Sterilizacija zivotinja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
16.002
Nehumani cin, koji jedno zivo bice lisava poroda. Cak i neki nazovi borci za prava zivotinja kao sto je Brizit Bardo to podrzavaju. Ja sam protiv. Zasto oduzeti raodst roditeljstva nekoj zivotinji, a nehumano je to raditi ljudima. Svi su osudjivali Nemce i Svedjane sto su to radili mentalno zaostalim osobama, a niko ne osudjuje sterilizovanje zivotinje. Moje pudlice i civave, kao i macke nisu sterilisane i ostro osudjujem bilo koga ko to radi. Ako cete sakatiti zivo bice na takav nacin, nemojte ga drzati!! Da li ste protiv abortusa? Sta mislite o sterilizaciji?

Vrlo jednostavno, radost roditeljstva prati tuga zbog oduzimanja mladunaca kad dođe vreme da idu u nove domove, razne zdravstvene komplikacije koje mogu umnogome da umanje kvalitet života, pa i da ga skrate, a o problemu napuštenih životinja zato što vlasnici njihovih roditelja nisu hteli/mogli da odvoje tu mizernu sumu za sterilizaciju neću ni da trošim reči-samo pogledaj forum Udomljavanje! Uostalom, životinje nisu ljudi, ne kažem da je njihova svest na nižem nivou od naše, jednostavno je na drugačijem nivou. Ako sterilišeš ženku, ona neće osećati gubitak nego olakšanje jer neće više imati teranje, niti bolne porođaje, iscrtpljujuću laktaciju i mladunce koji je grickaju svojim igličastim zubićima dok sisaju. Ako kastriraš mužjaka, neće osećati gubitak nego olakšanje što više nema porive koje najčešće ne može da zadovolji. Moj prethodni pas nije bio kastriran i jako je patio zbog kuja u teranju koje ne bi htele da se pare s njim. Ova dva sad, mužjak je došao kastriran u okviru CNR projekta a ženku sam ja sterilisala i sad im je najveća briga koga ću više da mazim, kako da izbegnu izlive nežnosti moje ćerke i da ono drugo slučajno ne dobije veću porciju hrane.

Poslednja izmena:
Naprotiv, vrlo je human jer se time sprečava dalje razmnožavanje i rešavanje problema neželjenog potomstva. Da se moja Mrvica oštenila kao što je trebalo ovih dana, morala bih već sad da oglasim tih četvoro nedužnih bića na Udomljavanju, na fb i ko zna gde još i da se NADAM da ću im pronaći dobre domove i da neće ostati kod mene. A znaš li šta je geometrijska progresija? E, po tom principu se psi i mačke razmnožavaju ako imaju prilike za to i onda stradaju na putevima, od lovaca, šintera, komšija trovača, vlasnici ih izbacuju... Ženke oboljevaju od piometre, raka cerviksa, raka mlečnih žlezda, oni daju metastaze na jetri i plućima i onda umiru u mukama, mužjaci oboljevaju od raka penisa, bežeći od kuće za ženkama u teranju stradaju pod točkovima... Sve sam to prošla i videla kao volonter u jednom društvu za zaštitu životinja, ne pišem napamet sigurno. Slobodno pitaj i Borca za zaštitu životinja, i ona je volontirala u drugom društvu za zaštitu.

Naprotiv, vrlo je human jer se time sprečava dalje razmnožavanje i rešavanje problema neželjenog potomstva. Da se moja Mrvica oštenila kao što je trebalo ovih dana, morala bih već sad da oglasim tih četvoro nedužnih bića na Udomljavanju, na fb i ko zna gde još i da se NADAM da ću im pronaći dobre domove i da neće ostati kod mene. A znaš li šta je geometrijska progresija? E, po tom principu se psi i mačke razmnožavaju ako imaju prilike za to i onda stradaju na putevima, od lovaca, šintera, komšija trovača, vlasnici ih izbacuju... Ženke oboljevaju od piometre, raka cerviksa, raka mlečnih žlezda, oni daju metastaze na jetri i plućima i onda umiru u mukama, mužjaci oboljevaju od raka penisa, bežeći od kuće za ženkama u teranju stradaju pod točkovima... Sve sam to prošla i videla kao volonter u jednom društvu za zaštitu životinja, ne pišem napamet sigurno. Slobodno pitaj i Borca za zaštitu životinja, i ona je volontirala u drugom društvu za zaštitu.

A zasto si ti parila Mrvicu uopste?

Borac za zastitu zivotinja? Ona sa religije? Ona je volontirala u kampu u Ceceniji.

A zasto si ti parila Mrvicu uopste?

Borac za zastitu zivotinja? Ona sa religije? Ona je volontirala u kampu u Ceceniji.

Mrvica je došla uparena, ona je mešanka u tipu patuljastog pinča, jazavičara i još ponečega. Vlasnici su je izbacili, sad je maksimalno nepoverljiva prema svima osim mene. Kad smo je otvorile koleginica mm i ja, našle smo u materici četiri šteneta koja još nisu odavala znake života i to mi je bio najteži trenutak tokom same operacije, posle me tokom oporavka malo sekirala zato što nisam mogla da budem konstantno uz nju a nikome više ne veruje.

A ako ženku ne sterilišeš a ne puštaš je da se pari, sve su šanse da će imati lažne trudnoće i razne druge hormonske poremećaje, i na kraju tumore na mlečnim žlezdama.

Da, na nju mislim.

Mrvica je došla uparena, ona je mešanka u tipu patuljastog pinča, jazavičara i još ponečega. Vlasnici su je izbacili, sad je maksimalno nepoverljiva prema svima osim mene. Kad smo je otvorile koleginica mm i ja, našle smo u materici četiri šteneta koja još nisu odavala znake života i to mi je bio najteži trenutak tokom same operacije, posle me tokom oporavka malo sekirala zato što nisam mogla da budem konstantno uz nju a nikome više ne veruje.

A ako ženku ne sterilišeš a ne puštaš je da se pari, sve su šanse da će imati lažne trudnoće i razne druge hormonske poremećaje, i na kraju tumore na mlečnim žlezdama.

O cemu je rec?

Da, na nju mislim.

Cuvaj se nje.

Prvo sam napisala post, pa ga obrisala....a sad kako čitam diskusiju, jednostavno moram da se uključim i ponovo napišem...Daklem- apsolutno podržavam sterilizaciju...imala sam dve zlatne retriverke , svaka je imala po jedno leglo sa po 8 štenaca...da vam ne kažem koja je to tuga kada treba ukrasti štene od nje da bi otišlo u novi dom, kako su one tražile ,zavirivale svuda ne bi li ga našle...pošto nisam htela da se uključim u serijsku proizvodnju zlatnih retrivera, nisam dala da se ponovo pare, ali i nisam ih sterilizirala....to je bila greška... starija je imala 2 puta lažne skotnosti , onda je dobila tumor vimena , koji je operisan , ali je metastazirao , i napao sve unutrašnje organe, i mozak ...bolovi su bili jezivi, i morala se eutanazirati....
Mladja keruša je imala 4 puta gnojnu upalu materice i onda je operisana , sterilizirana...
Sada imam kerušu, koja je sa 5 meseci sterilizirana, i sigurna sam da će je sve ove muke zaobići...a to da su ta živa bića osakaćena, mislim da ne treba na to tako gledati...

O cemu je rec?

Reč je o tome da je mm veterinar a ja veterinarski tehničar, a pošto nije on hteo da steriliše Mrvicu, pozvala sam njegovu koleginicu i asistirala joj tokom operacije.

Cuvaj se nje.

Zašto da je se čuvam?! Pa ona mi je skoro kao forumski idol, izuzetno je cenim.

Prvo sam napisala post, pa ga obrisala....a sad kako čitam diskusiju, jednostavno moram da se uključim i ponovo napišem...Daklem- apsolutno podržavam sterilizaciju...imala sam dve zlatne retriverke , svaka je imala po jedno leglo sa po 8 štenaca...da vam ne kažem koja je to tuga kada treba ukrasti štene od nje da bi otišlo u novi dom, kako su one tražile ,zavirivale svuda ne bi li ga našle...pošto nisam htela da se uključim u serijsku proizvodnju zlatnih retrivera, nisam dala da se ponovo pare, ali i nisam ih sterilizirala....to je bila greška... starija je imala 2 puta lažne skotnosti , onda je dobila tumor vimena , koji je operisan , ali je metastazirao , i napao sve unutrašnje organe, i mozak ...bolovi su bili jezivi, i morala se eutanazirati....
Mladja keruša je imala 4 puta gnojnu upalu materice i onda je operisana , sterilizirana...
Sada imam kerušu, koja je sa 5 meseci sterilizirana, i sigurna sam da će je sve ove muke zaobići...a to da su ta živa bića osakaćena, mislim da ne treba na to tako gledati...

Iz prve ruke. Pevačice, da li mi sada veruješ?

Sterilizacija je jedina efikasna i humana metoda kojom se sprecavaju bolesti reproduktivnih organa i broj napustenih zivotinja. Treba se samo malo osvrnuti oko sebe, skinuti ruzicaste naocare i primetiti veliki broj napusteih zivotinja koje zive tuzan zivot pun bola i patnje, cemu je ista takva smrt jedino olaksanje. Baveci se zastitom zivotinja dosla sam do ovog saznanja i da zakljucka da samo neko ko nece ovo da vidi moze da govori suprotno. Covek je samozivo, sebicno bice koje ce sve uciniti da sacuva svoj konfor, a tako malo je potrebno da bi se zivot neke zivotinje poboljsao.

A, zasto ti sebe ne sterilises, na primer?

Zašto da je se čuvam?! Pa ona mi je skoro kao forumski idol, izuzetno je cenim.

Ja o njoj nemam nikakvo misljenje, ali me progoni, kada god kazem nesto sto mislim o islamu, posto je ona jedna od islamistkinja ovde na forumu. Mislim da misli da sam Jevrejka, pa me zato proganja. Ja sam samo protiv terorizma, kojim muslimani ubijaju ljude sirom sveta.

Moje dve macke su sterilisane.

A kada ces se ti sterilisati?

Da nisam u stanju da gajim odredjene zivotinje, ne bih ih ni drzala kod mene u stanu.

Podrzavam sterilizaciju, jer se tako povecava sansa da se onim zivotinjama na ulici nadje dom. Ja razmisljam da kastriram mog macora, jer ne zelim da ga parim, kao prvo nemam uslova za te macice kao drugo smanjila bih sansu nekim drugim macicima za udomljavanje i kao trece mogao bi da oboli od neke bolesti ukoliko ga ne parim i ne kastriram, jer ljudi ionako ne sterilisu zivotinje jer nemaju novca za to ili ih mrzi. Super ako neko ima uslova da drzi potomke ali je to retko, zivotinje ne razmisljaju o tome da budu majke sa muzem, to su zivotinje one imaju instikte,
ljudi uglavnom rasne pse pare da bi kasnije te kucice prodavali, a majka se veze za potomke, znaci oni ne razmisljaju o tome pre materinstva.
Po tebi bi svaka zivotinja trebalo da se pari i ima decu, i ja ih shvatam kao ljude ali takodje uzimam u obzir i njihovu prirodu,
ali znajuci tebe ti ces da teras po svom i lupetaces kako oni zude za materinstvom, porodicom bla bla bla....:neutral:
Ti ne mozes da promenis necije misljenje ako to on ne zeli kao ni neko tvoje ukoliko ti to ne zelis, mozes da se bunis kao i svaki covek na ovoj planeti ali uglavnom nema vajde od toga.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back