Stidljivost

belfortee

Početnik
Poruka
37
Celi zivot me prati. Kad god pricam sa nekom devojkom postidim se, pogled mi sam padne u pod, ne znam kako da se resim toga. Kao da me proganja ta stidljivost, i kad god sam imao sansu kod neke devojke uvek mi je zbog toga propadala. Kako da se resim toga?

Тренирај.

Вежбај.

Што више будеш причао, лакше ће ти бити да се ослободиш.

Причај са што више девојака, не само са онима које ти се свиђају. Са другарицама, комшиницама, касиркама и временом ће проћи.

Celi zivot me prati. Kad god pricam sa nekom devojkom postidim se, pogled mi sam padne u pod, ne znam kako da se resim toga. Kao da me proganja ta stidljivost, i kad god sam imao sansu kod neke devojke uvek mi je zbog toga propadala. Kako da se resim toga?
Čim joj kažeš "Slušaj, ja sam stidljiv" odmah ćeš situaciju preokrenuti u svoju korist.
Osim toga, kad daš takvu izjavu, niko neće verovati u nju.

Mislim da ti je @Alter_Ego_
Dao sasvim dobar savet..Da ne ponavljam.

Tebi se to sada čini kao nešto najgore što može
da ti se desi i verujem da ti mnogo smeta..
Ali , na tome se radi ..Kao na samopouzdanju ..
Radiš na sebi ..Trudiš se .Promeniš neke stvari.

Елем, ја био у то време средња чколица. И друг из клупе организује да посетимо другарицу из одељења, и тад и тад да дођемо до ње.

Тад није баш било мобилних телефона, па се нисмо искоординисали.

И ја дођем баш раније.

Дочека ме сестра, коју сам познавао преко те школске другарице.

И, ок, седнемо ми у дневну, она ми да послужење...и...ћутимо...ћутимо...непријатна тишина..

она као нешто крене..ја не умем...шта ће радимо...она каже "ајде да оговарамо неког".

све у свему..тотално непријатно. Временом сам престао да будем социјални дебил (мада и данас вучем трагове), али данас могу да блеблетам сатима са девојкама о најразличитијим темама. То није дошло преко ноћи, већ се изграђивало и надограђивало.

Рекох, данас буквално могу сатима да ћаскам и да то ћаскање не буде досадно.

Елем, ја био у то време средња чколица. И друг из клупе организује да посетимо другарицу из одељења, и тад и тад да дођемо до ње.

Тад није баш било мобилних телефона, па се нисмо искоординисали.

И ја дођем баш раније.

Дочека ме сестра, коју сам познавао преко те школске другарице.

И, ок, седнемо ми у дневну, она ми да послужење...и...ћутимо...ћутимо...непријатна тишина..

она као нешто крене..ја не умем...шта ће радимо...она каже "ајде да оговарамо неког".

све у свему..тотално непријатно. Временом сам престао да будем социјални дебил (мада и данас вучем трагове), али данас могу да блеблетам сатима са девојкама о најразличитијим темама. То није дошло преко ноћи, већ се изграђивало и надограђивало.

Рекох, данас буквално могу сатима да ћаскам и да то ћаскање не буде досадно.
Ja nisam stidljiva , ali nisam baš nešto tip za ćaskanje .
Mogu sa određenim osobama , a malo ih je .
Inače zna da mi bude teški smor , ako su mi teme nezanimljive
(a retko koje mi jesu zanimljive)
Mogu da razgovaram , komuniciram , ali odradim to mehanički ..

Mislim da ti je @Alter_Ego_
Dao sasvim dobar savet..Da ne ponavljam.

Tebi se to sada čini kao nešto najgore što može
da ti se desi i verujem da ti mnogo smeta..
Ali , na tome se radi ..Kao na samopouzdanju ..
Radiš na sebi ..Trudiš se .Promeniš neke stvari.
Mislim da si skroz upravu, jer ja toliko nemam samopouzdanje da bacim kez, a ne sta drugo, moram to da promenim, ko hoce sa mnom mogu bas da budem zanimljiv jer sam svestran i moze svak da prica sa mnom na svaku temu bas, a da mu ne dosadim, samo sto na ovom polju nemam toliko srece bas zbog svoje stidljivosti

Mislim da si skroz upravu, jer ja toliko nemam samopouzdanje da bacim kez, a ne sta drugo, moram to da promenim, ko hoce sa mnom mogu bas da budem zanimljiv jer sam svestran i moze svak da prica sa mnom na svaku temu bas, a da mu ne dosadim, samo sto na ovom polju nemam toliko srece bas zbog svoje stidljivosti
I Antigona ti je dala extra savet! ;)
Vredi je poslusati. Samo napred! :ok:

овде причамо о мушко-женском разговору.

У тим разговорима није толико битна тема, колико споредније ствари разговора.

Има, нпр. риба које воле само о себи да причају или да саговорник само о њима прича. такве, нпр. избегавам, и брзо одустанем. Ако ће разговор да се састоји од "ти си нај, нај, нај....", то је тотално бзвз.

За сам мушко-женски разговор није толико битна тема, колико оне споредне ствари. Ту радимо са оним што имамо.
Нпр. ја нисам нешто нарочито духовит у дијалогу, на ту карту не могу да играм. Али сам изузетно елоквентан, детаљан, рационалан, немам неки дубок глас, али је тих и пријатан, и када се некој риби свидим, она просто ужива да ме слуша.

то је моје оружје са којим радим.

Неко има неко друго оружје, па може то оружје да развија. Ако је духовит, то је максимално лако и врло корисно. Дубок мушки глас, ебе кеву. Поглед у току разговора. Уместо да стидљиви отварач теме спушта главу, можда би, док прича, могао у себи да помисли "одраћу те од кyрца кате до'ватим", а тако нешто у погледу риба примети ако пажљиво слуша.

Znam..To što sam napisala se i na to odnosi ..
Ako je neko smor -smor je , nema čime da me zainteresuje .
Što se mene tiče , ne volim da me dugo gledaju u oči , ne osećam se prijatno ..
Imam osećaj da me čita.
Jer ako ja nekoga iz pogleda mogu pročitati ,
Verujem da i on može mene ..
Biti duhovit i lupati gluposti da bi bio zabavan -nije isto .
Volim duhovitost , ali samo onu koju i ja forsiram .
.Crni i morbidni humor.
Glas je bitan , tu si u pravu .
.Mnogo znači i boja glasa i same reči .
Meni su bitne i teme .tog nazovimo -ćaskanja.
Neke teme će me jednostavno odbiti ..

Meni kažu da imam sedativan glas...
Što ne povezuju sa mojim karakterom , no , nebitno ,
ukoliko je sedativan , zašto niko ne zaspi dok govorim .. :mrgreen:

У тим разговорима није толико битна тема, колико споредније ствари разговора.

Има, нпр. риба које воле само о себи да причају или да саговорник само о њима прича. такве, нпр. избегавам, и брзо одустанем. Ако ће разговор да се састоји од "ти си нај, нај, нај....", то је тотално бзвз.

За сам мушко-женски разговор није толико битна тема, колико оне споредне ствари. Ту радимо са оним што имамо.
Нпр. ја нисам нешто нарочито духовит у дијалогу, на ту карту не могу да играм. Али сам изузетно елоквентан, детаљан, рационалан, немам неки дубок глас, али је тих и пријатан, и када се некој риби свидим, она просто ужива да ме слуша.

то је моје оружје са којим радим.

Неко има неко друго оружје, па може то оружје да развија. Ако је духовит, то је максимално лако и врло корисно. Дубок мушки глас, ебе кеву. Поглед у току разговора. Уместо да стидљиви отварач теме спушта главу, можда би, док прича, могао у себи да помисли "одраћу те од кyрца кате до'ватим", а тако нешто у погледу риба примети ако пажљиво слуша.
Što se toga tiče, nisam nešto previše duhovit ali i na tom polju napredujem, a razgovor s devojkama mi je nekako napet i ne mogu da se opustim, to mi je najveći problem, ne znam kad šta da uradim, samo oborim pogled.

Поптуно те разумем,и сам сам такав.
Не слушај овога што каже за спорт и теретану,то ти неће помоћи.
Али гледај да се што више дружиш са друговима и гледаш како се они понашају.
Поздрав!

Флертуј из зезања са другарицама, само им дај до знања да се не набацујеш озбиљно. Почни с умереним и пристојним комплиментима, па постепено и према осећају ,,појачавај". Ја сам тако с једном пријатељицом с којом сам годинама радио дошао временом до упућивања комплимената, мисли и пошалица прожетих изразито сексуалним конотацијама, врло отворено. Битно је да првенствено знаш да је отворена за такав вид комуникације и разбибриге. Притом, никад не знаш у ком смеру може да вас одведе тако нешто, некој се можда више свиди него другима па буде и нечег више од пуког флерта. Не мора ни увек да буде искључиво флерт, спрдај се на свој или њен рачун, шала, осмех и смејање су увек добродошли. А помаже и да отворено причаш с њима о својој стидљивости, свакако.

Али гледај да се што више дружиш са друговима и гледаш како се они понашају.
И ово, по могућности с неким ко боље влада техникама и има успеха с девојкама.

Флертуј из зезања са другарицама, само им дај до знања да се не набацујеш озбиљно. Почни с умереним и пристојним комплиментима, па постепено и према осећају ,,појачавај". Ја сам тако с једном пријатељицом с којом сам годинама радио дошао временом до упућивања комплимената, мисли и пошалица прожетих изразито сексуалним конотацијама, врло отворено. Битно је да првенствено знаш да је отворена за такав вид комуникације и разбибриге. Притом, никад не знаш у ком смеру може да вас одведе тако нешто, некој се можда више свиди него другима па буде и нечег више од пуког флерта. Не мора ни увек да буде искључиво флерт, спрдај се на свој или њен рачун, шала, осмех и смејање су увек добродошли. А помаже и да отворено причаш с њима о својој стидљивости, свакако.

Da, ali na koji nacin bi one to prihvatile? ?. Da budem iskren ni flert mi nesto ne ide, ne znam sta da pricam hahahaha

Da, ali na koji nacin bi one to prihvatile? 😆. Da budem iskren ni flert mi nesto ne ide, ne znam sta da pricam hahahaha
Најглупље ствари, ословљавај их презименом уместо именом, запиткуј и о битним и о небитним стварима, успут им посматрај израз лица, говор тела, реакције и одговоре, тако ћеш научити да их читаш и процениш колико су отворене (или нису) за такав вид зезања, људи то одмах дају до знања. Позовеш је на пиће, кафу, сладолед, али не као да зовеш на дејт него кажеш ,,хајмо данас/сутра/некад негде заједно, немам често прилике да ћаскам с другарицама" и сл. Ако је заузета тих дана, одговори са ,,фак ју, онда, неки други пут". :D Буди увек ведрог расположења и живахан, смеши се, загрли је без разлога и подигни, реци јој притом да је дебела. :mrgreen:
Буди креативан и слободан, нема правила и шаблона, нема разлога за напетост и притиске.

Најглупље ствари, ословљавај их презименом уместо именом, запиткуј и о битним и о небитним стварима, успут им посматрај израз лица, говор тела, реакције и одговоре, тако ћеш научити да их читаш и процениш колико су отворене (или нису) за такав вид зезања, људи то одмах дају до знања. Позовеш је на пиће, кафу, сладолед, али не као да зовеш на дејт него кажеш ,,хајмо данас/сутра/некад негде заједно, немам често прилике да ћаскам с другарицама" и сл. Ако је заузета тих дана, одговори са ,,фак ју, онда, неки други пут". :D Буди увек ведрог расположења и живахан, смеши се, загрли је без разлога и подигни, реци јој притом да је дебела. :mrgreen:
Буди креативан и слободан, нема правила и шаблона, нема разлога за напетост и притиске.
Ovo mi se čini kao dobra stvar hahahaha

Ти си донекле као ја. Механички разговарам ако је тема незанимљива, а радије бих ћутао само него да разглабам о глупостима. Могу да причам о занимљивим стварима ако не осећам да смарам саговорника. Али генерално, већина другарица ми каже да сам ћутач, бивши дечко ме звао ћутолог. :D
Шта ћу кад нисам нон стоп расположен да тртљам, радије бих лежао и гледао звезде и Месец, слушао музику. Интроверт сам. :)

Back