Стерилизација паса

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.483
Имам проблем.

Пре годину дана набавих пса. Примио пар вакцина, али га на стерилизацију нисам водио. Мислио сам, биће у дворишту, па неће баш ни знати шта му је кад му дође сексуални нагон. Међутим, комшијски пас, женка, од оних опасних паса...не знам...ротвајлер или тако нешто, нашла рупу у огради, па често шета по мом дворишту. Још док нисам имао пса, она се башкарила и по мом кућном прагу.

Затворио сам тај део ограде, али како је баш јака, пробила је ограду пре неколико дана, те су се њих двоје дружили данима код мене. Кад сам је намамио да се врати у своје двориште, добро сам затворио ограду, толико да она не може да прође, међутим, овај мој је полудео (ваљда осетио чипку), па, пошто је мањи, налази начина да оде до комшинице.

Је-бе по цео дан. Не пије, не једе...кад год га намамим да се врати, нађе начин да прође ограду и дође до птичке. Не једе, не пије, само је.бе. Сав је задихан, цури му нека вода на уста, кроз језик, мада је дехидрирао, али ништа не може да га спречи да се пење на комшијско куче.

Не знам шта да радим, толико је бесан, да не знам ни да ли бих могао да га вежем, да га одведем до ветеринара.

Немам неко посебно питање, само вам се жалим на моју тужну судбину.

Sterilizacija kod nas košta 5000-6000 dinara.. i svakako da će pomoći.. :D Evo, vidi i sam..

Mužjak oseti miris ženke u teranju i na 2 km razdaljine, što znači da će ti bežati svaki put kada je bilo koja ženka u tom okrugu u teranju. Teranje kod ženke traje 3 sedmice, i mužjak će se svaki put za to vreme ponašati tako sumanuto, odbijaće hranu, bežaće, biće agresivan, tući će se sa ostalim mužjacima.. A kada se kod date ženke teranje završi, neka naredna ženka u kraju će ga dobiti.. Ženke koje dobijaju teranje nisu sterilisane (zato ga i dobijaju), te mogu da ostanu skotne.. - što znači da ćete uskoro imati značajan porast pasa lutalica u vašem kraju.. i onda optuživati državu kako ne rešava taj problem.. :)
Ljudi treba da snose odgovornost za svoje životinje.

Sterilizacija mužjaka je jednostavan i prilično brz zahvat, traje 15-ak minuta kod veterinara, i pas bude dobro ubrzo nakon toga. Kod ženki je zahvat zahtevniji i oporavak traje duže.

Sterilizacija kod nas košta 5000-6000 dinara.. i svakako da će pomoći.. :D Evo, vidi i sam..

Mužjak oseti miris ženke u teranju i na 2 km razdaljine, što znači da će ti bežati svaki put kada je bilo koja ženka u tom okrugu u teranju. Teranje kod ženke traje 3 sedmice, i mužjak će se svaki put za to vreme ponašati tako sumanuto, odbijaće hranu, bežaće, biće agresivan, tući će se sa ostalim mužjacima.. A kada se kod date ženke teranje završi, neka naredna ženka u kraju će ga dobiti.. Ženke koje dobijaju teranje nisu sterilisane (zato ga i dobijaju), te mogu da ostanu skotne.. - što znači da ćete uskoro imati značajan porast pasa lutalica u vašem kraju.. i onda optuživati državu kako ne rešava taj problem.. :)
Ljudi treba da snose odgovornost za svoje životinje.

Sterilizacija mužjaka je jednostavan i prilično brz zahvat, traje 15-ak minuta kod veterinara, i pas bude dobro ubrzo nakon toga. Kod ženki je zahvat zahtevniji i oporavak traje duže.
cene bas variraju od grada do grada, moj prijatelj je platio 12000 sterilizaciju

Буди срећан да немаш женку, е да видиш шта су муке. Моја женка стафорда кад је у терању то се око куће окупи чопор паса. Осете у ваздуху терање, по 7-8 неких луталица блеји испред. Не могу да је прошетам, све трчакарају око ње.

Komsinica je baba. Ne sme mnogo da mi zakera, mada sam bas fin i ljubazan komsija.

Koliko para je ta sterilizacija? 2000-3000?
Je l odma' ostane ustrojen i miran ili ce da skace na onu zver jos neko vreme?

Nadam se da je ona sterilisana ili ce, ko zna kakvi monstrumi da se pojave za 3 meseca.
На жалост морам да те разочарам. Да јеје стреилисана не би била у терању, а ни твој пас не би тако реаговао.:(

Back