zivim u relativno malom gradu gde skoro svako svakog zna onda se jednostavno prosiri mit o mojoj zenomrzackoj osobini te stoga ja ne mogu da dokazem suprtono jer mi ni ne daju sansu uglavnom, tako da se ponasao kao da me boli urac.

Postoje dve vrste, tačnije tri modela ponašanja. Uštogljeno, ono kao svejedno mi je ali nije. Odmah prepoznaju Iskreno, ali još blisko tome da se sroza u prvi nivo. I ono najbolje, spontano. U tolikoj meri da ne kapiraš šta si učinio a ženska te ne samo prestane maltretirati nego želi tvoje dete.

Postoje dve vrste, tačnije tri modela ponašanja. Uštogljeno, ono kao svejedno mi je ali nije. Odmah prepoznaju Iskreno, ali još blisko tome da se sroza u prvi nivo. I ono najbolje, spontano. U tolikoj meri da ne kapiraš šta si učinio a ženska te ne samo prestane maltretirati nego želi tvoje dete.

Posto mi se ovo drugo nije desilo ocigledno da pripadam prvoj kategoriji. Zapravo, mislim da sam ja neka treca vrsta kuliranja. Jednostavno ih zanemarim sve dok one nesto ne budu htele, a ako ona pokaze znake da hoce da se keca onda i ja pristanem.

Svako ima pravo na svoje misljenje i da lepi etikete drugima. Mozda nije to fer ni korektno, ali sta da se radi. Dok nema posledica u realnom svetu, lupam, neka devojka pusti bubu da si manijak, bolesnik, i onda njen brat od strica dovede njih 3-4 da te "izgaze", nema problema.
A zenomrzac je diskutabilan pojam. Niko ne voli da ga kritikuju, ni meni nije lepo kada zene opletu po muskom rodu, ali jbg, musko si, istrpis. Svako treba da istrpi kritiku, ili bar da ignorise u najboljem slucaju. Ako vec krenu etikete, pa mozda je i neki zivac pogodjen.

Ali realno, ima ljudi koji non-stop mrace, zene pa zene, muskarci pa muskarci. Svi mi imamo neka losa, neki mozda i traumaticna iskustva, neka su ostavile posledice, lupam, srozano samopouzdanje ili sta vec, ogorcenost, frustraciju.
Mada ne treba se prepustiti tim osecanjima, ali nisu ni svi ljudi podjednako jaki, niti se svi nose podjednako dobro sa time.

Back