stepfordska supruga

da li vam je muka
od savršenih savršeno razumnih, skockanih, manikiranih, doteranih, uspešnih žena
koje imaju savršenu meru za majčinstvo, karijeru, muža i sebe
da li im zavidite, prezirete ili ste i same savršena stepford wife
da li ni dan danas taj imidž nije izbledeo
Pogledajte prilog 275217
nije mi muka, jer takve ne postoje
postoje samo dve grupe zena - lazljivice i iskrene zene (supruge i majke)

da li vam je muka
od savršenih savršeno razumnih, skockanih, manikiranih, doteranih, uspešnih žena
Pogledajte prilog 275217

Да ли си писао о Снежани Дакић?

Ја себе ту не проналазим.

...upravo zbog toga što si ispisala sam postavio temu "hilfe"...da vidim koliko ih je uspešnih, tj. onih koje to za sebe tvrde...a uostalom imam neku svoju predstavu koje su uspešne a koje nisu, koje bi želele da se predstave takvima a daleko su od toga itd...

...Interesuje me tvoj stav po ovom pitanju - koje zene su, po tebi, uspesne u kontekstu (ne)imanja pomoci u domacinstvu, a i sire?...

sta je uopste savrsena zena
i ko je taj ko odredjuje sta je savrseno
ili sta je uopste dovoljno

prioriteti su nam rayliciti i yato je jako tesko
generalizovati stvari

recimo ja se ne osecam opusteno ukoliko recimo mi kuca nije sredjena, rucak skuvan i sl
to sto radim to stoimam i privatni pa nesto kao posao ni jednog trenutka mi ne predtavlja nesto kao odstupnicu, nesto sto bih mogla da koristim kao opravdanje zasto nesto ne migu da uradima
to je nesto sto sam sama sebi nametnul, nesto sto je moj izbor
i kad je sve to pod konac ja funkcionisem ok
ynaci da je to jednostavno moja potrebam moj izbor moj nacin organizovanja zivota
a ne zelja da se uklopim u neke okvire

sa druge strane imam prijateljicu koja pet para ne daje da li je lom u kuci
kojoj ne smeta da przi jaja za rucak
i koja j jako srecna i zadovoljna

da li ja nju smatram manje uspesnom
ne
da li joj ikada zavidim
ne
da li pozelim da i ja tako mogu
ne
i obratno
vazno je prihvatiti nekog takakv kakav je
narocito ako ga to cini srecnim i zadovoljnim

Ovde gde ja zivim pojam "Stepford Wife" se smatra uvredom, a ne atributom savrsene zene:

The Stepford Wives is a 1972 satirical thriller novel by Ira Levin. The story concerns Joanna Eberhart, a photographer and young mother who begins to suspect that the frighteningly submissive housewives in her new idyllic Connecticut neighborhood may be robots created by their husbands.

Sanse su da su neke od njih zaista sve to nabrojano
ne vidim sta je toliko cudno. Kao i u muskom svetu, na svakih 100-1000 dodje jedan izuzetan pojedinac koji "zivi zivot"

utopila sam se u masi :(
pa shta mada necu ali mislim da hocu
newcu da se precenim a i opterecena sam

- - - - - - - - - -

nije mi muka, jer takve ne postoje
postoje samo dve grupe zena - lazljivice i iskrene zene (supruge i majke)

jaoj.

Ovde gde ja zivim pojam "Stepford Wife" se smatra uvredom, a ne atributom savrsene zene:

The Stepford Wives is a 1972 satirical thriller novel by Ira Levin. The story concerns Joanna Eberhart, a photographer and young mother who begins to suspect that the frighteningly submissive housewives in her new idyllic Connecticut neighborhood may be robots created by their husbands.

pa i sama priča je nastala kao cinizam
za taj model gospoje domaćice i dame
koji se furao u USA 60ih godina plus-minus
al neke dame su ga zadržale i dan danas
o tome pričam

- - - - - - - - - -

e, jos samo da dodam, takva zena sigurno nema vremena za gubljenje na forumu...

takva baš nije živa bez "foruma"
javnog glasila gde ce da demonstrira svoju savršenost

e, jos samo da dodam, takva zena sigurno nema vremena za gubljenje na forumu...

U tome i jeste poenta. Da ima vremena, da ne znas kako, ali ima. :lol:
Znam zene koje su se u karijeri jos mlade ostvarile do krajnih granica, uz to su lepe zene i majke i prijatne sagovornice. Ali one se stalno zale da su u manjku sa vremenom, da su nesto mogle drugacije, da im je potreban odmor, vise vremena sa decom...
Savrsena zena ume da izbalansira, da improvizuje i manipulise da bi izazvala reakcije koje su u skladu sa njenim interesima. Marketinski mag, koji se lezerno igra sa nasom percepcijom da se pitas gde su tacne informacije, a gde pocinje propaganda.
Mada mislim da retko zena zeni moze da proda taj imidz savrsene zene, ne cak ni svakom muskarcu.

Poslednja izmena:
da li vam je muka
Pogledajte prilog 275217

nisam nista od navedenog
drugima izgleda da je tako, ali svi koji me znaju znaju da nije
ono sto znam jeste da sam malo neobican prototip supruge, ali ovaj gorepomenuti savrseni primerak - sigurno ne :hahaha:

Back