Stereotipi

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.301
Možete li navesti neke stereotipe koji postoje u vezi sa polnim odnosima: emotivnim , seksualnim, u vezama, vezano za ljubav i sex ?
Bolje pitanje: da li postoje i koji su?

Recimo da li je stereotip to da ljudi koji vole da komentarišu i pišu o sexu zapravo nezainteresovani za ljubav?
Da li je stereotip da su muškarci koji vole velike sise kod žena tipovi sa poremećajem u ranom razvoju? Ili oni koji vole zadnjice zainteresovani samo za doggy?
Ili oni koji su dobri frajeri da su dobri i u krevetu? Ili da će sex sa dobrom ribom uvek biti dobar?

(Možda jedna od definicija: Predrasude i stereotipi predstavljaju jedno mišljenje koje se vezuje za određenu kategoriju ljudi. Jednostavno, počivaju na tome da su svi sa jednom određenom osobinom isti i po drugim osobinama.)

47838f2d-63ca-4fdc-a2ac-9fe8f88f8dab.jpg

Ja sam cuo za jedan, mada smatram da te stvari nisu povezane posto je svako individua za sebe ali ajde da kazem :) Fini momci/devojke, koji su generalno takvi kao osobe u realnom životu, pazljivi, nežni itd da su takvi i u krevetu

Vidim da nema nešto predloga 🙂. Da proširimo i na greške. Recimo, misliti da su žestoki momci žestoki i u sexu. Imala sam poznanika, zatvor, od malena propalitet, a reče mi kad se zakačim za ženu ja se samo mazim kao devojčica, pa me mnoge šutnu. Voli samo misionar, da se ljube, maze itd.

Ako je neko ljubazan znači da je zainteresovan.
Muškarce zanima samo izgled, žene pare.
Slično se sličnome raduje, ali i 'suprotnosti se privlače' je takođe stereotip.

---

To ako tražimo primere, ima toga. Onda se nađe da nije po stereotipu pa bude 'izuzetak potvrđuje pravilo'

Podela prema boji kose : kakve su crnke, crvenokose ili plavuše u krevetu. Crvenkose asociraju na vatrenost u krevetu, što uopšte ne mora biti tačno .
naravno, niti su plavuše nežnije, niti su crvene vatrenije. Lično sam bila i plavuša i riđa i crvenokosa i sa tamnom kosom, znam šta pričam :lol:
Još jedna, proćelavi muškarci imaju jači libido. Sa ovime ne znam mogu li se složiti, ali lično iskustvo mi je da jesu .
Mislim da to ima veze sa testosteronom, da on prourokuje ćelavost, ali nisam sigurna.

Ako je neko ljubazan znači da je zainteresovan.
Muškarce zanima samo izgled, žene pare.
Oooo da. Muškarci se pale na nešto što im uhvati žicu, što je za jendog zgodna za drugog ne mora biti, velike razlike.
Žene i pare... već ofucano do beskaraja na ljisu :)
Slično se sličnome raduje, ali i 'suprotnosti se privlače' je takođe stereotip.
Da, neki ponavljaju jedno, neki drugo. U suštini svaki slučaj je za sebe.
To ako tražimo primere, ima toga. Onda se nađe da nije po stereotipu pa bude 'izuzetak potvrđuje pravilo'

Back