Stidljivi ljudi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.259
Evo još jedna čeklista, ovog puta za stidljive:
  1. Mogu otvoreno da razgovaraju i ćaskaju, čak i da zbijaju šale sa vama na društvenim mrežama, ali u stvarnom životu su led ledeni.

2. Mogu da ostanu u kući nedeljama bez problema

3. Veoma proračunati, pomalo ljutiti, romantični sa onim koga vole.

4. Teško se zaljube, ali kada se zaljube, to je to jer se ne šale sa tom osobom

5. Retko varaju.

6. Oni mogu da vam čitaju misli pre nego što progovorite

7. Retko imaju prijatelje i ne vole grupne aktivnosti

8. Nikad im nije prijatno da borave na mestu punom ljudi i uvek vole da ostanu sami.

9. Jedva da pričaju u društvu, ali su pričljivi kada su sa dragom osobom.

10. Mogu mnogo da izdrže, ali ih nemojte gurati ili uzimati zdravo za gotovo jer kada jednom odluče, izgubili ste ih

11. Previše su emotivni. Ne zaboravljaju lako loše stvari koje im je neko uradio

12. Retko da sa nekim dele svoje probleme ili traže pomoć od ljudi bez obzira kroz šta prolaze

13. Nećete lako shvatiti takvu osobu sve dok joj se ne približite

14. Oni su nepredvidivi i tvrdoglavi

j.jpg

1. Mogu otvoreno da razgovaraju i ćaskaju, čak i da zbijaju šale sa vama na društvenim mrežama, ali u stvarnom životu su led ledeni., živa vatra ali pod kontrolom
  2. Mogu da ostanu u kući nedeljama bez problema ---tačno

3. Veoma proračunati, pomalo ljutiti, romantični sa onim koga vole. ---totalno neproračunata retko se ljutim ali kad se naljutim ...:D

4. Teško se zaljube, ali kada se zaljube, to je to jer se ne šale sa tom osobom --tačno

5. Retko varaju. ---nikad

6. Oni mogu da vam čitaju misli pre nego što progovorite ---tačno

7. Retko imaju prijatelje i ne vole grupne aktivnosti---imam prijatelje uglavnom one koji se mnogo trude da mi to budu
samo se podelilo ne znam da vratim :roll:
  1. Nikad im nije prijatno da borave na mestu punom ljudi i uvek više vole da ostanu sami.

2. Jedva da pričaju u društvu, ali su pričljivi kada su sa dragom osobom. ---tačno, ponekad previše pričam ali bolje mi ide da slušam

3. Mogu mnogo da izdrže, ali ih nemojte gurati ili uzimati zdravo za gotovo jer kada jednom odluče, izgubili ste ih ---tačno sa mnom možeš kako hoćeš ali ne i dokle hoćeš

4. Previše su emotivni. Ne zaboravljaju lako loše stvari koje im je neko uradio ---tačno ne zaboravljam ali opraštam lako
  5. Retko da sa nekim dele svoje probleme ili traže pomoć od ljudi bez obzira kroz šta prolaze ---tačno

6. Nećete lako shvatiti takvu osobu sve dok joj se ne približite ---tačno

7. Oni su nepredvidivi i tvrdoglavi ---tačno
ja sam veoma stidljiva ali sam radila na sebi i mnogo toga sam uspela da "korigujem"
ostalo je ponešto ali samo ono što ne želim da promenim :flert:

Poslednja izmena:
  1. Mogu da ostanu u kući nedeljama bez problema
Ne mogu, moram da lutam.
Teško se zaljube, ali kada se zaljube, to je to jer se ne šale sa tom osobom
Tačno.
Nikada ne varam.
Oni mogu da vam čitaju misli pre nego što progovorite
Recimo da dobro čitam ljude, ali i ja pogrešim.
Retko imaju prijatelje i ne vole grupne aktivnosti
Mali broj odabranih prijatelja

Nikad im nije prijatno da borave na mestu punom ljudi i uvek vole da ostanu sami.
Ne da nije prijatno , nego se gnušam gomila
. Ne zaboravljaju lako loše stvari koje im je neko uradio
Ne zaboravljam nikada
Retko da sa nekim dele svoje probleme ili traže pomoć od ljudi bez obzira kroz šta prolaze
Tačno.
Oni su nepredvidivi i tvrdoglavi
Tvrdoglava

No , ja ne bih rekla da sam stidljiva, mada se pronalazim u ovim stavkama.
Kod mene je nešto drugo u pitanju .

1. Mogu otvoreno da razgovaraju i ćaskaju, čak i da zbijaju šale sa vama na društvenim mrežama, ali u stvarnom životu su led ledeni.

5. Retko varaju.

8. Nikad im nije prijatno da borave na mestu punom ljudi i uvek vole da ostanu sami.

10. Mogu mnogo da izdrže, ali ih nemojte gurati ili uzimati zdravo za gotovo jer kada jednom odluče, izgubili ste ih

11. Previše su emotivni. Ne zaboravljaju lako loše stvari koje im je neko uradio

12. Retko da sa nekim dele svoje probleme ili traže pomoć od ljudi bez obzira kroz šta prolaze

Pogledajte prilog 1219542
Pa ovo nije tačno ,kakva prosta tipizacija.
Sad nisam ,ali kao dete tamo rani razredi osnovne - užas. Komentar učiteljice mojoj mami je bio : Ona sve zna ,ali ne javlja se kada pitam ko zna. Moram da je silom podignem da odgovara. :lol:

5. Retko varaju.

Pogledajte prilog 1219542
7, 8 и 12 сам модификовао током живота

Meni je to prilično ništavna osobina podmuklih.

Obično im se ta stidljivost navodno menja sa promenom statusa.
Pa ne znam baš da li je tako. Stidljive osobe su daleko od podmuklica, to baš ružno zvuči. To je više stvar karaktera. Nedostatak samopoštovanja, nesigurnost, strah od nepoznatog, teže ostvarivanje socijalnog kontakta...Ja sam bila stidljiva ali godinama radim na sebi i dosta sam odmakla. Kad dopreš do srca stidljive osobe, nećeš imati boljeg prijatelja.

Pa ne znam baš da li je tako. Stidljive osobe su daleko od podmuklica, to baš ružno zvuči. To je više stvar karaktera. Nedostatak samopoštovanja, nesigurnost, strah od nepoznatog, teže ostvarivanje socijalnog kontakta...Ja sam bila stidljiva ali godinama radim na sebi i dosta sam odmakla. Kad dopreš do srca stidljive osobe, nećeš imati boljeg prijatelja.
Lepo rečeno... i što je još bitnije - tačno!

Pricljiva sam i ovde i u reali. Nekada nisam bila ali rad na sebi je izgleda urodio plodom

1. Mogu da ostanu u kući nedeljama bez problema
To mogu bez problema

1. Veoma proračunati, pomalo ljutiti, romantični sa onim koga vole.
Da sam proracunata bolje bih za neke stvari prosla u zivotu :D sve ostalo istina je

1. Teško se zaljube, ali kada se zaljube, to je to jer se ne šale sa tom osobom
Istina
Nikada ne varam zato cu valjda jednog dana dobiti krila al od guske :D

1. Oni mogu da vam čitaju misli pre nego što progovorite
Ponekad ipak nismo svemoguci
  1. Retko imaju prijatelje i ne vole grupne aktivnosti
Imam prijatelje ali mali broj ono bas da su prijatelji jer svaciji prijatelj je niciji prijatelj.

1. Nikad im nije prijatno da borave na mestu punom ljudi i uvek vole da ostanu sami.
Volim ljude i nije mi to problem

1. Jedva da pričaju u društvu, ali su pričljivi kada su sa dragom osobom.
ma pricam trista na sat :D

1. Mogu mnogo da izdrže, ali ih nemojte gurati ili uzimati zdravo za gotovo jer kada jednom odluče, izgubili ste ih
100% tacno

1. Previše su emotivni. Ne zaboravljaju lako loše stvari koje im je neko uradio
100% tacno

1. Retko da sa nekim dele svoje probleme ili traže pomoć od ljudi bez obzira kroz šta prolaze
100% tacno

1. Nećete lako shvatiti takvu osobu sve dok joj se ne približite
mozda nekada ni ja sama ne shvatam samu sebe

1. Oni su nepredvidivi i tvrdoglavi
istina

Poslednja izmena:
Nisam stidljiva,ne volim velika okupljanja ,ne zato što mi je neprijatno,već dosadno.Ne volim napadne i agresivne ljude,pa više volim da ih izbegavam.Radi svog mira .Prepirke mrzim,ali ako sam isprovocirana odgovoriću.Sve u svemu nisam stidljiva,iako neki misle da jesam.

Zbunjujuca prostorna dimenzija u nemerljivom svetu personalnih osobina i stavova. O cega se odmaklo, ka cemu se primaklo, al' koliko? koja je to mera? Na primer: Odmakao sam jedno 2.5 kilometara od poslednjeg izmerenog stanja stidljivosti, a i to stanje/mesto je pretnodno 10miliona svetlosnih godina od opste stidljivosti, i 2cm daleko od percepirane licne stidljivosti. Kolika je to stidljivost?

Back