stepfordska supruga

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
da li vam je muka
od savršenih savršeno razumnih, skockanih, manikiranih, doteranih, uspešnih žena
koje imaju savršenu meru za majčinstvo, karijeru, muža i sebe
da li im zavidite, prezirete ili ste i same savršena stepford wife
da li ni dan danas taj imidž nije izbledeo
stepford-wives-1.jpg

Poslednja izmena:
da li vam je muka
od savršenih savršeno razumnih, skockanih, manikiranih, doteranih, uspešnih žena
Pogledajte prilog 275217

Pe'šes' tak'ih bi mi trebalo, đe jedna stane da sljedeća nastavi... :mrgreen: :D

Takve ja mislim ne psotoje nigdje,svakoj od nas mora negdje da zafali vremena,energije,cega god.Kakva je ljepota u savrsenstvu uopste?Negdje mora da bude manje negdje vise uspjesna da bi bila osoba,to sto si ti naveo to su robotice.mi smo ti toplokrvne zene.

da li vam je muka
Pogledajte prilog 275217
jok brate meni ovo super skockana fina cista mirisna uvek i spremna za sexic taka mi treba

da li vam je muka
Pogledajte prilog 275217

Kad domaci islamisti odgovaraju na prozivke da je u islamu zena potlacena uvek se brane stavom da zena nikad u istoriji nije bila potlacenije nigde u svetu kao sto je to danas u modernom svetu.
U Islamu zena deli kucne poslove, dozvoljeno joj je da se sminka, doteruje, muz ne sme imati ni jednu drugu dok ne dobije dozvolu od prve zene, pa cak ni ljubavnicu, ne radi nigde ako ne zeli a on mora da joj osigura egzistenciju. Danas moderne zene van islama mora da budu i lepe i vecno mlade i doterane, rade u firmama, ponizavaju ih razni sefovi i sefovice, o deci i kuci vode racuna skoro same, muz pored njih ima zena koliko hoce...
Ja se prvi put kad sam cula reisa pravo zamislila. Ne o Islamu, vere uglavnom svaka podcenjuje zenu ali o modernom drustvu i odnosu prema zeni svakako.Onaj diskriminatorski zakon kao dolazi od boga pa ga vernicama lako prihvatiti, ovaj nas zakon dolazi od koga? Nametnulo nam ga vreme ili mi same sebi gledajuci tamo negde neke.

muka mi je od ovih koje za sebe tvrde da su to, a ovako nije...

Pa sad DL ne mozes biti tako iskljciv, ljudi retko uspevaju sebe sagledati realno. Neke zene svesno lazu da postizu sve to a neke zaista veruju da su savrsene. Nekad je nesto izazvalo u njima ubedjenje da se mora biti savrsen ili je nesto ucinilo da se smatraju savrsenim. Iskreno, meni nije muka od njih, pomalo mi ih je zao.

A sa druge strane znam evo na forumu barem dve zene koje zaista postizu skoro sve. Bez preterivanja. Ne zavidim niti se divim, to su one, njihov zivot i njihovo zadovoljstvo.
Ja ne umem. Stvari radim jednu po jednu.
Dok su deca bila mala podizala sam ih a nisam radila. Kad sam deo obaveza skinula njihovim odrastanjem zaposlila sam se, kad krecim kucu uzmem godisnji, kad mi je dete bolesno ne idem na posao, kad na poslu imam mnogo obaveza pocetkom godine skoro da ne obavljam nikakve poslove po kuci osim kuvanja, pranja vesa i odece, kad je sve u redu pa radim i u firmi i u kuci desi se da ne odem frizeru mesecima, kosu odrzavam sama sto znaci ne lici ni na sta. I znas sta. Bas me briga. Kazem sebi kakva sreca pa imam prirodno lepu kosu a to da je lepa i uz to prirodno lepa slozila bi se sa mnom mozda moja mama i niko vise. Zivot ide, necu da prolazi u tome da mrzim sebe sto nisam savrsena a pogotovo ne u tome da se stidim lazi o svom savrsenstvu.
Takva kakva, kome se ne svidjam neka produzi, milioni savrsenih cekaju prijatelje, partnere i drugove.

:)

Pa sad DL ne mozes biti tako iskljciv, ljudi retko uspevaju sebe sagledati realno. Neke zene svesno lazu da postizu sve to a neke zaista veruju da su savrsene. Nekad je nesto izazvalo u njima ubedjenje da se mora biti savrsen ili je nesto ucinilo da se smatraju savrsenim. Iskreno, meni nije muka od njih, pomalo mi ih je zao.

A sa druge strane znam evo na forumu barem dve zene koje zaista postizu skoro sve. Bez preterivanja. Ne zavidim niti se divim, to su one, njihov zivot i njihovo zadovoljstvo.
Dok su deca bila mala podizala sam ih a nisam radila. Kad sam deo obaveza skinula njihovim odrastanjem zaposlila sam se, kad krecim kucu uzmem godisnji, kad mi je dete bolesno ne idem na posao, kad na poslu imam mnogo obaveza pocetkom godine skoro da ne obavljam nikakve poslove po kuci osim kuvanja, pranja vesa i odece, kad je sve u redu pa radim i u firmi i u kuci desi se da ne odem frizeru mesecima, kosu odrzavam sama sto znaci ne lici ni na sta. I znas sta. Bas me briga. Kazem sebi kakva sreca pa imam prirodno lepu kosu a to da je lepa i uz to prirodno lepa slozila bi se sa mnom mozda moja mama i niko vise. Zivot ide, necu da prolazi u tome da mrzim sebe sto nisam savrsena a pogotovo ne u tome da se stidim lazi o svom savrsenstvu.
Takva kakva, kome se ne svidjam neka produzi, milioni savrsenih cekaju prijatelje, partnere i drugove.

prve mi se pogotovo gade, a ni druge nisu bolje, samo je razlika što ove druge i eto pohvalna stvar što ove druge to ne tvrde o sebi naglas (samo "veruju")...pa je to kao utešno...
misim ne gledam blagonaklono na uspešne ljude inače, možda zato tako razmišljam...razlog tome, zna se...ko mi kriv kad sam luzer...

a ovo ostalo...upravo zbog toga što si ispisala sam postavio temu "hilfe"...da vidim koliko ih je uspešnih, tj. onih koje to za sebe tvrde...
a to kako si ti sebe opisala, ne uklapa se u ono o čemu sam pričao i o čemu je tema...

prve mi se pogotovo gade, a ni druge nisu bolje, samo je razlika što ove druge i eto pohvalna stvar što ove druge to ne tvrde o sebi naglas (samo "veruju")...pa je to kao utešno...
misim ne gledam blagonaklono na uspešne ljude inače, možda zato tako razmišljam...razlog tome, zna se...ko mi kriv kad sam luzer...

a ovo ostalo...upravo zbog toga što si ispisala sam postavio temu "hilfe"...da vidim koliko ih je uspešnih, tj. onih koje to za sebe tvrde...
a to kako si ti sebe opisala, ne uklapa se u ono o čemu sam pričao i o čemu je tema...

Pa pitas da li smo savrsene rekoh neke jesu, neke misle da jesu, neke lazu da jesu a ja nisam.
Sad da smo neke tracare ja bih mogla reci sa foruma koje zene su savrsene, koje lazu da jesu, koje misle da jesu a koje znaju da nisu i priznaju to, ali posto smo mi fini, pristojni ljudi i ovde komentarisemo teme i postove a ne jedni druge precutacemo.

Pa pitas da li smo savrsene rekoh neke jesu, neke misle da jesu, neke lazu da jesu a ja nisam.
Sad da smo neke tracare ja bih mogla reci sa foruma koje zene su savrsene, koje lazu da jesu, koje misle da jesu a koje znaju da nisu i priznaju to, ali posto smo mi fini, pristojni ljudi i ovde komentarisemo teme i postove a ne jedni druge precutacemo.

naravno...ni ne zanima me koje bi takve ovde bile...ja uostalom imam neku svoju predstavu koje su uspešne a koje nisu, koje bi želele da se predstave takvima a daleko su od toga itd...

pametno:)
ja sam se raspala u nekom trenutku, u suludom pokusaju da postignem sve..
nisam umela da odvadim teret..i onda sam jednostavno pala.
posle sam se naravno digla, ali uz svu moju dinamicnu prirodu, kad mi dodje tacka zamora-sve ostavim i kuliram
doduse nisam vise supruga, pa ne moram da budem savrsena:)

Postoji film The Stepford Wives, koji se bavi bas tom tematikom..zene roboti..naravno da ceo sistem puca na kraju, jer je tako nesto neizvodljivo i neodrzivo u danasnjem svetu sa ljudskim bicima koja imaju emocije..mozda tako nesto bude u buducnosti..za sada cete se dragi miuskarci m orati zadovoljiti nama zenama ovakvim kakve smo..nesavrsene a meni se to bas i svidja..volim sto sam nesavrsena i sto nikada ne zavrsim sve sto sam naumila i sto gresim i sto sve posle ispravljam ..:D

Back